Poradna Mobilní telefony


Autor: | Vloženo: 23.07.2014 000 16:54 | Témata: Poradna Mobilní telefony

Jaký mobil ?

Dobrý den
Chci se zeptat co by jste mě dopuručili za telefon.
Chtěl bych nějaký dotykáč s kvalitním displejem, dobrý fotoaparád, hraní her, navigace. Hlavně bych na něm chtěl sledovat online přenosy ( čt4 ).
Zatím co jsem se díval tak se mě libí nokia 1020, ale zdá se mě moc velká. Takže se mě asi nejvíc libí Z1c. Ale nevím jestli to není zbytečně drahé. Děkuji za odpověd.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    23. července 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Pokud chcete co nejlepší fotoaparát, kvalitní display, výbornou výbavu, navigaci v ceně, tak Nokia Lumia 1020 je asi nejlepší volbou, fotoaparát Lumie 1020 je opravdu bezkonkurenční. Xperia Z1 Compact je o pár mm menší, a je taky velmi dobrá, má taktéž velmi dobrý display a výbornou výbavu, nicméně fotoaparát je také velmi kvalitní, ale na Lumii 1020 zdaleka nemá. Navíc srovnatelně kvalitní navigaci si musíte ještě dokoupit. Pokud chcete WP tak Lumia 1020 a případně nová Lumia 930 patří ke špičce, pokud chcete levnější a menší, tak můžete také zvážit Lumii 925 nebo Lumii 720. Pokud chcete Android, tak vedle Xperie Z1 Compact můžete také zvážit např LG G2 mini (nicméně ani jeden na fotokvalitu Lumie 1020 zdaleka nemají, navíc srovnatelně kvalitní autonavigaci si musíte dokoupit).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jirka

      23. července 2014 - Jirka

      Takže mě taky doporučujete tyhle značky. Někdo zase preferuje jenom samsung. Ta nokia 1020 je na ukázce stejně veliká jako samsung S4 a podstatně tlustší. Si myslím, že tyhle telefony nejsou do kapsy :D. Ale nemám stím žádné zkušenosti.
      Ale nevím jestli je např. v nokii 925 a ZC1 velký rozdíl nato, že je o 3 tísíce dražší.


    • Anonymní uživatel

      24. července 2014 - Anonymní uživatel

      Samsung osobně moc nedoporučím (přesto že ho mám), ne že by byl špatný, ale především z důvodu velmi nadsazené ceny. Galaxy S4 co do fotoaparátu, je spíše průměr, S5 se už řadí ke špičce (podobně jako Xperia Z2, LG G3, atp) ale na Lumii 1020 stále nemá. Ale hlavně S5 je už hodně drahá.

      Co se týče velikostí, tak Lumia 1020 je velikostí menší než S4 (má podobnou šířku ale Lumia 1020 je menší), díky výstupku fotoaparátu je Lumia 1020 znatelně tlustší, ale mimo výstupek jsou tloušťkou podobné, resp Lumia je dokonce nepatrně tenčí. Celkově je tak Lumia 1020 méně objemnější než S4. Nicméně pocitově a subjektivně působí Lumia masívnějším dojmem. Jestli se vejde do kapsy je také subjektivní, osobně používám Lumii 920, která je ještě větší než Lumia 1020, a problém nemám. Tohle jedině doporučuji vyzkoušet.

      Co se týče Lumie 925 a Z1C, tak Xperia je lepší v podstatě pouze v hrubém výkonu (tedy na hry), nicméně Lumia 925 zvládne naprosto všechny dostupné hry bez problémů. Rozměrově je Xperia nepatrně menší, ale je zase tlustší, a objemem je nepatrně větší právě Xperia. Kvalita fotoaparátu za dobrého světla je podobná, za horšího světla je lepší Lumia 925. Display je lépe čitelný na Lumii, a k Lumii dostanete plnohodnotnou navigaci zdarma. Naopak výhodou Xperie je voděodolnost .


    • Pavel

      24. července 2014 - Pavel

      Lumia 1020 a jeste vic Lumia 920 jsou parametrove o dost horsi telefony nez Xperia Z1C. Ano Lumia 925 zvladne vsechny DOSTUPNE hry. Ono totiz tech dostupnych neni mnoho. Chybeji prave ty narocne. Navigace se da poridit docela levne nebo je v planu navigace od Seznamu.


    • Anonymní uživatel

      25. července 2014 - Anonymní uživatel

      Které konkrétně myslíte parametry (krom již uvedeného horšího hrubého výkonu na hry)?
      Her je více jak 20tis. Včetně nejmodernějších pecek jako GTA:SA, Asphalt 8, Modern Combat 5, HALO:Spartan Assault (ten si na Androdiu nezahrajete), atp.
      Srovnatelně kvalitní navigace vás přijde na cca 1 až 2tis. Pochopitelně jsou i zdarma, ale výrazně méně kvalitní (free OSM mapy). Seznam.cz navigaci nemá.


    • Jirka

      25. července 2014 - Jirka

      Na Lumii si zase nezahraji Real Racing 3.Coz je jedna z nejlepe graficky zpracovanych zavodnich her,na urovni Ps3.I tak je na android mnohem vice(tech kvalitnejsich) her.
      Adreno 225 je sice si silne ale 330 je mnohem vykonejsi.Coz uzivatel pozna klidne uz za rok.To teprve 330 vyuzije potencional a 225 uz nebete stihat.Windows sou sice svizne ale Hw "neprekecas".Aspon co se tyce her.


    • Anonymní uživatel

      25. července 2014 - Anonymní uživatel

      No na Androidu si zase nezahraji HALO:SA, nikdo neříká že všechny hry jsou na všech platformách, některé jsou jen pro Android některé jen pro iOS, a některé jen pro WP.
      Adreno 330 má výrazně vyšší výkon než 225, nicméně neznám žádnou hru, která by na 225 neběžela dokonce neznám ani žádnou hru která by neběžela na Adrenu 305 (která je výrazně pomalejší než 225), a to mluvím pochopitelně včetně Androidů.
      Vyšší hrubý výkon je pochopitelně také potřeba s vyšším rozlišením. Myslím že pro HD rozlišení je výkon 225 a dokonce i 305 plně dostačený. Vzhledem k tomu jak moc je 305 rozšířená (i na Androidu), nelze předpokládat že se objeví nějaká hra které by nestačil (pochopitelně krom FullHD a vyšším rozlišení, kde může být vyšší výkon opodstatněný)


    • Jirka

      25. července 2014 - Jirka

      Montalne adreno 225 staci. Ale proto pisu, ze treba za rok.
      Z1c ma take HD rozliseni, a i tak je rozliseni u takto vykonych (330)grafik zanedbatelne.


    • Tom

      25. července 2014 - Tom

      Navigace v mapách od Seznamu bude http://www.zive.cz...


    •  Honza

      25. července 2014 - Honza

      Kdepak, když Jakub napíše že Seznam navigaci nemá, tak prostě nemá (nebo ji raděj zruší).


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      Jirka: Na rozlišení pochopitelně velmi záleží, např pro FullHD displaye je potřeba cca dvojnásobný výkon grafiky než pro HD. Dodejme že většina telefonů s velmi výkonnou grafikou Adreno 305 má dnes WVGA či qHD rozlišení, telefony s HD displayem pak ještě výkonnější Adreno 225, a telefony s FullHD či QHD rozlišením pak pochopitelně vyžadují ještě vyšší výkon v podobě Adreno 320 nebo 330. V tomhle případě jsou výkony podobné odpovídající rozlišení. Pochopitelně jsou telefony s nižším rozlišením (např HD) a super výkonnou grafikou jako Adreno 330, jako je právě Z1C, ale výkon je zde prakticky nevyužit. Dodejme že většina hráčů má (v lepším případě) spíše telefony kategorie jako LG L9 II s HD rozlišením a Adrenem 305, tedy stejným rozlišením jako Lumia a s o něco pomalejší grafikou, nebo Galaxy S III opět s HD rozlišením a ještě pomalejší grafikou než je 305. Neznám žádnou hru, která by dnes nefungovala na těchto telefonech, přitom výkon Lumie je se značnou rezervou větší. Pochopitelně nikdo neví co bude za rok či dva, ale vzhledem k zastoupení telefonů střední třídy jako jsou např dva uvedé Android telefony, nelze moc předpokládat, že by výkon Adrena 225 v následujících letech někomu nestačil.


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      Tom/Honza: Jak je uvedeno v článku, seznam nemá navigaci a letos ji ani neplánuje. Jestli bude, tak nejdříve někdy za rok. Navíc bude využívat free OSM map, a tedy bude na úrovni free navigací jako je MapFactor, tedy nic co by bylo kvalitativně srovnatelného s placenými navigacemi (Navigon, TomTom či Sygic) nebo s Nokia HERE navigací.


    • Jirka

      26. července 2014 - Jirka

      Za rok uz Hw Lumie nejnarocnejsi hry zvladat nemusi.I kdyz clovek nezna hru kterou by nespustila, tak ted muzes jen spekulovat.Faktem je, ze S800 je podstatne vykonejsi a v budoucnu rozdil poznat bude.
      .Navic tezko porovnavat dva systémy, a telefony, kdyz na Lumii neni stejny pocet nárocnych her, jako u androidu a iOS.

      Dodejme, ze to s tim rozlisem je prehnane.Na FHD rozliseni´,beh systemu, a dokonce i narocnejsi(ne ty nejnarocnejsi,plynule)hry staci ctyrjadrove MTK 6589T.Coz je po Hw strance prumerny cipset, a se snapdragonem 800 nelze srovnávat.Dokonce ani se S600, ani s SS4.
      Co se tyce grafiky u MTK6589T tak ta ma slabsi vysledky nez Adreno 305.A dodejme, ze tento prumerny Hw zvlada FHD i nektere hry.Takze ne, opravu bych u tech nejvykonejsich Snapdragonu neresil nejake rozliseni, protoze je vykon maximalne predimenzovany.


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      Vy máte křišťálovou kouli? Vzhlede k tomu, že neznám hru která by dnes neběžela na Galaxy S III, a nepředpokládám, že by se to mělo brzo změnit. Tak pak určitě poběží na podstatně výkonnější Lumii 1020. Navíc sám říkáte že hry dnes běží na ještě pomalejším Mediateku. Neznám budoucnost, ale nevím o tom že by se chystala nějaká revoluce, a měly přijít na trh hry které na naprosté většině telefonů nebudou fungovat.

