Poradna Nokia XL Dual SIM

Autor: | Vloženo: 17.08.2014 000 18:38 | Témata: Poradna Nokia XL Dual SIM

Windows vs android

Ahoj chci se zeptat v jakem pomeru je mnozstvi aplikaci a her mezi systemi windows a android dekuji.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    18. srpna 2014

    No záleží jestli myslíte Android, nebo Nokia X SP, který je v tomto telefonu.
    Tak či tak, jednak absolutní počet o ničem nerozhoduje, důležité je pouze to jestli tam najdete to co potřebujete.
    Dále absolutní počty mezi otevřenou platformou Android a uzavřenou WP nelze přímo srovnávat, mají zcela jinou politiku publikování a jiný způsob počítání (Google Play započítává i aplikace a hry pro tablety, započítává zvláště různé trial verze a další varianty, počítá i vývojářské verze, jsou započítány i různé screenshoty a nefunkční aplikace, vývojář tam může publikovat v neomezeném množství a je to ihned započítáno, atp. U WP Store, jsou pouze věci pro mobily (pro tablety je store oddělený), trial a další varianty je započítáno stále jako jedna aplikace, vývojářské verze z DevStudia jsou opět odděleny, vývojář může publikovat za rok pouze omezený počet aplikací (aby se store nezaplevelil nesmysly) a ty jsou před vpuštěním navíc pečlivě zkontrolovány a musí být funkční aplikace, atp).
    Tedy absolutní čísla nelze srovnávat, nicméně pokud je chcete znát, tak Android cca 1milion, WP cca 300tis, Nokia X přesně nevím, ale jde o řád desítek tisíc.

    Lepší je se podívat přímo na store, zda tam je to co potřebujete:
    https://play.google.com/store
    http://www.windowsphone.com...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • zkutnéhory

    zkutnéhory

    19. srpna 2014

    Ahoj, tady položit takovou kacířskou otázku může jen "někdo"....
    ---expert Jakub se nezapře, že je fanda WP, to je v pořádku, tady už nic jiného ani není, než ty Lumie.....takže:

    1/ Nokie o které máš zájem, nekupuj, nemají další podporu, nový prezident Microsoftu se nechal slyšet, že další experimenty s hybridem NOKIA X končí.....
    2/ z toho se odvíjí automaticky ochota vývojářú se zabývat hovnem za voknem....
    3/ jelikož Microsoft nedal do NOKIE X původní jádro, ale překopal to, nejsou android aplikace automaticky kompatibilní, musí se upravovat...
    4/ z toho také vyplývá, že NOKIE X,XL nemají android obchod, musíš do speciálního "obchůdku" pro Nokie X. nepomůže ani ruský YANDEX Store, kterýbpoužívá platforma Sailfish a Blackberry....
    5/ Pred pár dny propustil nový ředitel Microchvostu 13.000 předních zaměstnanců, především z řad bývalé Elopovy vybrakované Micronokie a budou se zavírat poslední fabriky v EU (Komárom a pod..)
    6/ prodej smartphones u Microsoft Mobile (NOKIA asi jako značka chcípne) letos nadále klesá, nechci provokovat nepřesnými procenty, ale je to někde z původních asi 3,7 na nynější 2,8% není nyní podstatné číslo, první je Android s 80% podílu na trhu chytrých mobilů, pak se zarputile drží iOS (Apple) a třetíje Wimdows Phone, ale díky strmému pádu OS Blackberry.
    7/ doufám, že Ti "někdo" došlo, že na Lumie nejsou v bankách aplikace a aplikace třetích stran (různé vychytávky od poskytovatelů internetových služeb, knižních vydavatelů, dopravních podniků a pod.)
    8/ OS WP je uzavřený OS, kde jsi odkázán na milost majitele licencí k OS. OS Android je "OPEN SOURCE" (otevřený výběr/volba), tudíž si s ním mohou vývojáři a výrobci pohrát až do krajnosti, někomu to může překážet. Ale v celku se Google snaží v tom množství plevele udržet pořádek, hlídají si to výrobci i sami vývojáři, protože jde o jejich dobré jméno a hromadu peněz za úspěšnou aplikaci nebo hru....
    9/ HTML5 má stále ještě dětské nemoci (je to vyobrazovací jazyk pro http a internet, zjednodušeně, a neumí dobře rozjet některé video formáty). Je pravda, že na lobby nátlak se už ani do nových androidových mobilů nedává FLASH PLAYER, který je v podstatě stále nejlepší a nenahraditelný, nicméně, u Androidu je možnost si jej stáhnout z neoficiálních zdrojů, nebo si koupit zařízení z Číny, kde neuznávají idiotská nařízení EU a USA a přehrávač videa FLASH Player tam dávají. Je to perfektní. Z uvedeného vyplývá, že Lumipičky Flash Player nemají, ani nepodporují.
    10/ no a na konec, u Androidu je PLNÁ KOMPATIBILITA mezi mobily, chytrou televizí, tablety, chromebooky, případně se jen stáhne utilitka a je to. U tabletů, mobilů a XBOX herní konzolí není plná kompatibilita, tudíž to, co expert Jakub uvádí jako výhodu, výhodou není.....bylo by toho jistě víc, ale tohle stačí. Stejně se tady nic nezmění a ti samí trollové tady budou blouznit o výhodách woken a o své výlučné moudrosti. Ale to už díky bohu není můj problém, ale těch blbců, co se nechají ukecat. Tak se měj.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      20. srpna 2014 - Anonymní uživatel

