Poradna Nokia Asha 306

Autor: | Vloženo: 27.06.2013 000 10:15 | Témata: Poradna Nokia Asha 306

Zabezpečení MT

Protože terminologie je nejednotná, striktně se budu držet té, která je v dokumentaci k MT Nokia Asha 306. Tedy jde mi o ochranný kód (implicitní nastavení = 12345, jinak, podle mě o kó uzamykání - bezpečnostní, jak je libo). Je velmi jednoduché tento kód v Nastavení - Zabezpečení - přístupové kódy - kód zámku změnit (nastavit). Velmi jednoduché. Ale už jsem nenalezl, jak a kde (pokud vůbec) zapnout jeho použití. Jakékoliv další změny v nastavení pouze způsobí (opakovaně) změnu nastaveného zámku, ale ne jeho použití. Takže ani nevím, jak by se jeho použití projevilo. Pouze tuším, že by tento kód měl být zadává a vyžadován pouze a jen při odemykání klávesnice. Nikdy jindy. Není vyžadován nikdy, jakkoliv je zaručeně nastaven. Děkuji za pomoc.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    30. června 2013

    Dobrý den, součástí nastavení bezpečnostního kodu je i jeho aktivace. Někdy ručně, jindy samotným vložením čísla. Pak je po určitém čase mobil uzamčen.O to se postará mobil.
    Následně při pokuse jej otevřít mobil požádá o blokovaci kód. Ten vyťukáte na sw klávesnici a mobil se odemkne. Někdy se to v menu jmenuje autoblokovací cyklus .
    Pozor, při zapomenutí kódu se mobil nedá odblokovat (běžně, je na to postup.)
    Číslo 12345 platí jen u Nokií a ne u všech. Například Samsungy mají osm nul.
    Číslo 12345 je univerzální a platí i pro vynulování meřičů času, dat a pod. v mobile .
    Není pravdou, že se tento kód vztahuje pouze na klávesnici. Konkrétně Asha 306 má celodotykový displej, čili do mobilu by se dalo dostat. To je proti logice bezpečnostního kodu. Ten má za úlohu zablokovat CELÝ mobil proti otevření při krádeži, například. Nebo zabránit zásahu do mobilu cizí osobou.
    Není třeba si to mýlit s uzamčením klávesnice, ale klasické.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (2)
    • nemohouci

      1. července 2013 - nemohouci

      To není odpověď na mou otázku. Promiň, školení o aktivaci nepotřebuji. Potřebuji na Nokia Asha 306 nikoliv nastavit, ale zapnout PŮSOBNOST kódu.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.