      Jinak co se týče výkonu vs rozlišení, pochopitelně při běžné práci v OS, to nehraje takovou roli, ale na to stačí i mnohem pomalejší procesory než má Lumia 1020. Ale u 3D her je potřebný výkon prakticky přímo úměrný rozlišení, resp potřebný výkon pixelshaderů v GPU je přímo úměrný počtu vykreslovaných pixelů. Tudíž tam kde máte Adreno 225 s HD displayem, tak pro stejný výsledek na FullHD displayi potřebujete dvojnásobný výkon GPU, tedy minimálně Adreno 320.


    • Jirka

      26. července 2014 - Jirka

      Na S3 uz nebezi hry jako GTA SA nebo MC4 plynule.Musi se snizit hodne detaily.Tohle potka i 1020, a potka ji to logicky mnohem drive nez Xperii.
      Nemam kristalovou kouli(a tyhle poznamky si pro priste odpustte), ale tohle proste potka kazdy Hw.A i kdyz Hw v Lumii je momentalne porad na slusne urovni, tak ten v Z1compact je na mnohem vyssi urovni a vykonostni hodnota bude podstatne delsi..Kazdy si nekupuje telefon na rok.

      Porad to nemeni nic na tom, ze na FHD rozliseni, a hrani narocnejsich her, staci nekolikanasobne slabsi Hw, nez ten ktery maji ty nejlepší Snapdragony.Takze rozliseni neni treba zminovat.Vykonu maji dostatek a v praxi rozdil u techto cipu neni znatelny.


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      GTA:SA pochopitelně na Galaxy SIII běží v pohodě, dokonce běží na mnohem pomalejších Galaxy SII a dokonce i Galaxy S Advance, či Galaxy Ace 2. Podobně tak platí pro MC4. Nevím co by se muselo za rok stát aby Lumia 1020, která je mnohem výkonnější než telefony jako Galaxy SIII či LG L9 II za rok některé hry "nezvládla". Pokud se chcete bavit o úrovni detailů, tak je to poněkud jiná otázka.

      Pokud nemáte křišťálovou kouli a nevíte co bude za rok, tak si prosím odpusťte nepodložená dogmata, co který telefon za rok nezvládne.

      Pak si trochu protiřečíte, na jednu stranu říkáte, že i pro Full HD rozlišení stačí i několinásobně slabší HW, a na druhou stranu tvrdíte že tento slabší HW nezvládne poloviční HD rozlišení. A zopakuji potřebný výkon GPU (resp pixel shaderů) je přímo úměrný rozlišení, pokud chcete 30fps na HD, tak pro vykreslení dvojnásobného počtu bodů u FullHD při stejném fps, potřebujete pochopitelně dvojnásobný výkon.


  • Pavel

    Pavel

    23. července 2014

    z1c je na hry hodne dobra (4x Krait 2,2GHz misto 2x Krait 1,5GHz u Nokie) a pouziva o neco novejsi foto snimac nez Lumia 1020, i kdyz s mensim rozlisenim. Ja bych taky vyuzil vodeodolnost. Nechci se pri desti bat, ze me nekam zatece voda a neuznaji me reklamaci.

    Za me vyhrava Xperia :-)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Pavel

      23. července 2014 - Pavel

      Jo a jeste her je vic pro Android


    • Anonymní uživatel

      24. července 2014 - Anonymní uživatel

      Pouze doplním, snímače jsou stejně moderní (jsou vyrobeny stejnou technologii), rozlišení není až tak důležité (resp jen pro funkci lossless zoom), důležitá je velikosti snímače, ta je plochou u Lumie 1020 více než 2x větší.
      Velkou výhodou Xperie je voděodolnost, na kterou se ve většině případů můžete spolehnout, bohužel při reklamaci vám nepomůže (pokud se přesto stane že do telefonu zateče voda, reklamace vám neuznají, z důvodu špatně upevněných krytek).


    • Pavel

      24. července 2014 - Pavel

      Pravda, kdyz je vodeodolna tak nic nikam nezatece a nebude kvuli tomu reklamace. Krome fotaku pak podle parametru jasne vyhrava Xperia. Navic nema AMOLED.


    • Anonymní uživatel

      25. července 2014 - Anonymní uživatel

      No tak si ji kupte a jděte si zaplavat, nikdo vám přece nebrání. Krom foťáku, je Lumia také lepší v čitelnosti displaye, navigaci, kvalitnější zvuk, možnost bezdrátového nabíjení, ovládání v rukavicích a nehty, glance screen, odolnější konstrukce, atp. Naopak bych mohl říci že Z1C je lepší pouze v hrubém výkonu a voděodolnosti. Nicméně já myslím že to je schopný zhodnotit každý sám.
      Jinak AMOLED může být pro někoho výhoda (nižší spotřeba, GlanceScreen, černější černá, nepatrně větší pozorovací úhly), někdo zase upřednostňuje IPS (větší barevná věrnost).


    • Jirka

      25. července 2014 - Jirka

      Prosím o odkaz, v kterém najdu vaše tvrzení o lepším zvuku.


    • Anonymní uživatel

      25. července 2014 - Anonymní uživatel

      www.gsmarena.com


    • Anonymní uživatel

      25. července 2014 - Anonymní uživatel

      Stručně
      Sony Xperia Z1 Compact Overal score: Below average
      Nokia Lumia 1020 Overal score: Good


    • Martin

      25. července 2014 - Martin

      Takových testů je na internetu mraky. Každý s jinýma výsledkama. Podle toho, kdo je zaplatí.


    • Jirka

      25. července 2014 - Jirka

      Jakub - Spise sem myslel nejaky specifictejsi a objektivni test, nejlepe co se tyce vystupu do sluchátek.Vseobecne je znamo, ze v tomhle je prave na spicce Sony a Samsung.


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      Martin: No gsmarena.com je asi jeden z nejobjektivnějších serverů. Ale když je takových prý mraky, tak jistě můžete uvést nějaký další.
      Jirka: Ano, je to konkrétní objektivní test s konkrétními a objektivními naměřenými hodnotami, stačí si ho přečíst (zde jsem uvedl pouze závěrečné zhodnocení)


  • Janek

    Janek

    24. července 2014

    Volil bych jednoznačně SXZ1. Je dražší, ale za kvalitu se platí. Nokia 1020 oslňuje jen fotoaparátem, jinak ničím Sony výrazně nepředčí. Vodoodolnost je velká výhoda. Reklamaci bych zatím neřešil, Jakub asi určitě reklamoval několik utopených Z1.
    :-))

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      24. července 2014 - Anonymní uživatel

      No další výhoda je výrazně lepší čitelnost displaye na slunci. a navigace zdarma. Co se týče záruky, ono si stačí pročíst pár diskusních fór, a také detailně záruční podmínky.


    • Janek

      24. července 2014 - Janek

      Čitelnost na slunci je subjektivní, navigaci v telefonu používá jen šílenec (jako nouzovku možná, ale k tomu dobře poslouží i zdarma kusy).
      Názory na reklamace, to je stejné jak tady recenze. Můžeš věřit, ale spíš ne.
      Takže nic.


    • Jirka

      24. července 2014 - Jirka

      A na focení je velkej rozdíl při normálním focení? Když nebudu umět si stím pohrát a nastavit. Myslím tím prostě jenom vyfotit na normální režim. A baterka to víde asi na stejno co ? Zatím jsem každou hodinu pro jinej :D:D. Ale dekuje za vaše nazory.


    • Anonymní uživatel

      24. července 2014 - Anonymní uživatel

      Janek: Čitelnost na slunci je pochopitelně objektivně měřitelná (jde o kontrast na slunci, viz testy gsmarena.com Lumia 1020 má 1:2103, Z1C má 1:1773). Navigace v telefonu je velmi dobře použitelná, pokud je kvalitní jako v Nokii, léta jsem používal samostatnou navigaci Garmin, dnes používám Nokii, a ke klasické navigaci bych se nevrátil. No záruční podmínky jsou jasné, a to že má certifikaci IPxx, ještě neznamená že na to dostáváte záruku.


    • Anonymní uživatel

      24. července 2014 - Anonymní uživatel

      Jirka: výdrž baterie je velmi podobná, možná nepatrně lepší u Z1C (test gsmareny naměřil u Lumie 1020 61h, u Z1C pak 65h, ale je to hodně individuální.
      Co se týče kvality fotek, tak u Lumie 925 je výrazně kvalitnější za horšího osvětlení (díky vynikající stabilizaci), ale v případě Lumie 1020 je výrazně lepší za jakýchkoliv podmínek, je to především velkým snímačem, který prostě jinak nahradit nelze, a také kvalitní optikou.


    • Pavel

      24. července 2014 - Pavel

      Kdyz ma certifikaci, tak zaruku na ni ma. Jakube prijdes me nejaky zaujaty.


    • Anonymní uživatel

      25. července 2014 - Anonymní uživatel

      Nevím jakou certifikaci myslíte (k telefonu řádný certifikát nedostanete). Nicméně to že telefon splňuje určitý IPxx, znamená to že je navrženo tak, že schopno pracovat v určitém prostředí, a že při výrobě byl jeden z mnoha vyrobených přístrojů v laboratorních podmínkách otestován. To ještě automaticky neznamená, že je to garantované, zda je na to záruka, či zda tam nejsou další podmínky. Je potřeba VŽDY si pozorně přečíst záruční podmínky či manuál. Např cituji z manuálů Xperii "Zjištění kapaliny uvnitř zařízení, například pod některým z krytů, bude mít za následek zneplatnění záruky." nebo "Přestože je zařízení vodotěsné a prachotěsné, neměli byste je zbytečně vystavovat nadměrné prašnosti, písku, blátu nebo vlhkému prostředí s extrémně vysokými nebo nízkými teplotami." nebo "Vodotěsnost portu micro USB, slotu pro kartu mikro SIM a paměťovou kartu a zdířky pro sluchátka není zaručena při všech podmínkách a v každém prostředí." nebo "Běžné opotřebení nebo nesprávné používání, stejně jako poškození zařízení, může snížit jeho způsobilost odolávat prachu a vlhkosti."
      Prostě vždy je nutné používat přístroj v souladu s manuálem, stupeň krytí IPxx je jen orientační informace, nejde o žádnou garanci. A vzhledem k tomu že při "běžném používání" se snižuje odolnost odolávat vodě, opravdu bych to nepokoušel.

