Poradna Lenovo Vibe K5 Plus Dual SIM

Autor: | Vloženo: 19.07.2017 000 07:41 | Témata: Poradna Lenovo Vibe K5 Plus Dual SIM

Nástupce s vyšší kapacitou paměti?

Dotaz na zástupce Lenovo: chystá Lenovo podobný model (2 SIM+SD karta separé, vyměnitelná baterie) s vyšší pamětí (3GB/64 nebo 4/64 apod.)?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    19. července 2017

    Dobrý deň, túto otázku by som položil priamo podpore spoločnosti Lenovo - zástupcovia značky sem totižto chodievajú nepravidelne.

    Ale podľa môjho názoru už Lenovo funkciu vymeniteľnej batérie neimplementuje. Nemá to zmysel - tento typ konštrukcie uprednostňuje už len minimum ľudí. Väčšina z nich chce radšej kvalitné sklenené/kovové telo, ktoré lepšie vyzerá a v prípade kovu aj lepšie vedie teplo produkované procesorom.
    Existuje však mobil, ktorý by mohol vyhovieť vašim nárokom, hoci je staršieho dáta výroby. https://mobilni-telefony.heureka.cz... Má oddelený slot na SD kartu, 3/32 GB úložisko a brutálnu výdrž. (aj keď používateľsky nevymeniteľná batéria - to však nevadí)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Slimacek

      19. července 2017 - Slimacek

      Děkuji za briskní reakci. Zkusím se doptat přímo u Lenovo, což jsem původně plánoval, než mě napadla tato Poradna. Dám update až budu něco vědět.
      Jinak P1 vypadá opravdu dobře, i když někteří hlásí slabší GSM či WiFi obdobně jako tuším u K5 Note. 2SIM + 1 SD variant jako u P1 a za cenu kolem 7K+ je trochu více na výběr. Jen mě mrzí ta nevyjímatelnost baterie (nechci při reklamaci baterie, což se mi děje pravidelně, dávat z ruky celý mobil). Spousta uživatelů to zmiňuje i na heurece. Tak nevím, jestli integrovaná baterie je úplně volba kupujících nebo spíš výrobců. Díval jsem se na důvody a argumentem je prý ušetření místa. Jde ale o pár milimetrů. A skleněná/kovová záda by se s vyměnitelnou baterií snad neměla tlouct, jen musí díly dobře lícovat. Spíš je pro výrobce finančně výhodné, když si uživatel musí nechat mobil servisovat v jejich autoriz. servisu (práce+materiál) jako u seřízení elektroniky u aut. Začal s tím Apple a ostatní se přidali. Obdobně hybridní SIM se u výrobců chytila zřejmě z důvodu ušetření místa a hmotnosti (opět trend Apple - do svých ultra tenkých Airů neinstaluje mnohé komponenty, které si je třeba dokoupit jako extra krabičku, např. USB rozbočovač, dvb-t etc). Mac je pak lehčí, tenčí a licenčně levnější, ale odnese to uživatel ořezáním funkčnosti/univerzality výrobku.


    • Anonymní uživatel

      19. července 2017 - Anonymní uživatel

      Myslím, že je to tak 50 na 50. Používateľ chce kvalitne spracovaný telefón, ktorý dobre vyzerá, výrobca zas chce peniaze za servis a nechce, aby sa o jeho modeloch rozchyrovalo, že sú lacno pôsobiace alebo rozhegané. :) Batéria väčšinou počas prvých dvoch rokov neodíde a čo sa deje potom už väčšinu ľudí netrápi.
      Viete, že podobného názoru bolo aj LG, pán Slimacek? :) Do modelu G5 implementovalo možnosť užívateľskej výmeny batérie - bol to prepadák, určite na tom malo zásluhu aj to, že telefón "hrkal". Dnes sa už len dopredávajú za relatívne smiešne sumy.
      Čo sa týka elektroniky u áut - pokiaľ neodíde nejaký zásadný prvok, ako napr. riadiaca jednotka, všetko je v poriadku. :) S dnešným vybavením už ide "seřídit" (nenapadá ma slovenské slovo aj keď viem, že také v slovnej zásobe máme - nastaviť mi však do vetnej skladby nejak nepasuje...) elektronika aj v menšom servise. Napr. ja mám na všetkých svojich autách (a aj firemných autách), ktoré disponujú Start Stopom túto debilnú funkciu deaktivovanú. Rovnako, ako aj Keyless. A myslím si, že ak si niekedy v budúcnosti doprajem (zatiaľ nemám v pláne) auto s týmito autonómnymi hovadinami, čo teraz letia, nechám v servise za ich deaktiváciu majland. :))) Môžme byť radi, že takéto veci v autách idú "seřídit". (som skrátka stará škola :))


