Poradna Nokia N8

Autor: Anonym | Vloženo: 06.10.2012 000 19:53 | Témata: Poradna Nokia N8

Anonym

N8 - JAK NA PLNOU PAMĚŤ RAM - noční můra symbianistů ?

Mnozí z nás, majitelů chytrých Nokií s OS Symbian S60 a Sˇ3 (ANNA,BELLE) denně řešíme přeplněnou pracovní paměť v našem mobile. Po každém stažení hudby, tapet, videa, aplikací a podobné změti (bez ohledu na vybranou paměť, se nám do mobilu nabalují různé nepoznané a nepoznatelné registry a instalery, bootlery, protokoly instalací (běžně nejdou vymazat - jsou tam po celou dobu používání mobilu a vše o nás prozradí...), pak různá povolení (povolíme, aby Nokia o našem mobilu sbírala informace s cílem dalších zlepšení...) a množství dalších skrytých činností našeho mobilu počas běžného používání.....to vše nám postupně ukrajuje větší a větší krajíc dostupné paměti (hlavně paměti RAM) v našem mobile.
Donedávna byla situace poměrně neutěšená, protože výrobce (Nokia) ani developeři, tomuto problému věnovali minimum pozornosti - důvody mohly být různé, hlavně prozaické - obchod = rozuměj oběh zboží - se nesměl zastavit, případně zpomalit.....jedním z řešení je dostat běžného uživatele do stavu permanentniho rozhodování směrem k nákupu novějšího modelu - v tomto případě mobilního telefonu. Jako odstrašující příklad pro dnešního prodejce mphou být "nesmrtelné Nokie" 5110,3110,3210,3330,3410 a manažerské 6210 6310.....
Byznismeni se poučili.......

Mám Nokii N8-00 Silver White - použitou z Brna, je to prvotřídní kousek = z venčí už pořádně osekaná, poškrábaná, ale uvnitř "zázrak".
Mými rukami prošlo za poslednich 14 let víc jak 25 modelů různých značek,proto se vší zodpovědností tvrdím, že tahle Nokie se Fínům povedla!!!

Ovšem s přibývajícím časem i já začínám sledovat, jak se mi tenčí rezerva RAM, a to se ji snažím maximálně šetřit....nic naplat - z původních 135ti MB pro uživatele (po reinstalaci z Sˇ3 na OS Nokia ANNA), //z 254 MB celkem užírá téměř polovinu běžící OS a běžící (nutné) činnosti na pozadí...//, se to scvrkává na dnešních asi 92-94 MB (podle utilitky Memory Status, o které ještě pohovořím.....ne lichotivě....).......

Už delší dobu se tady na Heuréce bavíme jak to řešit....ano existuje poměrně nový RAM cleaner a Task Killer, jmenuje se "RAMBlow", teď je vylepšená full verze RAMBlow Pro", kterou oficiálně nabízí nejnovější verze Nokia Store obchod.
Stojí 10€.
Přiznám se, že z placení na internetě mám nepříjemné pocity a navíc, vyladěná N8 a cpát tam něco pro mne neznámého??????
EDIT: po každé aktualizaci obchodu je potřeba se opět zaregistrovat.....

Dnes odpoledne jsem se odhodlal!!!!
Tady jsou moje první zkušenosti:

1/Placení: platí se debetní platební kartou (ostatní typy nemám ověřeny) přes otevřený obchod přímo u stahování aplikace ....vyplní se jméno a příjmení,číslo - celé - platební karty, pak trojčíslí ze zadní strany PLK - je vedle podpisu, a nakonec se potvrdí tlačítkem "Zaplatit",
2/Stahování: okamžitě po zaplacení se začne stahování (klasický postup "čekáte ve frontě" a nabíhá proužek),pak probíhá instalace a hláška o úspěšné instalaci.
3/Obrazovka se vrátí do Nokia Store a tam vidíte, že kromě registrace Vám přibyl (pokud už nemáte) nový platební kanál (účet), který v budoucnu můžete použít. Nokia (firma) se zde zavazuje k ochraně osobních údajů (?!?) Dejme tomu....
Na displeji - ještě stále jsme v obchodě - je modré tlačítko "Spustit" (RAMBlow Pro)......otevře se anglické prostředí aplikace, ale dá se rychle zorientovat....
4/můj totální údiv!!! Podle aplikace Memory Status jsem měl na RAM mít ještě asi 94 MB free, nová aplikace mě šokla: 44,7 free RAM!!!! No s "pánem bohem"...
S obavami jsem poprvé kliknul na položku "clean up" (ručně) .......fantazie!!!!!!
Prográmek UMIIIII! Z mizerných 44,7 MB free po několika vteřinách prohledávání ("čekejte a proužek"), to vylítlo na neskutečných 127,3 MB free, a ve statistice to ukazuje max hodnotu (možnou po vynucení v menu aplikace = 135,5 MB !!!!!
Aplikaci MemoryStatus okamžitě dávám pryč - fuj!
Pak jsem udělal měkký restart (program POW z Nokia Store) a po obnovení OS se moje Nokijka rozjela opět jako za mlada, zřetelně méně zádrhelů, rychleji....moje napětí povolilo....nelituju a vřele doporučuji všem fandům N8 s ANNOU (u BELLE nevím, možná pan Karel přidá vlasní poznatky).
NOKIA IS NOT DEAD !!!!!!!!

  • Karel

    Karel

    6. října 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Tento program je pro začatečníki velice dobrý jak už jsem hotu doporučoval používal jsem ho dva roky než jsem přešel na výkonější a lepší, při používání gps bych doporučil vypnout mazání aplikací na popředí, jinak si smažete i ji.
    Používal jsem ho s widgetem ramstat - informace o plné a volné paměti graficky zobrazen a nebo ramcontrolem který zabírá jen 12kb
    U tohoto prográmku my vadilo akorát že se sám nespustil ikdyž to má v nastavení, podrobný popis je v Anglickém jazice zde:

    http://www.cellphonesoft.com...

    Mohu velice doporučit všem co mají problém s nedostatkem pamětí Ram

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (11)
    • Ne
    • Karel

      6. října 2012 - Karel

      Mohu doporučit pro tyto Nokie

      5800 a 5800i XpressMusic, 5500, N82, N76, N78, N79, N91, N92, N73, N80, E65, E50, E51, 5700 Xpress Music, 6110, N71, N85, N81, N95 8GB, E63, E65, E71, E72, E75, E55, C6, X6, X5, E5, C5, 5530, 5230, 5235, E60, N93, 6120, 6121, 3250, 6233 , 6290, 5210, 5730 XpressMusic, E90, E70, E71, E66, N97, N96, N97 Mini, 6720


    • Anonymní uživatel

      15. října 2012 - Anonymní uživatel

      EDIT: po třech dnech mi přišla emailem stvrzenka o zaplacení přímo až z Espoo, Fínsko. Takže je to prověřeno, platební karta nezablokována, účet nevybělen a doklad (i daňový) se dá vytisknout, nebo uložit. Kromě toho, přišla i sms od naší banky (ČSOB), že transakce proběhla a zůstatek na účtě.....takže se tomu dá věřit.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.