Poradna Nokia C1-02

Autor: | Vloženo: 30.07.2012 000 14:07 | Témata: Poradna Nokia C1-02

Funguje v USA?

Podle specifikace GSM pasem by mel se prihlasit do siti v USA. Ale po praktickem zkouseni, nikde zadny naznak, ze by se prihlasil na mistni operatory?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    4. srpna 2012

    Zdravím,
    v USA jsou v každé jednotlivé krajině federace stovky drobných providerů a různých typů sítí, které nejsou GSM a nikdo nemůže zaručit pokrytí po celém území....jsou tri největší operátoři(SPRINT,ATaT a T-MOBILE USA) a ti mají nejčastěji frekvenční pásmo 1.900 MHz. Občas se najde i 850 MHz...3G nahražují dnes sítí LTE - v EU jí má jen pár oprátorů. Běžný mobil v EU LTE nepodporuje.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Zalesak Jaroslav

      5. září 2012 - Zalesak Jaroslav

      Taktez zdravim.
      Ja vim, ze jsou v USA jine site/frekvencni rozsahy nez v CR. Nicmene taky vim, ze v okoli Chicaga chodil muj predchazejici mobil, ktery zadne UMTS/LTE nechyti, a nejspise sit GSM tam chodi na 1900MHz. Nicmene ma otazka tehdy smerovala primo k danemu vyrobku (Nokia Nokia C1-02), kde podle specifikaci i vyjadreni ceskych prodejcu ma pro tuto frekvenci prijimac. Bohuzel, bud mam spatny kousek, na kterem zrovna tato sit nejede (v Evrope bezproblemu), nebo specifikace jsou (polo-)lzive. Priklanim se k 2. moznosti, prestoze vim, ze tento mobil patri do very-low-end, tak by konkretni specifikace pristroje prodavaneho na konkretnim, tedy ceskem, trhu mela byti pravdiva. Mimochodem potreboval jsem koupit mobil, prave ktery chodi v USA a stoji co nejmene, investici do drazsiho (Galaxy SIII) jsem zatim odlozil.

      J. Zalesak

      PS. Heureka ve specifikaci uvadi:
      "Provozní frekvence * EGSM 850/900/1800/1900"


    • miabonus

      5. září 2012 - miabonus

      Ach tak, rozumím = nedokážu se vyjádřit ke konkrétnímu kousku, protože vím od zběratele Nokií všeho druhu, že Fínská NOKIA vždy vyrobí několik sobě podobných mutací (vzhledem), ale "střeva" jsou úplně odlišná...
      Jediné, co si dovolím navrhnout, je, podívejte se pod baterku - je tam přesné typové označení a výrobce...kolega sběratel je t.č. v Německu, on má adresu na netě, kde podle toho označení pod baterkou přesně zjistí, pro kterou krajinu je vyroben a na jakých sítích běží - fakt to z hlavy nevím.


    • miabonus

      5. září 2012 - miabonus

      P.S.: Stará Nokia 6210 a 6310 uměly americké kmitočty....dnes jsou za babku v záložnách - před pár lety to byly manažerské modely.


    • Zalesak Jaroslav

      3. října 2012 - Zalesak Jaroslav

      Reaguji po dlouhe dobe, nejak jsem mel na starosti jine veci a uz jsem zapomnel. Tak jsem se mimochodem pod tu baterii podival a zjistil jsem nasledujici:
      Model: C1-02
      Type: RM-643
      Code: 0597657
      dale je uz jen IMEI a vyrobce (toho psat nemusim :-)

      Kdyby jste nahodou mel cas, tak by me to pro zajimalo, ciste ze zvedavosti.

      Diky za odpoved,
      J. Zalesak


    • miabonus

      3. října 2012 - miabonus

      Reaguji: ano z těch označení se opravdu dá zjistit, pro kterou krajinu/region byl mobil vyroben....
      Známý se právě vrátil z Německa a dal mi tu adresu....chyba lávky! On je sběratel a jeho stránka obsahuje jen ty prehistorické veleještěry z druhohor....
      Ale je to možné obejít (nevím, kde se momentálně pohybujete) z těchto údajů Vám to zjistí i v servise, mají toho plné PC - já ne, sedím doma a píšu......zdravím M.


    • Zalesak Jaroslav

      3. října 2012 - Zalesak Jaroslav

      Diky, myslim, ze tentokrat stacil google (ze me to nenapadlo hned) .
      http://www.s-manuals.com...
      a hned na zacatku:
      rozdil mezi typy RM-643 versus 644

      Ale diky za informace, nakonec jsem se dopidil k tomu, ze vlastne se "uplne" neda obchodnikum verit. Cest tem, co se da.

      Zdravim, J.Z.


    • miabonus

      4. října 2012 - miabonus

      Blahopřeji k nápadu!! Díky, že jste to sem dal - pomůže to i dalším.Zdravím M.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.