    • Anonymní uživatel

      19. července 2017 - Anonymní uživatel

      No a čo sa týka áut, tak napr. za taký Start Stop automobilky môžu. :)


  • 19. července 2017 - Oficiální zástupce značky Lenovo

    Dobrý den, bohužel nástupce tohoto modelu (Lenovo K6 Plus) disponuje pouze hybridném slotem. S vašimi požadavky vám můžeme doporučit například model Lenovo Moto G5 (https://mobilni-telefony.heureka.cz...), který nabídne dva sloty pro SIM, jeden samostatný pro SD kartu a vyměnitelnou baterii. Bohužel u všech lepších modelů se s vyměnitelnou baterií nepočítá. Všechny lepší modely mají také větší úložiště, takže je zde SD karta zbytečná.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Slimacek

      21. července 2017 - Slimacek


      @ Maťó :) : souhlasím a děkuji za odpovědi.
      @Lenovo: vaše zdejší reakce byla superrychlá. Máte můj obdiv a uznání.
      Nevím, jak mi mohlo Lenovo Moto G5 proklouznout mimo zorné pole, i když někteří prodejci mi řadu Moto doporučovali. Ještě, že mě napadlo se tady zeptat.

      Vibe P1 pro dual nevypadá vůbec špatně, možná prý trochu slabší WiFi, nicméně vzhledem k vyměnitelnosti baterie, na čemž trvám, je tedy volba jasná a dám na doporučení Lenova, i když G5 má kupodivu nižší procesorovou řadu (qualcomm snapdragon 430 octa core) oproti Vibe k5 plus dual (snapdragon 616). G5 má navíc čtečku otisků a silnější baterii. A to gigo RAMky navíc proti Vibu se jasně počítá. Takže to je k volbě budoucího telefouňi vše a ještě pár poznámek na okraj stolu:

      1. Heureka by si mohla do filtru https://mobilni-telefony.heureka.cz... přidat i variantní volby: dual SIM+SD (full, tj. 2+1 vs. hybrid, tj. 1+1), vyměnitelnost baterie, typ procesoru a grafického chipsetu, Antutu rating apod., a pak by mi ta G5 určitě neproklouzla mezi prsty.

      Těch telefonů je dnes tolik, že je makačka se tím prokousat. Nejprve jsem vyřadil nespolehlivé / okrajové značky a pak šel po té trojkombinaci (2SIM+SD+vyměn.bat.). A když se podíváte na komentáře jiných uživatelů, je to celkem běžný požadavek. Už jenom proto, že mít hybrid, který se tváří jako dual, je od výrobců trochu podpásovka a blbost - buď mám plnohodnotný dual+SD se vším všudy nebo single+SD. Je to jako s USB, které vlastně nebylo plné USB, protože s USB klíčenkami nekomunikovalo, to musel přijít až standard on-the-go, což ale v překladu vlastně znamená "na cesty/s sebou", takže to dost mate. Popravdě, tahle hra na schovávanou je dost únavná.
      Kdyby třeba výrobci šikovněji označovali své modely, a ne stylem Nokia 3310 či 3130 nebo snad 3103 (čísla jsem si vymyslel, protože si je stejně nepamatuju), bylo by vše jednodušší. Chápu např. označení G5 = 5. generace, ale rozdíl mezi vibe K5 a K5 plus jsem si musel vydolovat z internet extra, a to poté, co jsem to "plus" párkrát přehlédl.

      A k baterii: radši si koupím další do zásoby a v případě potřeby výměním a jedu dál, než dávat mobil do servisu jenom kvůli výměně baterie a po dobu výměny (někdy hned nejsou k dispozici náhradní díly) být bez mobilu a dat v něm, a někdy servis zblbne (celkem běžný jev) a z vlastní iniciativy přehraje SW a máte po ptákách. Jasně, mám starší náhradní telefon, ale je to věc principu a soukromí dat a pahodlí, nemusím se plahočit do servisu, osobní výměna vyměnitelné baterie je otázka 10 sekund. Myslím, že výrobci dělají chybu, že některé funkce/výhody/důvody telefonu, jako třeba tu baterii, dostatečně nezdůrazňují/nevysvětlují.