      Navíc to je pouze jedna strana mince, i když nakrásně přesně podle manuálu, nový přístroj pečlivě utěsníte a polijete vodou a stane se, že to prostě odnese, a jste prostě v právu, tak to ještě neznamená že s vámi nevyjebe servis. Pokud to pečlivě nezdokumentujete na video za přítomnosti svědka, v podstatě nemáte šanci servisu dokázat, že jste měl perfektně uzavřené krytky, a tím se záruka ruší. Tohle by se sice u autorizovaného servis stát nemělo, ale u šedivek, je to skoro na jistotu.

      Já tím nechci říci, když Xperii polijete vodou, tak se vždy pokazí a záruka vždy nebude uznána, naopak ta pravděpodobnost je velmi malá. Na druhou stranu, není dobré na to 100% spoléhat, a už vůbec ne to pokoušet. Znám osobně případ, kdy na to doplatil.


    • Tom

      25. července 2014 - Tom

      Každopádně bude lepší volat v dešti s Xperií místo s Lumií :)


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      To jistě ano, nikdy jsem nic jiného netvrdil. Od začátku tvrdím, že výhodou Z1C voděodolnost, na kterou se můžete docela dobře spolehnout. Ale pokud tu někdo tvrdí nesmyls o garancích certifikátech či záruce na voděodolnost, tak je to potřeba uvést na pravou míru. A to je to že platí pouze za podmínek uvedených v záručních podmínkách resp v manuálu, který je potřeba přečíst.


  • Zmošek

    Zmošek

    24. července 2014

    U Sony se v případě "utopení" zjištuje v servisu, jestli i po správném utěsnění telefonu,splňuje zařízení certifikaci IP.Tudiž pokud se i přes správně uzavřené krytky dostane dovnitř voda, tak je to výrobní vada, a řeší se to novým kusem nebo vrácením peněz.
    Xperie splňují určité IP normy které výrobce musí garantovat,pokud je u zařízení propaguje.
    Jednodušše řečeno.V servise pouze otestuji, zda zařizení při, správně utesněném telefonu, splňuje svou normu.Pokud ano, tak vám reklamaci logicky zamítnou.Pokud ne, tak zase naopak.
    Takže záměrného zamítnutí(jako například u Samsungu) se bát nemusíte.

    Záleží co více preferujete.
    U Z1c(potažmo u androidu) máte k dispozici mnohem více her(i těch u kterých využijete výkon), a voděodolnost.

    U 1020 plnohodnotnou navigaci v ceně, a kvalitnější fotoaparát v horších světelných podmínkách(i v běžných ale rozdíl tam není tak viditelný).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Honza

      25. července 2014 - Honza

      Možná jo, ale bohužel jste odkázán na to jak se k vám zachová servis. Moje Xperia Z, jednou na ni zapršelo a po nějaké době se odporoučela. Při reklamaci řekli že záruka se ruší protože nebyly správně utěsněné krytky konektorů. Přitom bych klidně odpřisáhl že byly, ale nemáte šanci nic dokázat.


    • Petr

      25. července 2014 - Petr

      Tak zalezi jestli jsi mel krytky zadelany. Kdyby jo, treba by se ti nepokazila. Dal ty taky nemuzes vedet, jestli prestala fungovat kvuli vode nebo necemu jinymu. S reklamacema na vniknuti vody do vodeodolnych Xperii nebyvaji problemy https://mobilni-telefony.heureka.cz...


    • Honza

      26. července 2014 - Honza

      Krytky byly na 100% zadělány. V telefonu byla oxidace a záruka byla zrušena protože nebyly utěsněné krytky konektorů. Nevím jak se k tomu staví v prvním půl roce, závada se projevila asi po tři čtvrtě roku a v servisu mi po opakované reklamaci závadu neuznali :(


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      Jak jsem napsal výše, to že má telefon uveden stupeň krytí (IPxx) není žádná certifikace (žádný certifikát nedostanete) ani garance (viz manuál). Je garantované pouze to co je uvedeno v manuálu a pouze za podmínek tam uvedených. Stupeň krytí je pouze orientační hodnota. A vcelku jasně je tam napsáno, že voděodolnost nemusí platit za všech okolností.


    • Jirka

      26. července 2014 - Jirka

      Sony garantuje kryti IP.Nevim jak u Z1 compact, ale u predchozich je v manualu primo popsane, ze garantuji napr. 1.5m na 30 minut pod vodou.Vcetne vypsani IP.Jen je tam specifikovane, by se nemelo jednat o slanou vodu kvůli reproduktorum.


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      V manuálu od Z1 compact není o garanci ani slovo. Pouze je tam zmíněno, že byl na toto krytí testován, ale nic jako garantován či zaručeno tam opravdu není. Ale zato je v manuálu důrazně řečeno následující: "Přestože je zařízení vodotěsné a prachotěsné, neměli byste je zbytečně vystavovat nadměrné prašnosti, písku, blátu nebo vlhkému prostředí s extrémně vysokými nebo nízkými teplotami. Vodotěsnost portu micro USB, slotu pro kartu mikro SIM a paměťovou kartu a zdířky pro sluchátka není zaručena při všech podmínkách a v každém prostředí.... Běžné opotřebení nebo nesprávné používání, stejně jako poškození zařízení, může snížit jeho způsobilost odolávat prachu a vlhkosti." Zejména ta poslední věta (Běžné opotřebení ... může snížit jeho způsobilost odolávat prachu a vlhkosti.) v podstatě říká že při běžném používání není garantováno vůbec nic.


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      V manualu je jasne napsane ze :

      Váš smartphone je vodotěsný a prachotěsný ve shodě s hodnocením stupně krytí
      IP55 a IP58 (viz tabulka níže). Chcete-li zobrazit výsledky zkoušek IP pro vaše
      zařízení, přejděte na adresuhttp://www.sonymobile.com... a
      klikněte na příslušný název zařízení.
      Tato konkrétní hodnocení IP znamenají, že je zařízení odolné vůči prachu, je
      chráněno před nízkotlakým proudem vody a také před účinky ponoření na dobu 30
      minut do vody (neslané) až do hloubky 1,5 metru.
      Viz. Tabulka

      Pokud tam je zmineno konkretni IP tak je to jedine co uzivatele( i s pravniho hlediska) zajima co ta certifikace splnuje.To same servis.Musi dokazat ze ty krytky nekdo neuzavrel.To ze se tam dostala voda neznamena automaticky zamitnuti zaruky.Servis v tomhle pripade pouze prokaze pri reklamaci zda telefon normu splneje ci nesplnuje.Neexistuje racionalni duvod proc by nekomu reklamaci zamitnul a drtive vetsine tu reklamaci uznal.Viz reakce na netu a xperia foru.
      Pokud ten nekdo opravdu jen krytku spatne neuzavrel...pak je to jeho minus.


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      Viz :
      "Pokud zařízení disponuje certifikací IP o určité hodnotě definované normativními předpisy, tedy tuto certifikaci musí být schopno dodržet. Pokud k vniknutí vody dojde při splnění podmínek daných certifikací IP, je to na reklamaci. Pak už je na servisu aby prokázal, že podmínky dané certifikací nebyly splněny (nedovřený kryt a podobně) a tedy že záruka nemůže být uznána. Pokud toto není schopný dokázat, nemůže prostě záruku zamítnout. Neexistuje nějaký výmluvný pokyn typu "je voděodolný, ale nezkoušejte to" a podobně. Má deklarovanou (v manuálu) certifikaci IP = musí ji dodržet"


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      V balení ani v manuálu, bohužel není přibalen žádný certifikát stupně krytí. A v návodu je zcela jasně napsáno to co jsem citoval. To že jste zde kus vytrhl z manuálu na tom nic nemění. Bohužel podmínky v manuálu je nutné brát jako celek. V manuálu je uveden stupeň krytí, ale platí za určitých podmínek, které tam jsou uvedeny, a nelze je ignorovat.
      Co se týče důkazního břemena, tak to na prodejce padá pouze prvních 6 měsíců od zakoupení. Pak je na zákazníkovi aby dokázal že je v právu, což v tomto případě (pokud si to se svědkem nenatočil na kameru) prakticky nemožné.
      Co se týče vašeho druhého příspěvku (i když je prakticky irelevantní), tak pokud něco nebo někoho citujete, bylo by vhodné uvést zdroj.


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      Ale tady nejde o rozpor s kupni smlouvou ale proste o dodrzeni normy ktera neni pro srandu kralikum.Dukazni bremeno ohledne normy plati po celou dobu zakone zaruky a zadne videa,svedci a jine hlouposti nejsou potreba.Servis prokaze pri reklamaci jestli telefon splnuje normu kterou deklaruje a podle je zaver reklamace.
      Takze pokud by IP vyrobce udaval na internetu a v manualech a pak by neuznaval zaruku (coz neni v tomhle pripade pravda.A sony s reklamacema problemy nedela co se tyce vodeodolnosti) tak by se jednalo navic o klamavou reklamu a tohle si jen tak nikdo nedovoli protoze je to jeste vetsi problem nez nepravem zamitnuta reklamace.Natoz gigant Sony.V tomhle pripade by se totiz jednalo o 100% prohru v pripadne sporu.Takze certifikat neni naprosto potrebny v tomhle pripade.Staci ze se o tomhle zminuje v manualu,na internetu na svojich strankach a v reklamnich materialech.


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      No je to pouze váš a ničím nepodložený názor, vyvracet vám ho nebudu.
      Ostatním doporučuji se řídit tím co je uvedeno v záručních podmínkách resp v manuálu, nikoliv nějakými názory na internetu.


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      Kdyz pominu fakt ze tohle je bezna praxe a v servisu tohle kazdemu potvrdi...i treba po mailu tak je to take dano tim ze neexistuje jediny relavantni dukaz ze by Sony nekomu neopravnene zamitlo reklamaci a neco si vycucalo z prstu.Z toho take vychazim a faktem je ze nejake anonymni vykriky do tmy se logicky bohuzel nepocitaji.Nikdy tihle "poskozovatele" nedaji jediny dukaz,fotku z dokumentace ci vypis od soudniho znalce.

      Takze at si kazdej uzna za vhodne kdo tu dava nepodlozene informacea kdo zamerne "poskozuje" tuhle znacku ohledne zamitani zaruk od Sony...co se tyce vodeodolnosti.