      1-4) Souhlas
      5) Nevím kterých 13000 "přední" zaměstnance myslíte, MS pokud vím propouští především běžné dělníky z továren kde se jim nevyplatí vyrábět (což ostatní výrobci už udělali dávno).
      6) Prodej smartphones Nokia Lumia (poslední necelý jeden kvartál pod firmou Microsoft Mobile) trvale stoupá, a to přesto že díky akvizici za poslední dva kvartály (za které jsou známé čísla) nevedl žádný nový model (který většinou rozhoduje o prodejích). Celosvětový procentuální podíl klesá, stejně jako u ostatních tradičních značek, především díky rychlému růstu prodejů v Číně (což jsou většinou lokální čínské značky s Androidem), ale to příliš člověka v CZ netrápí. Prodeje telefonů s WP v evropě rostou, absolutně i procentuálně (aktuálně v Evropě má přibližně 10% podíl, v CZ dokonce přes 20%, kde je dokonce před iOS). Pozice prodejů WP v Číně myslím není pro českého uživatele důležitá.
      7) Bankovní aplikace pro WP mají všechny větší banky v CZ, s výjimkou důchodcové České Spořitelny, tedy je k dispozici pro ČSOB, KB, GE Money, Raiffeisen Bank, mBank, UniCredit, FIO, Era. Menší banky ZUNO a AirBank již potvrdily že podporu WP připravují.
      8) WP (stejně jako iOS) je uzavřený OS, což má své výhody i nevýhody. Nevýhody jsou např že výrobce nemůže systém překopat k nepoznání, výhody je že tím že výrobce se v tom nemůže libovolně vrtat systém je o poznání lépe optimalizován, je stabilnější a rychlejší, a je hlavně bezpečnější.
      9) Flash player už není podporován na žádném telefonu ani na Androidech, nikoliv na nátlak EU a USA, ale na základě toho že firma Adobe která tuto uzavřenou technologii vlastní, se rozhodla její mobilní vývoj ukončit, a nahradit právě modernějším HTML5. Jinak HTML5 v plné míře Flash nahazuje, a jde dokonce jde mnohem dále. Druhá věc je, aby to fungovalo musí i provozovatelé stránek na HTML5 přejít, což je u větších stránek již stalo, ale bohužel stále je tu spousta menších stránek, které jsou na Flash závislé.
      10) Kompatibilita Androidu mezi chytrou televizí je stejná jako u WP (oba systémy podporují standard DLNA, případně miracast atp). Kompatibilita mezi Androidem a Chromebookem je dost mizerná (aplikace Androidu tam stále nespustíte, takže je pouze kompatibilita na úrovni prohlížeče, tedy stejná jako u WP). Kompatibilita mezi Androidem a tabletem s Androidem je, stejně jako kompatibilita WP s tabletem s Windows 8, WP navíc přináší kompatibilitu s PC s Windows 8, a herní konzolí XBOX.


