Poradna Nokia Asha 306

Autor: Anonym | Vloženo: 11.10.2012 000 09:46 | Témata: Poradna Nokia Asha 306

Anonym

Aplikace

Ahoj, tento mobil mám malou paměť, proto jsou aplikace nahrané na paměťovce, a tak když jsem vyměnila paměťovku s větší pamětí, najde mi kalkulačka ani mapy, které byly nahrané na paměťovce. Nevíte náhodou, kde se dá stáhnout nebo obnovit původní obsah?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. října 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj,
    pokud máte PC a čtečku P.karet, tak si mapy a kalkulačku zálohujte na PC a pak vložte novou (předem zformátovanou) P.kartu do čtečky a spuťte Obnovu na novou kartu.
    Ale že by byla kalkulačka v originále na P.kartě, se mi nezdá....Měla být ve Sbírce aplikací v mobile.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      12. října 2012 - Anonymní uživatel

      Nová Nokia má Sbírku aplikací, kde? Nejspíš kalkulačka není na p.m., ale když ji chci spustit, aplikace hlasí nenalezena, když není na p. m. , tak ji zpátky nejspíš nedostanu


    • miabonus

      13. října 2012 - miabonus

      Na obrázku nahoře, když se zvětší, tak je tam ikonka "EA" - Games, tam by mohla být i Sbírka aplikací.
      Stáhnout by měla jít i z Nokia Store...ale bude to nějaká jiná, např.vědecká kalkulačka.....a moc jí potřebujete?
      S mapami to je horší protože to mohly být Mapy přímo (výrobcem mobilu) nahrány na PK a já zpaměti nevím, jestli Nokia mapy doživotně jsou i v Javě.
      Jinak ta původní kalkulačka zabere opravdu malý prostor v paměti mobilu, takže není problém vložit původní PK a překopírovat Kalkulačku do paměti mobilu.U map to ovšem nejde (mám na mysli plnou verzi).


    • Anonymní uživatel

      16. října 2012 - Anonymní uživatel

      Kalkukča není na p.m., ale když vložím novou pm, automaticky se nakopíruje složka cities, kalkulačka mi bude chybět v kažodenním používáním, přeinstalují zdarma firmware na prodejně nebo nějaké jiné řešení?


    • Anonymní uživatel

      16. října 2012 - Anonymní uživatel

      Obávám se, že jestli v servise nebo na prodejně zjistí zásah do mobilu, tak mohou být problémy s uznáním Záruky.V servise Vám sw na ASHU přeinstalují.
      Pokud mobil jinak běží, tak vemte tu původní (originální) P.K. do servisu, nebo prodejny s počítači, nebo ke kamarádovi, co má PC a rozumí tomu, a obsah z originální PK překopíruje na tu novou.
      Já jsem tu ASHU neměl v rukou, nevím, kde ta Kalkulačka byla, nebo je....

      Že se nakopíruje složka "cities" ještě nezaručuje kompletní mapy...vím o nějakých Java mapách, ale je to moc starý odkaz...jinak Google mapy by měly existovat i pro Javu - dají se uložit i na P.K. U Vás by měly smysl, protože ASHA nemá plnohodnotnou navigaci, takže takhle by ty mapy více-méně fungovaly i v pohybu,problém je jen v tom, že jsou pořád (když se zapnou) v on-line režimu a čerpají data operátora.To by chtělo datový balíček.
      Vaše ASHA má i wi-fi, nevím, jak to udělat, aby se mapy načítaly jen z wi-fi (pokud jste na jednom místě tak by to šlo...)
      No a nakonec přikoupit vhodný GPS prijímač externí s Bluetooth....pak by šla i taková improvizovaná navigace....
      Na tu kalkulačku se podívejte na Nokia Store (v obchodě s aplikacemi), pokud máte nastaven Internet.


    • Anonymní uživatel

      18. října 2012 - Anonymní uživatel

      Mám ještějiný telefon, kam jsem chtěla vložit PM, tak jsem ji zformátovala, takže první možnost odpadá, a když jsem procházela menu, napadlo mě, že je tam podezřele málo aplikací, mezi chybějící kalkulačku se zařadily i poznámky a možná něco dalšího, takže nevím - skutečně nebyly na PM? Mobily mají aplikace v pevné paměti mobilu, ale NOKII jsem nikdy neměla moc v lásce a SE teď vydává drahé dotykové mobile a jinou značku jsem nechtěla, nejspíš zanesu mobil opravdu do prodejny, když je v záruce. Uznají mi reklamaci?


    • Anonymní uživatel

      18. října 2012 - Anonymní uživatel

      To fakt ukazuje na tu Paměťovou kartu...divné.Ovšem, pokud jste tu původní zformátovala, tak už se nedá nic dělat...nemusela jste ji hned vymazat,škoda.
      Pokud je mobil v pořádku (myslím, jako že opotřebení je přiměřené době a způsobu běžného nošení a používání), tak to servis příjme, otázka zůstává, jak se postaví k té P.K.....ale čtu poprvé, že by musela být součástí mobilu i P.K. Může být v krabici, mohou tam být už přednahrané nějaké bonusy...ale že by "půlka sw" byla na P.K.?
      U značkové prodejny a servisu to doinstalují, případně přeinstalují celý sw Series 40, v tom případě by Vám měli zálohovat kontakty a další nutné věci.
      Asi Vám stejně nic jiného nezbyde než ten servis.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.