Poradna Nokia C5-03

Autor: | Vloženo: 10.06.2013 000 13:20 | Témata: Poradna Nokia C5-03

Zobrazení jména volajícího

Dobrý den, již delší dobu mám problém s tím, že se mi nezobrazí jméno volajícího, při příchodu hovoru. V kontaktech mám uvedena jména, ke každému tel. číslu, ale bohužel když mi např. zavolá dcera, tak se nezobrazí její jméno, ale pouze telefonní číslo. Dříve to fungovalo bez problémů. Nevím, jestli problém nevznikl tím, že jsem se snažila snížit objem dat v paměti telefonu (neustále mne mobil upozorňoval, že mám přeplněnou paměť). Všechna data jsem se snažila převést na paměťovou kartu. Nevíte, kde by mohl být problém? Děkuji za radu, Šrámková

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. června 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, přesunout Kontakty na paměťovou kartu, bez specielního prográmku, nelze. Ani svévolné vymazání nepřichází do úvahy.
    ----primární problém je v soustavně přeplněné paměti (operační paměti) v mobile.
    Mobil odmítá pracovat seriozně, poněvadž k tomu nemá prostor.
    Doporučuji postup, který sem dám. Pokud si na postup netroufnete, požádejte někoho z rodiny, nebo kolegy v práci a podobně.
    První se musí vypnout a zapnout mobil, aby se aspoň trochu "vzpamatoval"
    A pak nastupuje toto:
    https://mobilni-telefony.heureka.cz...
    https://mobilni-telefony.heureka.cz...

    No a je dobrým zvykem vyplnit mobilní i jiné číslo i s prefixem, čili 00420, nebo +420xxxyyyzzz
    ---někdy pomůže ten zlobivý kontakt úplně vymazat (údaje si opište na papír) a pak pomalu a přesně znova zapsat a uložit....

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Marcela Šrámková

      12. června 2013 - Marcela Šrámková

      Dobrý den, nainstalovala programy RAMBlow PRO, Reboot Quickly". Spustila clean up, ale volná pamět telefonu je 14 MB, stejně jako před použitím prográmků (asi jsem pamět neměla tolik přeplněnou). Také jsem zkoušela zadat telefoní číslo s prefixem, úplně jsem ho vymazala, ale vůbec to nepomohlo. Když mi někdo zavolá, tak je tam opět pouze tel. číslo. Marcela


    • Marcela Šrámková

      13. června 2013 - Marcela Šrámková

      Tak už jsem přišla na základní problém, tel. číslo musí být v mobilu uvedené pouze jednou. Před časem se mi na telefon synchronizací nakopírovaly i manželovy kontakty, které byly stejné s mými. Nyní jsem vše překontrolovala a smazala. Radu jsem našla na nokia.com.
      Marcela


    • Anonymní uživatel

      13. června 2013 - Anonymní uživatel

      Jo, tak to je pravda, to zlobí......jen mi nesedí ta volná paměť, máte jí opravdu málo. Zkuste si projít nastavení toho RAMBlow, záleží na jeho správném nastavení.
      Pro začátek nedoporočuji dát "Autostart", raději jen "Run as system aplication" a pozor na řádek "Memory boost", dobrá věc, ale můžou Vám zamrznout některé animované aplikace. Já jsem funkci "Memory boost" deaktivoval, nešel mi pak FB widget a widget "Program TV".....
      ---ty prográmky ideálně spolupracují v tomto pořadí: nejdřív použít POW (Reboot) a pak RAM Blow (ručně), tak to máte pod kontrolou. Tím, že aplikaci navíc povolíte běžet jako součást systému (NE autostart), tak se dá nastavit určitý rozumný cyklus čištění. Jen mám zkušenost, že časem bez prográmku POW se paměť opět začne nabalovat....proto používám občas oba. U C5-03 se musí s pamětí hospodařit a vše přesouvat na PK - to se děje v nastaveních Obchodu Nokia Store - ikona Hlava - Moje zona - Výběr úložiště......
      ---Symbian nemá kvalitní Files manager, který by umožnil dodatečné přesunutí. Jen si lze nainstalovat Total Commander for Symbian.


    • Anonymní uživatel

      13. června 2013 - Anonymní uživatel

      Pokud používáte Nokia Sync, tak se kontakty a kalendář opět sesynchronizují....udělejte si na cloudu Nokia Sync pořádek v položkách přes PC a bude pokoj.


    • Marcela Šrámková

      14. června 2013 - Marcela Šrámková

      Když se podívám na report v RAMBlow, tak mám Free memory 40,53 MB (max memory 43,26), nejsem z toho příliš moudrá, protože podle správce souboru mám v mobilu C: volnou paměť telefonu 13,3MB z 75MB a E:paměť. kartu 783 MB z 1,866GB, což neodpovídá ani jedné variantě. Jinak v mobilu mám mapy, a to je možná hlavní příčina, proč mám tak málo volné paměti telefonu. V programu mapy mám v oblíbených uložená hledaná místa a zřejmě jsou uložené i trasy. Při použití mapy se mi občas objeví hláška, že je paměť plná a display zmizí, zčerná. Ještě jsem nenašla způsob jak vše uložené smazat.
      Co se týká synchronizace, tak používám Nokia Suite, pokud přímo nezadám synchronizaci, tak se samo nic neupraví.


    • Anonymní uživatel

      16. června 2013 - Anonymní uživatel

      Marcelo, s těmi rozdíly si nelamte hlavu, pro Vás je směrodatné to číslo v RAM Blow Pro...totiž RAM je součástí paměti mobilu (operační paměti), která se označuje C:\.
      RAM ka je ovšem hrozně důležitá pro hladký chod mobilu, proto ji čištěte.
      Nokia C5-03 má celkově poddimenzovány všechny paměti, čili s tím nedostatkem paměti se setkáte často, také proto, že procesor (čipset) je pomalý a to ještě více zaplňuje C:\ = téměř bludný kruh, páč moderní navigace a jiné programy jsou hodně náročné na streamování do mobilu a načítání množství hodnot současně (kromě samotné činnosti GSM modulu a jeho starosti o signál, GPS modulu a stahování souřadnic z oblohy a pod...)
      ---uložení na PK je výhoda, pokud zakoupíte PK o vysoké hodnotě (kapacitě) a pak už ji nevyndáte z mobilu. Jinak záměnou PK strácíte vše, co je na staré PK (složité kopírování na novou PK???)
      ---Váš mobil není novinka, je spíš zázrak, že ještě jede......mějte se!

      Heureka:bezwoken


    • Marcela Šrámková

      16. června 2013 - Marcela Šrámková

      Děkuji za informace, jsem ráda, že jsem zase o něco chytřejší :-)
      Marcela


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.