      To jsou fakta.


    • ee

      20. srpna 2014 - ee

      Vy jste jak Jirásek. Z vás musí mít doma a v práci radost, když smrdíte půl dňa na internetu sepisováním pamětí.


    • Anonymní uživatel

      21. srpna 2014 - Anonymní uživatel

      No je to spíše tak půl hodinky ráno, před cestou do práce, za to vy tu sedíte do půlnoci. :)
      Nicméně důležitější je, že jste nenašel jediný protiargument k mým tvrzením, a děkuji vám tedy že ve všem souhlaste. :)


    • ee

      21. srpna 2014 - ee

      ???


    • ee

      21. srpna 2014 - ee

      půlhodinky před prací :-)
      Ono to bude spíš celý den na heuréce. Tomu se říká chorobná závislost

      Např.: jeden z mnoha a mnoha dalších:
      https://mobilni-telefony.heureka.cz...


    • Anonymní uživatel

      21. srpna 2014 - Anonymní uživatel

      Jak píšu, max půl hodinky denně. Nicméně nechápu jak to souvisí s tématem. Resp co pak vás tak žere? Došly vám argumenty, a tak se pouštíte do osobních útoků. LOL


    • ee

      21. srpna 2014 - ee

      https://mobilni-telefony.heureka.cz...

      Půl hodinky. ..... :-))


  • Viktor

    Viktor

    20. srpna 2014

    Tento systém není moc rozšířený, proto mnohé aplikace (nemyslím z play) WP nepodporují. Alespoň zatím.
    Sám už dlouho zvažuji, že zkusím 930ku, ale využívám denně právě pár oplikací, které WP nepodporují. Snad se to časem změní, nebo WP zanikne. Uvidíme.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      20. srpna 2014 - Anonymní uživatel

      Určitě zajímavá zkušenost. Jaké aplikace vám chybí? To může pomoc při rozhodování...


    • Viktor

      20. srpna 2014 - Viktor

      .. ? no to si snad každý přebere sám, jestli se mu vyplatí přechod k jinému systému. Kdo využívá mobil víc než jen na sociální zpovědi a Pou, má jistě na to dost inteligence.


    • Anonymní uživatel

      21. srpna 2014 - Anonymní uživatel

      no já se neptám jestli se někomu vyplatí přechod, ať už se někdo rozhoduje jako stávající uživatel nebo nový uživatel, a má sebevíce inteligence, tak určitě tě to nenahradí praktické zkušenosti. Proto určitě nejen mě bude zajímat jaké konkrétně aplikace WP nepodporují. Prosím, uveďte nějaké konkrétní případy.


  • emil

    emil

    17. listopadu 2014

    android jsem měl asi 2 roky tel pořad zasekaný avubec bylo to špatné pořad se to zpomalovalo a jednou za 3 měsíce dat tovarní nastavení nyní mam wp 8.1na lumii a jsem maximalně spokojen prostě super nic se neseka a nespomaluje aplikace jsou skoro stejne jako u androidu prostě vše co potřebuji možna tam nejsou takove hry ale to mi nevadí telefon s androidem už nechci ani zadarmo windows je prostě super a daleko lepší než nějaký android!!!!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.