Poradna Nokia E7

Autor: | Vloženo: 13.02.2013 000 16:15 | Témata: Poradna Nokia E7

Simbian,Android ?

Zdravím, uvažuji o koupi tohoto telefonu. Zajímalo by mě,jak by jste hodnotili operační systém Simbian? Je lepší než Android? Zatím jsem měla jen Android a byla jsem hodně spokojená. Byl přehledný a nabízel docela dost aplikací.
Právě kvůli operačnímu systému váhám, jestli si E7 pořídit. :) Děkuji

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    13. února 2013

    Ahoj Šárko, pokusím se být ve Tvém případě objektivní.
    Nejdříve k OS Android: tento operační systém vznikal a rozvíjel se za zcela odlišných podmínek, než ten druhý. Z toho objektivně vyplyne (a pokud jsi k němu přilnula), že se Ti bude ten druhý jevit těžkopádný, a je to pravda. OS Android má ještě jednu výhodu, má neustálé Aktualizace a množství aplikací a silnou podporu ze strany výrobců, operátorů i samotného Googlu - čili jednou větou, je v plném rozkvětu.....:D)

    No a teď k OS Symbian: pro fanoušky tohoto OS je optimální. Proč? Ne, že by byl absolutně dokonalý a zcela intuivní, tak to vůbec ne. Každý symbianista si musel projít (někdy dlouhou a trnitou) cestu, než si na něj zvykl a nakonec si ho oblíbil.
    Dnešní podoba (Symbian ANNA a BELLE) je vcelku slušný úspěch Nokie a jejích bývalých vývojářů a většině uživatelů vyhovuje. Ale čím dál, tím více bude překonán novějšími a dokonalejšími OS (letos bude konkrétně uvedeno celosvětově až pět nových mobilních OS =Tizen, Firefox, Sailfish, Ubuntu a Blackberry OS 10) a v této tlačenici,spolu s OS Windows Phone, bez další podpory, prostě nemá OS Symbian šanci (i když ještě dlouho budou komunity se stárnoucími mobily Nokia, Sony Ericsson a Samsung a Symbianem). Symbian běžel i na Motorolách, jednom Siemensu a jedné anglické značce (?) + také v Japonsku v síti ITT DoCoMo a firmy FOMA.....
    ---počítej s tím, že z počátku budeš všechno hledat jinde, než jsi byla zvyklá i když verze BELLE je už hodně opsaný android......:D)
    ---Nokia E7: klady: kancelář, jak má být, mobil je robustní, konstrukce pevná a klávesnice tradične communikátorsky perfektní = lepší klávesnici měla jen Nokia N9500 communicator a trochu Nokia E90 a N 97 (z té posledně jmenované E 7 konstrukčně vychází. Není to lehký mobil (176 g) v ruce pocítíš, ale jako kancelář výborný, kvalitnější kancelář má jen OS WP8 řada.
    Zápory: váha, foto a video bez autofokusu, pomalejší procesor a menší paměť C\: kde si zde navzájem radíme, jak s tou pamětí spokojeně kooperovat. Nedá se vysloveně říct, že je pomalý ale jsou i rychlejší mobily. Díky dobré klávesnici není překlepů moc a displej je kapacitní s průměrnou odezvou (poznám v této kategorii i horší kousky).
    Možná Ti při rozhodování pomohou i Recenze na Heuréce přímo u Nokie E7.
    ---dnes není už problém sehnat k tabletům přídavnou klávesnici (ovšem UK/US) a datový modem, případně se zabudovanou podporou pro GSM/3G sítí a s OS Android, takže i tato možnost se nabízí.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.