    • Majitel Sony Xperie

      27. července 2014 - Majitel Sony Xperie

      ADMINISTRÁTOR BY MĚL ZAKROČIT A ZABLOKOVAT TAKOVÉ PŘISPĚVATELE, KTEŘÍ POŠKOZUJÍ DOBROU POVĚST ZNAČKY!


    • Honza

      30. července 2014 - Honza

      Bohužel zkušenosti se zamítnutím reklamace jsou reálné. Můžu vám udělat fotku reklamačního protokolu. Je potřeba přečíst záruční podmínky až do konce.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Je potreba si precist neco o normach a ze maji prednost pred cimkoliv pokud sou zminovane.Klidne si to over u soudniho znalce.Tak to dej k soudu kdyz ses si tak jistej ze telefon byl spravne uzavren.Mas 100% jistotu ze to vyhrajes...
      Nicmene bohuzel jen kecas a nebo si za utopeni muzes sam a reklamace ti byla zamitnuta spravne.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      To je bohužel jen váš názor. Norma EN60529 (která popisuje IPxx) pouze definuje metologii testování, nikoliv záruční podmínky. Navíc je obecná norma (nedefinuje zcela konkrétní podmínky za kterých pro konkrétní zařízení platí (např druh tekutiny)), ty jsou uvedeny v certifikátu, který ale k Xperii nedostanete. Podle občanského zákoníku, jednoznačně platí to co je uvedeno v záručního podmínkách, nikoliv co jste si někde přečetl na wikipedii. Prosím už dále neuvádějte zákazníky v omyl. Jednoznačně platí to co je uvedeno v záručních podmínkách, a to co uvádí občanský zákoník.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Neni to muj nazor ale fakt. V splnuje normu IP tak ji musi dodrzet.To co si tu vypsal je nesmysl kterej uzivatele zajimat nemusi.Navic drtiva vetsina zakazniku kteri reklamovali v pohode uspela coz mi dava za pravdu.Ti ostatni si za to samozrejme mohou svoji vinou.
      Telfon se pysni normou IP je v manualu napsana takze ji proste splnovat jinak by se jednalo o klamavou reklamu.
      Nicmene na netu neexistuje jediny dukaz potvzoval ty tve vymysly ze Sony takhle zamita reklamace a tudiz to jen potvrzuje ze zamerne poskozujes povest Sony na ukor tvoji milovane Nokie ty ubozacku :P


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      A v manualu je navic jen "doporucuje se " nevystavovat a blablabla.
      Musel by tam byt dodatek ze by to vedlo k zamitnuti zaruky...coz tam neni.A ne opravdu si uzivatel nema co dedukovat.Pripady zamitnuti zaruky musi byt jasne popsane a definovane v manualu a ne jen nejake doporuceni.Stejne jako je to u Sw zasahu kde je automaticky dopsane ze se na to zaruka nevztahuje.
      Takze doporuceni je pouze info podle ktereho se muze ale nemusi zakaznik ridit.Je to logicke pac predtim je napsana IP norma ktere zarizeni splnuje a tudiz by si to protirecilo.
      Takze smolik :P


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      IP norma pouze definuje metologii testování. Nikoliv to za jakých podmínek je zaručena, a v žádném případě není zakotvena v občasném zákoníku. Výrobky které mají IP certifikát (což Xperiie nemají), na tom certifikátu přesně definují, za jakých odolností danou IP zkoušku splňuje, některé ji splňují jen na vodu, některé i na další tekutiny, některé je v určitých konkrétních případech, některé jen v případě pokud je zařízení pravidelně sevisováno. Prostě IP na wikipedii není přesný popis toho co zařízení vydrží, ale jen orientační hodnota (v podstatě nahrazuje hodně vágní označování jako "voděodolný", trochu konkrétnějším vyjádřením, což ale neznamená že platí vždy a za všech okolností). Z pohledu normy (české ČSN nebo evropských) pouze definuje metologiii testování. Ale žádné záruky. Je to podobné jako např uváděná spotřeba u aut, která se pochopitelně také řídí příslušnými normy, ale nikdo vám na to záruku nedá (leda že by to uvedl v záručních podmínkách). Z podhledu českých i evropských zákonů (tedy pro spotřebitele občanského zákoníku) záleží pouze na tom co je uvedeno v záručních podmínkách (které jsou součástí manuálu), žádný článek na wikipedii, ani příspěvek od Mirdy, a ani norma popisující nějakou metologii, vám rozhodně nepomůže.

      Netvrdím a ani jsem nikdy netvrdil že drtivá většina zákazníků, kteří reklamovali tak neuspěli, uvádím pouze fakta. A tedy především co je výše napsáno, netvrdím že s reklamaci neuspějete, ale stát se to prostě může (a jsou reálně podchycené případy), neříkám že se to stane každému, naopak ta šance je poměrně malá (minimálně v prvních 6měsících).

      Praxe bohužel je taková, že Sony prvních 6 měsíců většinou reklamace uznávají (Sony by muselo prokázat, že závada netěsnícího konektoru tam nebyla při prodeji), nicméně pokud zjistí že telefon byl třeba jen poškrábán v místě konektoru, nebo byla lehce odřená krytka, tak reklamaci také zamítne, což je pochopitelné, má to vliv na těsnost a zákazník si za to může sám. Pokud je reklamace po šestém měsíci, tak je většinou zamítnuta, jednak z důvodu, že v záručních podmínkách je uvedeno, že při běžném používání se snižuje schopnost odolávat vodě, a jednak z důvodu že po 6. měsíci by zákazník musel prokázat, že např netěsnost byla v telefonu již při koupi (a tedy že nebyla způsobena běžným používáním), což ani když si na to vezme soudního znalce (který ale před výrobcem figuruje pouze jako názor jednoho člověka), tak se mu to reálně asi nijak nepodaří prokázat. To je bohužel praxe. Ostatně také vám můžu dodat podklady pro reálné případy.

      Když jste tu uváděl posledně nějakou citaci ohledně IP normy, slušně jsem vás požádal o její zdroj. Zmohl jste se pouze na osobní útoky.


      Jinak všem ostatním, doporučuji věnovat pozornost tomu co je napsáno v záručních podmínkách, a podle toho se řídit, jsou to jediné podmínky které musí výrobce ze zákona dodržet. Naopak, veškeré rady které vám někdo poví někde tady na internetu, berte s velkou rezervou.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Asi jste ten manuál neviděl, že jste odcitoval jedno slovo "Doporučuje se" nic nemění na dalších zcela jednoznačných podmínkách. Zejména cituji: "Zjištění kapaliny uvnitř zařízení, například pod některým z krytů, bude mít za následek zneplatnění záruky." nebo "Vodotěsnost portu micro USB, slotu pro kartu mikro SIM a paměťovou kartu a zdířky pro sluchátka není zaručena při všech podmínkách a v každém prostředí." nebo "Běžné opotřebení nebo nesprávné používání, stejně jako poškození zařízení, může snížit jeho způsobilost odolávat prachu a vlhkosti."


      Myslím že je zcela evidentní, že tam je informace o tom že záruka může být zneplatněna. A stejně tak že při běžném opotřebení se voděodolnost ztrácí.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Jinak já se tu odvolávám na jednoznačné záruční podmínky výrobce, občanský zákoník, a normu EN60529. Vy se tu odvoláváte na jakýsi diskuzní příspěvek.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Samozrejme ze tyhle teoreticke veci vyhledane nekde na netu a splacane dohromady zakaznika nemusi zajimat.Jedine co ho musi zajimat je manual.V manualu je jasne napsano


      Váš smartphone je vodotěsný a prachotěsný ve shodě s hodnocením stupně krytí
      IP55 a IP58 (viz tabulka níže). Chcete-li zobrazit výsledky zkoušek IP pro vaše
      zařízení, přejděte na adresuhttp://www.sonymobile.com... a
      klikněte na příslušný název zařízení.
      Tato konkrétní hodnocení IP znamenají, že je zařízení odolné vůči prachu, je
      chráněno před nízkotlakým proudem vody a také před účinky ponoření na dobu 30
      minut do vody (neslané) až do hloubky 1,5 metru.
      Viz. Tabulka

      Tudiz je vse jasne definovano a

      Přestože je zařízení vodotěsné a prachotěsné, neměli byste je zbytečně vystavovat nadměrné prašnosti, písku, blátu nebo vlhkému prostředí s extrémně vysokými nebo nízkými teplotami. Vodotěsnost portu micro USB, slotu pro kartu mikro SIM a paměťovou kartu a zdířky pro sluchátka není zaručena při všech podmínkách a v každém prostředí.... Běžné opotřebení nebo nesprávné používání, stejně jako poškození zařízení, může snížit jeho způsobilost odolávat prachu a vlhkosti."

      Je pouze doporuceni a nikde u toho neni napsane ze by tohle jednani vedlo k zamitnuti reklamace a tohle sou fakta.Duvody zamitnuti reklamace musi byt jasne definovane v manualu.V tomhle pripade tu nic jasne definovane neni a telefon splnuje samozrejme vsechny prislusne normy po cele 2 roky zakonne zaruky.
      Honza alias Jakub(placeny diskuter WP) zamerne ovlivnuje zakazniky v omyl.
      Pokud by sony uvadelo vodeodolnst v reklamnich materialech,na netu a v manualu a pote by neadekvatne zamitalo reklamace tak by se jednalo o klamavou reklamu za kterou by krome prohry u soudniho sporu dostalo navic vysokou pokutu.Samozrejme ze nic takoveho se nedeje a nejsou take zadne dukazy ktere by nasvedcovaly o opaku.Jen se tu zamerne poskozuje povest Sony a prispevky Jakuba sem nahlasil administratorum Heureka.cz




    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Definice klamave reklamay co z je nevyvratitelny fakt

      Klamavou reklamou je šíření údajů o vlastním nebo cizím podniku, jeho výrobcích či výkonech, které je způsobilé vyvolat klamnou představu a zjednat tím vlastnímu nebo cizímu podniku v hospodářské soutěži prospěch na úkor jiných soutěžitelů či spotřebitelů.
      Za šíření údajů se považuje sdělení mluveným nebo psaným slovem, tiskem, vyobrazením, fotografií, rozhlasem, televizí či jiným sdělovacím prostředkem.
      Klamavým je i údaj sám o sobě pravdivý, jestliže vzhledem k okolnostem a souvislostem, za nichž byl učiněn, může uvést v omyl. Jde tedy o situaci, kdy ve vás reklama vyvolává klamnou představu o realitě, zkresluje ji.
      Typickým příkladem jsou reklamy na banky a jejich "nulové poplatky", například reklama na eBanku, ve které se říkalo, že je vedení účtu zdarma, ale už nebyla řeč o tom, že si tam musíte posílat alespoň 15 tisíc korun měsíčně. Tato reklama byla později opravena.
      Osoby, jejichž práva byla nekalou soutěží porušena nebo ohrožena, se mohou proti rušiteli domáhat, aby se tohoto jednání zdržel a odstranil závadný stav. Dále mohou požadovat přiměřené zadostiučinění, které může být poskytnuto i v penězích, náhradu škody a vydání bezdůvodného obohacení.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Jsou to zase jen vaše nijak nepodložené názory. Na uvedené adrese není žádný certifikát IP. Jednoznačně platí to co je uvedeno v záručních podmínkách. To že jste kousek záručních podmínek vytrhl z kontextu na tom nic nemění. V záručních podmínkách je jednoznačně uvedeno, že o záruku při vniknutí kapaliny můžete přijít, stejně jako že schopnost odolávat vodě se při běžném používání snižuje, a stejně jako musí být uzavřené krytky. Všechny tyto informace jsou rovnocenné, a na všechny musí být brán stejný ohled. Nelze vytrhnou jeden odstavec, a řídit se pouze podle něj.

