Poradna Nokia Lumia 630 Dual SIM

Autor: | Vloženo: 07.07.2014 000 06:01 | Témata: Poradna Nokia Lumia 630 Dual SIM

Potíže se spuštěním aplikací

Mám novou SD kartu na které mám nainstalovaných několik aplikací. Ale stává se, že aplikace nějakou dobu běží a pak po několika dnech přestane fungovat-nejde ji spustit. Jenže po čase se zase "rozjede" a chvíli funguje. Kartu telefon čte, ale některé aplikace na ní nainstalovaně prostě takto blbnou. Může to bý t kartou nebo telefonem?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    7. července 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Zkušenost nemám, kolega má Lumii 820, a s aplikacemi na SD problémy nemá. Nicméně je nutnost mít kvalitní a rychlou SDHC kartu, minimálně Class6, nejlépe Class10, a ideálně vsadit na kvalitnější značku jako SanDisk

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (3)
    • Romaldo

      7. července 2014 - Romaldo

      Všechny aplikace mám uložené na kartě a jde o to, že některé aplikace běží normálně a některé po pár dnech přestanou fungovat. Nepomůže ani vypnout/zapnout telefon nebo jeho restart. Někdy se ale zase rozjedou a fungují... Na kartě je napsaná 10 v kroužku, tak předpokládám, že je to class 10...? Tak nevím :(


    • Anonymní uživatel

      8. července 2014 - Anonymní uživatel

      Pak jde o Class 10, což je v pořádku. O jakou jde značku a kapacitu. Můžete vyzkoušet jinou SD kartu?


    • Romaldo

      9. července 2014 - Romaldo

      Je to tato karta:
      http://aukro.cz...
      velikost 64 GB
      Zkoušel jsem i jinou kartu ze starého telefonu, která byla vždy bez potíží, má jen 8GB, ale myslím, že to bylo obdobné.


    • Anonymní uživatel

      9. července 2014 - Anonymní uživatel

      Aha, tedy noname a ještě k tomu nepodporovaná kapacita a nesprávný standard.
      Doporučuji se karty velmi rychle zbavit. Jednak je to levný noname, z čehož můžou pramenit další problémy s funkčnosti a hlavně spolehlivostí, ale hlavně je to nestandardizovaný a nepodporovaný výrobek. SDHC karty se totiž vyrábí v maximální kapacitě 32GB, větší kapacita není podporová (někteří noname výrobci se to snaží obejít, ale karty pak většinou nefungují správně). Pro karty větší jak 32GB je určen jiný standard, a to SDXC (musí ho ovšem podporovat i telefon). Tato karta tak nemusí pracovat správně, nejen v tomto telefonu ale prakticky ve všech zařízeních.

      Doporučuji koupit aspoň trochu značkovou kartu (třeba Kingston, to je taková zlatá střední cesta), a hlavně aby to byla SDHC karta v maximální kapacitě 32GB, např https://pametove-karty.heureka.cz... Můžete koupit i větší, ale musí být ve standardu SDXC např https://pametove-karty.heureka.cz... (nicméně spíše bych doporučil se držet kapacity 32GB, protože obecně SDXC je novinka a není zdaleka vždy podporovaná).


    • Romaldo

      10. července 2014 - Romaldo

      Díky za odpověď a radu. Zkusím to udělat...


    • Josef

      19. července 2014 - Josef

      Vždit na internetu se píše až 128Gb SD karta


    • Romaldo

      19. července 2014 - Romaldo

      Ano, tento telefon by měl podporovat až 128 GB kartu.
      Já jsem pořídil podle rady Kingston 32 GB a valí to všechno v pohodě. Tu kartu 64 GB telefon četl, ale nějak to blblo...


    • Anonymní uživatel

      20. července 2014 - Anonymní uživatel

      Josef: Ano, telefon podporuje SD karty do kapacity 4GB,
      SDHC do kapacity 32GB,
      a SDXC karty až do kapacity 256GB (zatím největší testovaná je 128GB).

      Nicméně karta "SDHC" 64GB dle standardu neexistuje, a jde o nějaký podvrh (který pochopitelně nemusí fungovat). Další věcí je to že SDXC karty jsou novinky, a telefon je sice podporuje, ale už ji pak nemusíte přečíst v jiném zařízení včetně PC. Z toho důvodu lze doporučit se držet SDHC o kapacitě 32GB.


    • Josef

      20. července 2014 - Josef

      a bude fungovat tato http://www.alza.cz... a když připojim redukci http://www.alza.cz... mohu připojit flash disk a na něm mít soubory


    • Anonymní uživatel

      20. července 2014 - Anonymní uživatel

      uvedená karta by bez problémů měla fungovat (stejnou používám v Lumii 720). Nicméně USB redukce, resp USB OTG není pokud vím v tomto telefonu podporováno, ale údajně by podporu OTG měla přinést následující aktualizace GDR1 nebo GDR2.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.