      2.
      A ještě reakce na poznámku Lenova: mít velkou kapacitu úložné paměti je fajn, ale ze zkušenosti vím, že 64gb se velmi rychle zaplní. I 500 GB na klasickém HDD je hned fuč. A bez SD co pak? Přetahování po kabelu/WiFi á la iPhone? Nebo cloud? A když nejsem na síti nebo je cloudová služba mimo provoz / nebo úplně shut down (viz. ukončení některých online desktop platforem, různé pofúzované a ukončené email. servery, Apple i-drive a já nevím co ještě). Já mám rád data v bezpečí u sebe na kartě v šuplíku.

      Děkuji všem za příspěvky.

      Jdu si nechat namasírovat ruce, páč jsem tento text psal na androidí SW klávesnici, takže jsem neustále opravoval, co mi ona opravila, jsem tudíž zcela intelektuálně vyčerpán. A.I. v praxi, Spielberg by měl radost, tak ji nechte řídit auta za nás, ííhááá ;)

      __
      https://mobilni-telefony.heureka.cz...


    • Anonymní uživatel

      21. července 2017 - Anonymní uživatel

      Len by som este rad zareagoval na nejake pasaze z vasho prejavu... :))
      Snapdragon 430 neni nizsi alebo horsi nez 616-ka. 430-ka je vlastne akymsi jej nepriamym nastupcom - je uspornejsia a este o par percent vykonnejsia. :)
      Myslim si, ze by jeden z vasich napadov mohol byt realizovany - ten s oddelenim hybridov a 2 SIM + SD telefonov. Skuste napisat mail na [email protected], mozno sa toho chopia. :) Vymenitelnost baterie v podstate uz nema zmysel zahrnut do filtra, kedze normalne vybavene telefony s touto funkcionalitou vyraba (a distribuuje na nas trh) v dnesnej dobe uz len Lenovo. (Ak si odpustime rozne zalezitosti z Indie a pod., ktore nemaju sancu dostat sa na nas trh.) Co sa tyka cisiel AnTuTu, tie sa lisia kus od kusu (verzia softveru, pocet nainstalovanych aplikacii, pamatova verzia, etc...), tie by neboli celkom presne. No a co sa tyka procesoru - uz vidim tu presnost, s akou to absolutne neznali brigadnici, ktorych si obchody najimaju, zadavaju. :) To by sme tu mali Android s Apple A10 za dve tisicky. :) (a niekto by tomu este veril)
      Ja nevidim nic zle na oznacovani modelov spolocnosti Lenovo - je jasne, ze K5 je najnizsie, K5 Plus je nad nou a K5 Note bude asi nieco velke. :) Aj pri G5-ke je to jasne - Plusko je viac. :)

      No vidite, a preto si robim zasoby normalnych aut... Nechystam sa preorientovat na autonomne shitky. :)


    • Slimacek

      21. července 2017 - Slimacek

      Jó, rozprávať mi jde dobře, asi se dám na psaní politických projevů :).
      Jinak na ty snapdragonny jsem se včera díval (https://en.wikipedia.org...,
      https://www.quora.com..., a to číslování by mělo jít vzestupně podle schopností chipsetu (rychlost modemu etc.), ale je pravda, že rychlostně jsou 430 a 616 on par (https://m.youtube.com...), jak říkají Frantíci. Je tam nicotný rozdíl v loadovani dat a grafice, ale to nic velkého.

      K tomu označování modelů:
      Lenovo kromě PLUSka dělá ještě PROčko - https://mobilni-telefony.heureka.cz..., takže už vidím starší dámu nebo netechnický typ, jak si vyzobává tyhle nuance z webu. Za pár let mě ta hra s písmenky taky asi začne tělesně unavovat.

      A jeden povzdech na závěr: je škoda, že se výrobci jednou za čas vybičují ke skvělému designu (např.https://mobilni-telefony.heureka.cz... nebo https://mobilni-telefony.heureka.cz..., aby hned vzápětí zase spadli do šedého průměru, resp. iPhoňácké klasiky zlatá-stříbrná-šedá.