      Netuším souvislost s druhým vaším románem o klamavé reklamě (Sony nikdy v reklamě neuvádí že "garantuje" nevniknuti kapaliny. A opačně nikdo ani netvrdí, že tomu není schopna odolávat. Informace o IP v produktovém letáku, je rovnocenná s informací že v pohotovostním stavu vydrží 670h, což je opět hodnota kterou nijak nevyreklamujete, přesto to není klamavá reklama.

      Na zbytek vašich nepravdivých osobních útoků nebudu reagovat.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Jinak doplním, pokud Sony zamítlo nějakou reklamaci, tak to bylo zcela určitě v souladu se záručními podmínky. Ty si je ale potřeba přečíst.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      pisu pouze fakta.Sony samozrejme garantuje nevniknuti kapaliny a to v ramci konkretniho IP.Jak v manualu tak v reklamach ci na internetu.
      .Opet lzes a zamerne ovlivnujes zakazniky.
      Viz manual

      Váš smartphone je vodotěsný a prachotěsný ve shodě s hodnocením stupně krytí
      IP55 a IP58 (viz tabulka níže). Chcete-li zobrazit výsledky zkoušek IP pro vaše
      zařízení, přejděte na adresuhttp://www.sonymobile.com... a
      klikněte na příslušný název zařízení.
      Tato konkrétní hodnocení IP znamenají, že je zařízení odolné vůči prachu, je
      chráněno před nízkotlakým proudem vody a také před účinky ponoření na dobu 30
      minut do vody (neslané) až do hloubky 1,5 metru.

      Nic dalsiho dulezite neni protoze tohle je smerodatnea z pravniho hlediska nejdulezitejsi a navic nic dalsiho co by se tohle snazilo vyvratit v manualu neni.
      Nejake nepodstatne doporuceni(bez definice jestli se da prijit o zaruku ci ne) je irelevantni a zakaznik se tim nemusi ridit.A nemusel by ani kdyby to tam bylo.Viz normy IP a jejich dodrzovani dle zakona.

      Kdyby ty tvoje sproste lzi byly pravda tak by se jednalo o klamavou reklamu a tohle si v dnesni dobe nikdo nedovoli jen tak.Soudni spor by zakaznik logicky a atomaticky vyhral

      definice klamave lzi
      Klamavou reklamou je šíření údajů o vlastním nebo cizím podniku, jeho výrobcích či výkonech, které je způsobilé vyvolat klamnou představu a zjednat tím vlastnímu nebo cizímu podniku v hospodářské soutěži prospěch na úkor jiných soutěžitelů či spotřebitelů.
      Za šíření údajů se považuje sdělení mluveným nebo psaným slovem, tiskem, vyobrazením, fotografií, rozhlasem, televizí či jiným sdělovacím prostředkem.
      Klamavým je i údaj sám o sobě pravdivý, jestliže vzhledem k okolnostem a souvislostem, za nichž byl učiněn, může uvést v omyl. Jde tedy o situaci, kdy ve vás reklama vyvolává klamnou představu o realitě, zkresluje ji.
      Typickým příkladem jsou reklamy na banky a jejich "nulové poplatky", například reklama na eBanku, ve které se říkalo, že je vedení účtu zdarma, ale už nebyla řeč o tom, že si tam musíte posílat alespoň 15 tisíc korun měsíčně. Tato reklama byla později opravena.
      Osoby, jejichž práva byla nekalou soutěží porušena nebo ohrožena, se mohou proti rušiteli domáhat, aby se tohoto jednání zdržel a odstranil závadný stav. Dále mohou požadovat přiměřené zadostiučinění, které může být poskytnuto i v penězích, náhradu škody a vydání bezdůvodného obohacení.

      Navic neni tvoje umyslne poskozovani Sony jen ukazuje jak se snazis zamerne vypoustet vyhody konkurencnich telefony aby si zvyhodnil svou protlacovanou Nokii.To jen ukazuje ze si placena WP ovce Honzo alias Jakue z Prahy.Proto tve prispevky byly nahlaseny administratorum Heureka.cz


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Jde pouze o váš názor. Na uvedené adrese kterou jste dodal, se není k nalezení žádný IP certifikát, ani výsledky testů, jak mylně tvrdíte. To že citujete jeden odstaveček z záručních podmínek, nic nemění faktech které jsem uvedl, a jsou také uvedeny v záručních podmínkách telefonů Sony Xperia. Za kterým následuje velmi důležitá pasáž která přesně vymezuje, za jakých podmínek platí, a kterou záměrně zamlčujete.

      Jediné to co já od začátku tvrdím, že záruka se řídí záručními podmínkami, a také občanským zákoníkem. Nikoliv pouze jediným odstavečkem vytrženým z kontextu, a nějakou citací, kterou jste patrně našel v nějaké jiné diskuzi na internetu.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Vse je popsane v manualu a ten muj "vytrzeny odstavec" je pro spotrebitele samozrejme to nejdulezitejsi a od tohohle se odviji vse ostatni.Cokoliv ostatniho je v tomto pripade nedulezite.

      JAKUB NAPSAL :
      "Navíc to je pouze jedna strana mince, i když nakrásně přesně podle manuálu, nový přístroj pečlivě utěsníte a polijete vodou a stane se, že to prostě odnese, a jste prostě v právu, tak to ještě neznamená že s vámi nevyjebe servis. Pokud to pečlivě nezdokumentujete na video za přítomnosti svědka, v podstatě nemáte šanci servisu dokázat, že jste měl perfektně uzavřené krytky, a tím se záruka ruší. Tohle by se sice u autorizovaného servis stát nemělo, ale u šedivek, je to skoro na jistotu. "

      Zde je napr. ovlivnovani nepodlozenyma informacema a tim poskozujes firmu Sony.Take tohle bylo nahlaseno proteze k tomu nemas zadne relevantni dukazy a jen klames pripadne kupujici .

      Sony samozrejme garantuje vniknuti vody za konkretnich podminek daneho IP(dle modelu).Jakub zamerne lze,vypisuje nesmyslne uryvky z netu a pise nepodlozene informace aby tim zamerne poskodil povest Sony.

      Sony samozrejme vsehny problemy s vniknutim vody resi ke spokojenosti zakazniku a neni zadny relavantni dukaz o opaku.Samozrejme pokud to neni vina samotneho uzivatel.Coz se pozna dle slnovani normy IP.

      Jinak by se jednalo o klamavou reklamu.
      definice

      Klamavou reklamou je šíření údajů o vlastním nebo cizím podniku, jeho výrobcích či výkonech, které je způsobilé vyvolat klamnou představu a zjednat tím vlastnímu nebo cizímu podniku v hospodářské soutěži prospěch na úkor jiných soutěžitelů či spotřebitelů.
      Za šíření údajů se považuje sdělení mluveným nebo psaným slovem, tiskem, vyobrazením, fotografií, rozhlasem, televizí či jiným sdělovacím prostředkem.
      Klamavým je i údaj sám o sobě pravdivý, jestliže vzhledem k okolnostem a souvislostem, za nichž byl učiněn, může uvést v omyl. Jde tedy o situaci, kdy ve vás reklama vyvolává klamnou představu o realitě, zkresluje ji.
      Typickým příkladem jsou reklamy na banky a jejich "nulové poplatky", například reklama na eBanku, ve které se říkalo, že je vedení účtu zdarma, ale už nebyla řeč o tom, že si tam musíte posílat alespoň 15 tisíc korun měsíčně. Tato reklama byla později opravena.
      Osoby, jejichž práva byla nekalou soutěží porušena nebo ohrožena, se mohou proti rušiteli domáhat, aby se tohoto jednání zdržel a odstranil závadný stav. Dále mohou požadovat přiměřené zadostiučinění, které může být poskytnuto i v penězích, náhradu škody a vydání bezdůvodného obohacení.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Bohužel, tím že sem budete vkládat kopie svých románů nic nedokážete a už vůbec nikomu nepomůžete.
      Jak už jsem napsal záleží na celých záručních podmínkách, ne jen jediném odstavci vytrženém z kontextu.

      A od začátku tvrdím "Je potřeba VŽDY si pozorně přečíst záruční podmínky či manuál. Např cituji z manuálů Xperii "Zjištění kapaliny uvnitř zařízení, například pod některým z krytů, bude mít za následek zneplatnění záruky." nebo "Přestože je zařízení vodotěsné a prachotěsné, neměli byste je zbytečně vystavovat nadměrné prašnosti, písku, blátu nebo vlhkému prostředí s extrémně vysokými nebo nízkými teplotami." nebo "Vodotěsnost portu micro USB, slotu pro kartu mikro SIM a paměťovou kartu a zdířky pro sluchátka není zaručena při všech podmínkách a v každém prostředí." nebo "Běžné opotřebení nebo nesprávné používání, stejně jako poškození zařízení, může snížit jeho způsobilost odolávat prachu a vlhkosti."
      Prostě vždy je nutné používat přístroj v souladu s manuálem, stupeň krytí IPxx je jen orientační informace, nejde o žádnou garanci. A vzhledem k tomu že při "běžném používání" se snižuje odolnost odolávat vodě, opravdu bych to nepokoušel."

