Poradna Nokia Asha 306

Autor: | Vloženo: 16.12.2012 000 20:55 | Témata: Poradna Nokia Asha 306

Uzavřený operační systém

Znamená to, že když si na paměťovou kartu dám nějakou hru, tak mi půjde nebo ne? Jak je to s aplikacemi? Můžu jich vložit více? Půjdou mi nainstalovat? Nikde se moc nepíše o uzavřeném OS. Děkuji za odpověď.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    17. prosince 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj, máš na mysli ASHU 306?
    ----ono v podstatě každý software je omezen různými licencemi a patenty, tedy z tohoto hlediska je Nokia ASHA omezena nějakým právním a technickým rámcem výrobce. Ale u ASHe se jedná o běžný software,nejedná se o typický uzavřený operační systém a vývojáři her a aplikací mají nástroje na vytváření nových apps.
    ----Paměťová karta: ano hry, fotky, MP3, a některé aplikace se ukládají na Paměťovou kartu, aby se mobil "neucpal", protože má malou vnitřní paměť.....tato pamětová karta poběží na všech podobných Nokiích (sw Series 30, Series 40) a někdy i na podobných "hloupých mobilech" jiných značek.
    ----her a aplikací na PK můžeš dát (nainstalovat/stáhnout) kolik chceš, teoreticky do výše kapacity PK. Na chod mobilu to nemá zásadní vliv, jen musí být správného typu (pro ASHu jsou to Java hry s příponou .jar/.jad.)
    -----Uzavřený Operační systém je ten, který neumožñuje uživateli vstup do hlubšího menu, většinou má malou personalizaci, často chybí slot na PK, používá na 90% microSIM a má přístup k aplikacím a hrám omezen pouze na oficiální obchod. Z technického hlediska autor OS nezveřejní tzv. "Zdrojový kód" a tím jakoby "uzavře" celý systém i přístroje, a vývojáři dostanou omezená oprávnění na tvorbu her a aplikací.....
    K dnešnímu dni jsou takovými "uzavřenými" OS:
    OS BlackBerry - RIM - Canada
    OS Windows Phone - MS - California
    OS Mac OS a iOS - Apple - USA
    OS TIZEN....nepodstatné
    OS BADA....nepodstatné
    Většinou u uzavřených OS to "pocítí" i živatel, má méně možností osobní volby při používání přístroje s uzavřeným OS.....

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.