      PS heurece posílám požadavek.


    • Anonymní uživatel

      21. července 2017 - Anonymní uživatel

      Ano, X2-jka je sice krasna, no ma zlu vydrz (vdaka tenkej konstrukcii) a prehrieva sa. (Sklenene telo zle rozvadza teplo.) Mne sa vsak sucasny dizajnovy jazyk Lenova paci. :)

      A inac, pokladam otazku na zastupcu Lenova - aky je rozdiel medzi K5 a K5 Pro? Parkrat som to uz skumal, no nie som o vela mudrejsi. :)


    • Slimacek

      21. července 2017 - Slimacek

      Já bych na tom skle zase tak netrval. Jde mi o design jako takový - kombinace barev, linií a křivek/curves. Když Apple vstoupil do vod PCček tím, že místo Motoroly začal jako procesor nasazovat Intel, všichni ostatní výrobci se lekli a zkvalitnili konstrukce notebooků, takže už se neodlamovaly klouby, ale hlavně přišli s barevnými verzemi (např.Dell, Acer měl design od BMW apod.), ale jakmile byla krize zažehnána (cca 2006-2008), vrátili se designově až na výjimky (HP) zase k černým plasťákům.

      Jinak tady srovnání napr. Pluska a Procka:
      https://www.cena-vykon.cz...

      PROčko má slabší rozlišení displeje (...x720).


    • Anonymní uživatel

      21. července 2017 - Anonymní uživatel

      Vsak jasne, ale s hlinikom by takyto dizajn bolo tazsie dosiahnut. :) (podla mna Vibe Shot nema na X2-jku)
      No a co sa tyka tychto spoluprac automobiliek a vyrobcov elektroniky na dizajne ich produktov, som proti. Vacsinou tieto zalezitosti vyzeraju divne - az prehnane luxusne, gycovo, stavane ako keby pre okazalych patdesiatnikov typu Geissenovci. Potrpim si na peknom dizajne auta, potrpim si na peknom dizajne mobilu, no ked sa tieto dve veci klbia, vyzera to divne... (snad az na Huawei Mate Porsche Design)
      Mne plasty na notebookoch nevadia - su aspon lacnejsie. :)

      No ale ked ma "Pro-cko" len HD displej, tak je to vlastne obycajna K5-ka nie?


    • mbslimacek

      21. července 2017 - mbslimacek

      Jsou tam jiné procesory:
      https://www.alza.cz...
      Qualcomm Snapdragon 415 Octa Core 64bit,
      https://mobilni-telefony.heureka.cz...
      Chipset - Qualcomm® Snapdragon™ 616 Octa core


      A ten design, měl jsem na mysli třeba
      http://mobilespecs.net...
      https://m.heureka.cz...

      Jinak ještě jeden dotaz, tentokrát off topic: nějaké zkušenosti s https://nubia.heureka.cz... ?
      Vypadá to na kvalitní nadupané mobily od ZTE, kteří vyrábějí např. https://m.heureka.cz... pro Blackberry. Jak to mají asi se servisem, příslušenstvím a náhr.díly ..?


    • Anonymní uživatel

      21. července 2017 - Anonymní uživatel

      Dakujem za novy poznatok! :)
      A ano, tieto dve zalezitosti s "dizajnom od automobiliek" vyzeraju slusne, no to neplati pri vsetkych. :)

      No a co sa tyka Nubie - ja som zatial nijaku nevlastnil, no na zaklade pozitivnych recenzii a diskusii s majitelmi som ich uz niekolko doporucil - nikto sa zatial nestazoval. :) Su to atraktivne a dobre vybavene stroje za prijemne ciastky. Ktory model vas nadchol? :) (Co sa tyka servisu, prve dva roky nemusite nic riesit. Potom by to vsak nemal byt problem, Nubie su relativne oblubene stroje, diely su v Cine zohnatelne za babku. :))


    • Slimacek

      21. července 2017 - Slimacek

      https://mobilni-telefony.heureka.cz... vypadá jako slušné dělo.


    • Anonymní uživatel

      21. července 2017 - Anonymní uživatel

      Tak to teda je! :) Navyse krasne delo. :)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.