      Druhou stranou mincí je serióznost servisu, ovšem o tom se už tu nějakou dobu nediskutuje.

      Dále slušně jsem vás požádal o zdroj vaší citace, také link na uvedené IP certifikáty, místo toho tu pouze provádíte osobní útoky a vkládáte kopie svých nijak neužitečných příspěvků.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      hlavne ze ty tvoje lzi sou nekomu prospesne
      Vse je popsane v manualu a ten muj "vytrzeny odstavec" je pro spotrebitele samozrejme to nejdulezitejsi a od tohohle se odviji vse ostatni.Cokoliv ostatniho je v tomto pripade nedulezite.

      JAKUB NAPSAL :
      "Navíc to je pouze jedna strana mince, i když nakrásně přesně podle manuálu, nový přístroj pečlivě utěsníte a polijete vodou a stane se, že to prostě odnese, a jste prostě v právu, tak to ještě neznamená že s vámi nevyjebe servis. Pokud to pečlivě nezdokumentujete na video za přítomnosti svědka, v podstatě nemáte šanci servisu dokázat, že jste měl perfektně uzavřené krytky, a tím se záruka ruší. Tohle by se sice u autorizovaného servis stát nemělo, ale u šedivek, je to skoro na jistotu. "

      Zde je napr. ovlivnovani nepodlozenyma informacema a tim poskozujes firmu Sony.Take tohle bylo nahlaseno proteze k tomu nemas zadne relevantni dukazy a jen klames pripadne kupujici .

      Sony samozrejme garantuje vniknuti vody za konkretnich podminek daneho IP(dle modelu).Jakub zamerne lze,vypisuje nesmyslne uryvky z netu a pise nepodlozene informace aby tim zamerne poskodil povest Sony.

      Sony samozrejme vsehny problemy s vniknutim vody resi ke spokojenosti zakazniku a neni zadny relavantni dukaz o opaku.Samozrejme pokud to neni vina samotneho uzivatel.Coz se pozna dle slnovani normy IP.

      Jinak by se jednalo o klamavou reklamu.
      definice

      Klamavou reklamou je šíření údajů o vlastním nebo cizím podniku, jeho výrobcích či výkonech, které je způsobilé vyvolat klamnou představu a zjednat tím vlastnímu nebo cizímu podniku v hospodářské soutěži prospěch na úkor jiných soutěžitelů či spotřebitelů.
      Za šíření údajů se považuje sdělení mluveným nebo psaným slovem, tiskem, vyobrazením, fotografií, rozhlasem, televizí či jiným sdělovacím prostředkem.
      Klamavým je i údaj sám o sobě pravdivý, jestliže vzhledem k okolnostem a souvislostem, za nichž byl učiněn, může uvést v omyl. Jde tedy o situaci, kdy ve vás reklama vyvolává klamnou představu o realitě, zkresluje ji.
      Typickým příkladem jsou reklamy na banky a jejich "nulové poplatky", například reklama na eBanku, ve které se říkalo, že je vedení účtu zdarma, ale už nebyla řeč o tom, že si tam musíte posílat alespoň 15 tisíc korun měsíčně. Tato reklama byla později opravena.
      Osoby, jejichž práva byla nekalou soutěží porušena nebo ohrožena, se mohou proti rušiteli domáhat, aby se tohoto jednání zdržel a odstranil závadný stav. Dále mohou požadovat přiměřené zadostiučinění, které může být poskytnuto i v penězích, náhradu škody a vydání bezdůvodného obohacení.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Opět jste pouze vytrhl jeden odstavec z kontextu mého příspěvku. Prosím pokud mě chcete citovat, tak prosím celý příspěvek, za kterým si stojím.

      Vidím že si libujete pouze v tom, že vytrháváte věci z kontextu, podle toho jak se vám hodí do krámu. To platí pochopitelně i pro záruční podmínky, ty pochopitelně platí jako celek, žádný odstavec není nedůležitý.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Samozrejme ze je to dulezite a potvrzuje to tve lzive informace a zamerne ovlivnovani uzivatu bez podlezenych informaci

      hlavne ze ty tvoje lzi sou nekomu prospesne
      Vse je popsane v manualu a ten muj "vytrzeny odstavec" je pro spotrebitele samozrejme to nejdulezitejsi a od tohohle se odviji vse ostatni.Cokoliv ostatniho je v tomto pripade nedulezite.

      JAKUB NAPSAL :
      "Navíc to je pouze jedna strana mince, i když nakrásně přesně podle manuálu, nový přístroj pečlivě utěsníte a polijete vodou a stane se, že to prostě odnese, a jste prostě v právu, tak to ještě neznamená že s vámi nevyjebe servis. Pokud to pečlivě nezdokumentujete na video za přítomnosti svědka, v podstatě nemáte šanci servisu dokázat, že jste měl perfektně uzavřené krytky, a tím se záruka ruší. Tohle by se sice u autorizovaného servis stát nemělo, ale u šedivek, je to skoro na jistotu. "

      Zde je napr. ovlivnovani nepodlozenyma informacema a tim poskozujes firmu Sony.Take tohle bylo nahlaseno proteze k tomu nemas zadne relevantni dukazy a jen klames pripadne kupujici .

      Sony samozrejme garantuje vniknuti vody za konkretnich podminek daneho IP(dle modelu).Jakub zamerne lze,vypisuje nesmyslne uryvky z netu a pise nepodlozene informace aby tim zamerne poskodil povest Sony.

      Sony samozrejme vsehny problemy s vniknutim vody resi ke spokojenosti zakazniku a neni zadny relavantni dukaz o opaku.Samozrejme pokud to neni vina samotneho uzivatel.Coz se pozna dle slnovani normy IP.

      Jinak by se jednalo o klamavou reklamu.
      definice

      Klamavou reklamou je šíření údajů o vlastním nebo cizím podniku, jeho výrobcích či výkonech, které je způsobilé vyvolat klamnou představu a zjednat tím vlastnímu nebo cizímu podniku v hospodářské soutěži prospěch na úkor jiných soutěžitelů či spotřebitelů.
      Za šíření údajů se považuje sdělení mluveným nebo psaným slovem, tiskem, vyobrazením, fotografií, rozhlasem, televizí či jiným sdělovacím prostředkem.
      Klamavým je i údaj sám o sobě pravdivý, jestliže vzhledem k okolnostem a souvislostem, za nichž byl učiněn, může uvést v omyl. Jde tedy o situaci, kdy ve vás reklama vyvolává klamnou představu o realitě, zkresluje ji.
      Typickým příkladem jsou reklamy na banky a jejich "nulové poplatky", například reklama na eBanku, ve které se říkalo, že je vedení účtu zdarma, ale už nebyla řeč o tom, že si tam musíte posílat alespoň 15 tisíc korun měsíčně. Tato reklama byla později opravena.
      Osoby, jejichž práva byla nekalou soutěží porušena nebo ohrožena, se mohou proti rušiteli domáhat, aby se tohoto jednání zdržel a odstranil závadný stav. Dále mohou požadovat přiměřené zadostiučinění, které může být poskytnuto i v penězích, náhradu škody a vydání bezdůvodného obohacení.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Já si na rozdíl od vás stojím za tím co jsem napsal. Nevidím tam jedinou věc která by byla lživá, a každém případě, přesto že jsem vás několikrát požádal, nic z toho jste nebyl schopen doložit.
      Jakákoliv diskuze je s vámi zbytečná.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      BTW jak jste mě správně citoval "Tohle by se sice u autorizovaného servis stát nemělo" myslím že si nějak protiřečíte, a myslím že vlastně už ani nevíte co chcete dokázat.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      To ze si za nec stojis jeste neznamena ze nejses sprostej lhar ktery zamerne ovlivnuje zakazniky nepodlezenyma informacema.
      nemusim nic dokazovat.To ty tady zamerne lzes a taky si stojim za vsim co sem napsal

      Vse je popsane v manualu a ten muj "vytrzeny odstavec" je pro spotrebitele samozrejme to nejdulezitejsi a od tohohle se odviji vse ostatni.Cokoliv ostatniho je v tomto pripade nedulezite.

      JAKUB NAPSAL :
      "Navíc to je pouze jedna strana mince, i když nakrásně přesně podle manuálu, nový přístroj pečlivě utěsníte a polijete vodou a stane se, že to prostě odnese, a jste prostě v právu, tak to ještě neznamená že s vámi nevyjebe servis. Pokud to pečlivě nezdokumentujete na video za přítomnosti svědka, v podstatě nemáte šanci servisu dokázat, že jste měl perfektně uzavřené krytky, a tím se záruka ruší. Tohle by se sice u autorizovaného servis stát nemělo, ale u šedivek, je to skoro na jistotu. "

      Zde je napr. ovlivnovani nepodlozenyma informacema a tim poskozujes firmu Sony.Take tohle bylo nahlaseno proteze k tomu nemas zadne relevantni dukazy a jen klames pripadne kupujici .

      Sony samozrejme garantuje vniknuti vody za konkretnich podminek daneho IP(dle modelu).Jakub zamerne lze,vypisuje nesmyslne uryvky z netu a pise nepodlozene informace aby tim zamerne poskodil povest Sony.

      Sony samozrejme vsehny problemy s vniknutim vody resi ke spokojenosti zakazniku a neni zadny relavantni dukaz o opaku.Samozrejme pokud to neni vina samotneho uzivatel.Coz se pozna dle slnovani normy IP.

      Jinak by se jednalo o klamavou reklamu.
      definice

      Klamavou reklamou je šíření údajů o vlastním nebo cizím podniku, jeho výrobcích či výkonech, které je způsobilé vyvolat klamnou představu a zjednat tím vlastnímu nebo cizímu podniku v hospodářské soutěži prospěch na úkor jiných soutěžitelů či spotřebitelů.
      Za šíření údajů se považuje sdělení mluveným nebo psaným slovem, tiskem, vyobrazením, fotografií, rozhlasem, televizí či jiným sdělovacím prostředkem.
      Klamavým je i údaj sám o sobě pravdivý, jestliže vzhledem k okolnostem a souvislostem, za nichž byl učiněn, může uvést v omyl. Jde tedy o situaci, kdy ve vás reklama vyvolává klamnou představu o realitě, zkresluje ji.
      Typickým příkladem jsou reklamy na banky a jejich "nulové poplatky", například reklama na eBanku, ve které se říkalo, že je vedení účtu zdarma, ale už nebyla řeč o tom, že si tam musíte posílat alespoň 15 tisíc korun měsíčně. Tato reklama byla později opravena.
      Osoby, jejichž práva byla nekalou soutěží porušena nebo ohrožena, se mohou proti rušiteli domáhat, aby se tohoto jednání zdržel a odstranil závadný stav. Dále mohou požadovat přiměřené zadostiučinění, které může být poskytnuto i v penězích, náhradu škody a vydání bezdůvodného obohacení.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Jste nějaký pomatený, citoval jste přesně to, co kde jsem prokazatelně uvedl "Tohle by se sice u autorizovaného servis stát nemělo", mluvil jsem tedy o šedivkách. V tomhle jsme ze Sony pochopitelně za jedno. Sony také garantuje dodržení záručních podmínek pouze u CZ distribuce nikoliv šedivek. Vy svým jednáním poškozujete firmu Sony.

      Ještě jednou záruční podmínky jsou platné jako celek. Jeden odstavec který jste vytrhl, rozhodně záruční podmínky nenahrazujete. Svým jednáním poškozujete zákazníka.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      BTW všechny své informace jsou řádně podložil, a dokonce citoval ze záručních podmínek. Vy jste tu zatím nepodložil vůbec nic. Jediné na co se zmůžete jsou osobní urážky.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      BTW: "Váš smartphone je vodotěsný a prachotěsný ve shodě s hodnocením stupně krytí
      IP55 a IP58 (viz tabulka níže). Chcete-li zobrazit výsledky zkoušek IP pro vaše
      zařízení, přejděte na adresuhttp://www.sonymobile.com... a
      klikněte na příslušný název zařízení.
      Tato konkrétní hodnocení IP znamenají, že je zařízení odolné vůči prachu, je
      chráněno před nízkotlakým proudem vody a také před účinky ponoření na dobu 30
      minut do vody (neslané) až do hloubky 1,5 metru.

      Nic dalsiho dulezite neni protoze tohle je smerodatnea z pravniho hlediska nejdulezitejsi a navic nic dalsiho co by se tohle snazilo vyvratit v manualu neni. "



      Nic dalšího není důležité??? Takže Xperie jsou voděodolné i třeba s otevřenými krytky? Co když to někdo vyzkouší. Proč tu takhle poškozujete firmu Sony?


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Zamerne lze a vymyslis si informace.Pises ze se na to neda spolehat pac cloveka stejne pojebe servis a nemas jedinej podlozenej fakt.Ze negarantuje vniknuti vody di zarizeni a pritim v manualu to samozrejme napsane je.Same lzi lzi a zase lzi od hnusne placene WP ovce ktera se snazi ovlivnovat kupujici.Doufam ze te heureka brzo zablokuje
      Viz

      Vse je popsane v manualu a ten muj "vytrzeny odstavec" je pro spotrebitele samozrejme to nejdulezitejsi a od tohohle se odviji vse ostatni.Cokoliv ostatniho je v tomto pripade nedulezite.

      JAKUB NAPSAL :
      "Navíc to je pouze jedna strana mince, i když nakrásně přesně podle manuálu, nový přístroj pečlivě utěsníte a polijete vodou a stane se, že to prostě odnese, a jste prostě v právu, tak to ještě neznamená že s vámi nevyjebe servis. Pokud to pečlivě nezdokumentujete na video za přítomnosti svědka, v podstatě nemáte šanci servisu dokázat, že jste měl perfektně uzavřené krytky, a tím se záruka ruší. Tohle by se sice u autorizovaného servis stát nemělo, ale u šedivek, je to skoro na jistotu. "

      Zde je napr. ovlivnovani nepodlozenyma informacema a tim poskozujes firmu Sony.Take tohle bylo nahlaseno proteze k tomu nemas zadne relevantni dukazy a jen klames pripadne kupujici .

      Sony samozrejme garantuje vniknuti vody za konkretnich podminek daneho IP(dle modelu).Jakub zamerne lze,vypisuje nesmyslne uryvky z netu a pise nepodlozene informace aby tim zamerne poskodil povest Sony.

      Sony samozrejme vsehny problemy s vniknutim vody resi ke spokojenosti zakazniku a neni zadny relavantni dukaz o opaku.Samozrejme pokud to neni vina samotneho uzivatel.Coz se pozna dle slnovani normy IP.

      Jinak by se jednalo o klamavou reklamu.
      definice

      Klamavou reklamou je šíření údajů o vlastním nebo cizím podniku, jeho výrobcích či výkonech, které je způsobilé vyvolat klamnou představu a zjednat tím vlastnímu nebo cizímu podniku v hospodářské soutěži prospěch na úkor jiných soutěžitelů či spotřebitelů.
      Za šíření údajů se považuje sdělení mluveným nebo psaným slovem, tiskem, vyobrazením, fotografií, rozhlasem, televizí či jiným sdělovacím prostředkem.
      Klamavým je i údaj sám o sobě pravdivý, jestliže vzhledem k okolnostem a souvislostem, za nichž byl učiněn, může uvést v omyl. Jde tedy o situaci, kdy ve vás reklama vyvolává klamnou představu o realitě, zkresluje ji.
      Typickým příkladem jsou reklamy na banky a jejich "nulové poplatky", například reklama na eBanku, ve které se říkalo, že je vedení účtu zdarma, ale už nebyla řeč o tom, že si tam musíte posílat alespoň 15 tisíc korun měsíčně. Tato reklama byla později opravena.
      Osoby, jejichž práva byla nekalou soutěží porušena nebo ohrožena, se mohou proti rušiteli domáhat, aby se tohoto jednání zdržel a odstranil závadný stav. Dále mohou požadovat přiměřené zadostiučinění, které může být poskytnuto i v penězích, náhradu škody a vydání bezdůvodného obohacení.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Napsal jsem "Nicméně to že telefon splňuje určitý IPxx, znamená to že je navrženo tak, že schopno pracovat v určitém prostředí, a že při výrobě byl jeden z mnoha vyrobených přístrojů v laboratorních podmínkách otestován. To ještě automaticky neznamená, že je to garantované, zda je na to záruka, či zda tam nejsou další podmínky. Je potřeba VŽDY si pozorně přečíst záruční podmínky či manuál. Např cituji z manuálů Xperii "Zjištění kapaliny uvnitř zařízení, například pod některým z krytů, bude mít za následek zneplatnění záruky." nebo "Přestože je zařízení vodotěsné a prachotěsné, neměli byste je zbytečně vystavovat nadměrné prašnosti, písku, blátu nebo vlhkému prostředí s extrémně vysokými nebo nízkými teplotami." nebo "Vodotěsnost portu micro USB, slotu pro kartu mikro SIM a paměťovou kartu a zdířky pro sluchátka není zaručena při všech podmínkách a v každém prostředí." nebo "Běžné opotřebení nebo nesprávné používání, stejně jako poškození zařízení, může snížit jeho způsobilost odolávat prachu a vlhkosti."
      Prostě vždy je nutné používat přístroj v souladu s manuálem, stupeň krytí IPxx je jen orientační informace, nejde o žádnou garanci. A vzhledem k tomu že při "běžném používání" se snižuje odolnost odolávat vodě, opravdu bych to nepokoušel.

      Navíc to je pouze jedna strana mince, i když nakrásně přesně podle manuálu, nový přístroj pečlivě utěsníte a polijete vodou a stane se, že to prostě odnese, a jste prostě v právu, tak to ještě neznamená že s vámi nevyjebe servis. Pokud to pečlivě nezdokumentujete na video za přítomnosti svědka, v podstatě nemáte šanci servisu dokázat, že jste měl perfektně uzavřené krytky, a tím se záruka ruší. Tohle by se sice u autorizovaného servis stát nemělo, ale u šedivek, je to skoro na jistotu.
      " tak si prosím nevymýšlejte.

      Stále čekám až mi doložíte své tvrzení, především citaci od které jste záměrně zatajil zdroj.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Je poměrně smutné, že se navíce již nezmůžete...


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Píšu zcela jasně, že pokud jde o autorizovaný servis, tak by se to (to že to pojebe servis) "nemělo" stát. První si ujasněte co vlastně chcete říci, není vám pořádně rozumět.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Dále mi prosím doložte zdroj této vaší citace ""Pokud zařízení disponuje certifikací IP o určité hodnotě definované normativními předpisy, tedy tuto certifikaci musí být schopno dodržet. Pokud k vniknutí vody dojde při splnění podmínek daných certifikací IP, je to na reklamaci. Pak už je na servisu aby prokázal, že podmínky dané certifikací nebyly splněny (nedovřený kryt a podobně) a tedy že záruka nemůže být uznána. Pokud toto není schopný dokázat, nemůže prostě záruku zamítnout. Neexistuje nějaký výmluvný pokyn typu "je voděodolný, ale nezkoušejte to" a podobně. Má deklarovanou (v manuálu) certifikaci IP = musí ji dodržet""


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      Samozrejme budes porad lhat a vedome ptekrucovat ci si napsal.Bohuzel to co si napsal je jasne a zcela nevyvratitelne ze tu zamerne poskozujes povest Sony a jeho servisu.
      Na nejake vyzvy o dukazy ti z vysoka kaslu.Sam si mi nedokazal podlozit zadny tvuj argument o tom ze servis "vyjebava" se zakaznikama.Sproste lzes a snazis se furt jen neco zakecat.Nicmene klidne to tu budu preposilat do aleluja aby ostatni videli jaka si hnusna placena WP ovce.Coz jen porad dokazujes a vymyslis si nejake "vyjebavani".

      Viz

      Zamerne lze a vymyslis si informace.Pises ze se na to neda spolehat pac cloveka stejne pojebe servis a nemas jedinej podlozenej fakt.Ze negarantuje vniknuti vody di zarizeni a pritim v manualu to samozrejme napsane je.Same lzi lzi a zase lzi od hnusne placene WP ovce ktera se snazi ovlivnovat kupujici.Doufam ze te heureka brzo zablokuje
      Viz

      Vse je popsane v manualu a ten muj "vytrzeny odstavec" je pro spotrebitele samozrejme to nejdulezitejsi a od tohohle se odviji vse ostatni.Cokoliv ostatniho je v tomto pripade nedulezite.

      JAKUB NAPSAL :
      "Navíc to je pouze jedna strana mince, i když nakrásně přesně podle manuálu, nový přístroj pečlivě utěsníte a polijete vodou a stane se, že to prostě odnese, a jste prostě v právu, tak to ještě neznamená že s vámi nevyjebe servis. Pokud to pečlivě nezdokumentujete na video za přítomnosti svědka, v podstatě nemáte šanci servisu dokázat, že jste měl perfektně uzavřené krytky, a tím se záruka ruší. Tohle by se sice u autorizovaného servis stát nemělo, ale u šedivek, je to skoro na jistotu. "

      Zde je napr. ovlivnovani nepodlozenyma informacema a tim poskozujes firmu Sony.Take tohle bylo nahlaseno proteze k tomu nemas zadne relevantni dukazy a jen klames pripadne kupujici .

      Sony samozrejme garantuje vniknuti vody za konkretnich podminek daneho IP(dle modelu).Jakub zamerne lze,vypisuje nesmyslne uryvky z netu a pise nepodlozene informace aby tim zamerne poskodil povest Sony.

      Sony samozrejme vsehny problemy s vniknutim vody resi ke spokojenosti zakazniku a neni zadny relavantni dukaz o opaku.Samozrejme pokud to neni vina samotneho uzivatel.Coz se pozna dle slnovani normy IP.

      Jinak by se jednalo o klamavou reklamu.
      definice

      Klamavou reklamou je šíření údajů o vlastním nebo cizím podniku, jeho výrobcích či výkonech, které je způsobilé vyvolat klamnou představu a zjednat tím vlastnímu nebo cizímu podniku v hospodářské soutěži prospěch na úkor jiných soutěžitelů či spotřebitelů.
      Za šíření údajů se považuje sdělení mluveným nebo psaným slovem, tiskem, vyobrazením, fotografií, rozhlasem, televizí či jiným sdělovacím prostředkem.
      Klamavým je i údaj sám o sobě pravdivý, jestliže vzhledem k okolnostem a souvislostem, za nichž byl učiněn, může uvést v omyl. Jde tedy o situaci, kdy ve vás reklama vyvolává klamnou představu o realitě, zkresluje ji.
      Typickým příkladem jsou reklamy na banky a jejich "nulové poplatky", například reklama na eBanku, ve které se říkalo, že je vedení účtu zdarma, ale už nebyla řeč o tom, že si tam musíte posílat alespoň 15 tisíc korun měsíčně. Tato reklama byla později opravena.
      Osoby, jejichž práva byla nekalou soutěží porušena nebo ohrožena, se mohou proti rušiteli domáhat, aby se tohoto jednání zdržel a odstranil závadný stav. Dále mohou požadovat přiměřené zadostiučinění, které může být poskytnuto i v penězích, náhradu škody a vydání bezdůvodného obohacení.


    • Anonymní uživatel

      30. července 2014 - Anonymní uživatel

      LOL


    • V.B.

      30. července 2014 - V.B.

      Chlapci nemáte pocit, že vám z hlavy roste strom?


    • Marcel

      31. července 2014 - Marcel

      Widlař & zelený Raul - ring volný, Dr. Chocholoušek by z vás měl radost.


  • Pitr59

    Pitr59

    24. července 2014

    Tak hlavne jestli chces koukat na CT4 Sport, tak zapomen na Windows.Aplikace pro W8 neni, a v prohlizeci si ho nespustis.
    Apple nebo Android

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      25. července 2014 - Anonymní uživatel

      Aplikace ČT4 Sport pochopitelně pro WP8 je, viz http://www.windowsphone.com...


    • Jirka

      25. července 2014 - Jirka

      Čt 4 tam jde asi stejne jako všude. To už jsem viděl. Zatím co tady píšete tak 1020 je lepší na focení a navigace zdarma. A Z1c na aplikace a hry. Ikdyž ty aplikace jsou u nokie asi dostačující a žádný jiný ani nepoužiju. Hm tak to asi rozhodne cena :D
      Jakube se proti tobě snad spolčili :D:D.


    • Anonymní uživatel

      25. července 2014 - Anonymní uživatel

      Přesně jak říkáte, v každém případě doporučuji přečíst pár odborných recenzí, a telefony si sám vyzkoušet. Pak se rozhodnout především podle sebe a svých preferencí.
      Jinak zdejšího neregistrované anonymního uživatele (aby se odpovědi nedaly dohledat), který se vynořuje pod každou otázkou kolem WP pod různými přezdívky, doporučuji brát s velkou rezervou, ostatně to doporučuje i sama heuréka.


    • Petr

      25. července 2014 - Petr

      Jirka: Dej si na Jakuba pozor. Projdi si par jeho diskuzi, kde lidem radil a uvidis, ze se jedna o obrovskeho fanouska Nokie a Windows Phone. Velice rad zamlcuje nevyhody a o vyhodach mluvi neustale. Zeptej se kdekoliv v obchode s elektrem nebo telefonama na doporuceni..


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      Ano, mé příspěvky si můžete přečíst zde https://www.heureka.cz... uvidíte, že doporučuji jak WP, tak Andorid, a když to cena dovolí tak i iOS. A kde najdu všechny vaše příspěvky? Jediný důvod proč tu vystupujete anonymně, je aby se vaše příspěvky nedali dohledat...

      Pokud máte nějaké nevýhody, které jsem neuvedl, máte možnost je uvést, určitě to bude prospěšnější než osobní útoky.


  • Kotora

    Kotora

    25. července 2014

    Lumia 1020 uz konci. V zari bude End Of Life http://www.gsmarena.com...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      25. července 2014 - Anonymní uživatel

      O důvod víc s nákupem neotálet :)


    • Anonymní uživatel

      25. července 2014 - Anonymní uživatel

      Jinak "End Of Life" pochopitelně neznamená že přestane fungovat a umře. Ale že se přestane vyrábět, s tím je u Lumii spojeno především to, že bude těžko k sehnání a cena půjde nahoru (tak jako v případě Lumie 920, 720 a dalších Lumii).


    • Martin

      25. července 2014 - Martin

      To byl jako vtip, ten váš překlad? Bože bože


    • Jirka

      25. července 2014 - Jirka

      Ješte se zeptám. Zaleží na distribuci. Hodne jich je EU a ty cz jsou podstatne dražší. Neco jsem četl že u nokíí muže být problem s aktualizací systemu. Respektive tam pak nebude čeština


    • Anonymní uživatel

      25. července 2014 - Anonymní uživatel

      V případě Nokie Lumie na EU distribuci naopak nezáleží. Z pohledu SW všechny telefony s WP určené pro evropu vždy obsahují plnou podporu češtiny. A z pohledu záruky, tak Nokia má celoevropskou záruku, a je jedno pro kterou zemi je Lumia určena (v rámci EU) vždy dostáváte plnou českou záruku a možnost reklamovat v libovolném autorizovaném servise).
      U Sony je to naopak, tak doporučuji kupovat pouze CZ distribuci, Sony nemá celoevropskou distribuci ani záruku, a tak u šedivek z EU se může stát že nebude mít češtinu (resp bude neoficiálně dohraná) a hlavně v autorizovaném servise vám šedivku na reklamaci nevezmou.


    • Petr

      25. července 2014 - Petr

      Jirka: Dej si na Jakuba pozor. Projdi si par jeho diskuzi, kde lidem radil a uvidis, ze se jedna o obrovskeho fanouska Nokie a Windows Phone. Velice rad zamlcuje nevyhody a o vyhodach mluvi neustale. Zeptej se kdekoliv v obchode s elektrem nebo telefonama na doporuceni.


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      Ano, mé příspěvky si můžete přečíst zde https://www.heureka.cz... uvidíte, že doporučuji jak WP, tak Andorid, a když to cena dovolí tak i iOS. A kde najdu všechny vaše příspěvky? Jediný důvod proč tu vystupujete anonymně, je aby se vaše příspěvky nedali dohledat...

      Pokud máte nějaké nevýhody, které jsem neuvedl, máte možnost je uvést, určitě to bude prospěšnější než osobní útoky.


    • Jirka

      26. července 2014 - Jirka

      No nic ja to rači ukončim než se tu něco stane :D. Díky za vaše tipy jde vidět, že tomu rozumíte. Ja už to nějak vyberu :D.


    • Marcel

      31. července 2014 - Marcel

      Jen to nechte, ať se děcka vydovádějí.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    25. července 2014

    Nejspis uz mate vybrane nicmene aspon vyjadrim k te vodeodolnosti.
    Sony garantuje certifikaci vodeodolnosti a prachuodolnosti IP55/IP58.
    Sony si na tomhle udelalo reklamu ze od XZ sou vsechny vlajkove lode vodeodolne.Dle reakci na netu nedela problemy s reklmacema.Vzhledem k tomu ze tu certifikaci udava i na netu a v manulech tak ji musi samozrejme dodrzet.Jak uz tu padlo...pokud nekdo neuzavre krytky spravne tak to v servisu poznaji tak ze proste otestuji certifikaci.Pokud se tam jednou voda pres uzavrene krytky dostala tak se tam dostane samozrejme znovu.
    Nejake anonymni vykriky do tmy tady na heurece bych neresil.
    Spise doporucuji kouknout na forum Xperie kde vesmes lide u vsech vodeodolnych Xperii nemeli problem s reklamaci.Teda aspon ti kteri meli telefon ve stavu dle manualu a podminek(uzavrene krytky a dodrzena doba certifikace).
    Mnoho reakci a zkusenosti viz http://forum.xperia.cz/

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Jiří

    Jiří

    26. července 2014

    Konečně jeden rozumný příspěvek. Ta Jakubova placená kampaň se tu už nedá číst. Z poradny se tak stává Jakubova reklamní fraška na Lumie.
    Normální člověk na to co tu předvádí Jakub nemá čas.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jirka

      26. července 2014 - Jirka

      Ja jsem rád za každej názor. Vetšině lidí vyhovuje neco jiného a tak to preferuje. Ja jsem žádny takový telefon neměl tak nevím co si vybrat. Určite to chci na focení ale nevím jestli je to tak velkej rozdíl. Samozřejme si zahraju i hry :D. A na to sledovaní online přenosu to víde asi nastejno. Zase je asi výhoda že Z1c je menší a dá se dát do kapsy :D.


    • Anonymní uživatel

      26. července 2014 - Anonymní uživatel

      Nazory sou fajn.Ale v prvnu rade si prectete hlavni vyhody/nevyhody androidu a WP.Pak vybirejte telefon.Samozrejme ze ani jeden neni celkove lepsi nebo horsi.Nelze verit nejakym syntetickym a neobjektivnim testum pripadne marketingovym lakadlum.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.