Poradna Zopo ZP1000

Autor: | Vloženo: 10.02.2015 000 11:39 | Témata: Poradna Zopo ZP1000

Zatím jsem z něj dost na nervy... poradíte?

Náhodné podbarvení ikonek, nejde změnit typ klávesnice (možnost tam sice je, ale před definovaná je jen jedna a nejde změnit), na titulní straně mám vyhledávač Google (na každým listu) a nejde to smazat. Aktulizace Androidu nejde - chybí v nástrojích možnost - zkontrolovat nejnovější verze. Hlavní list je vždycky ten prostřední.. proboha proč? Upravit to taky nejde. Přední reproduktor nic moc, chybí pořádný widget na kalendář... na zamčenou obrazovku nelze vložit ikonu app pro rychlé spuštění...za mě zklamání... Máte někdo stejný problém nebo ho mám jen já? :-) Díky

  • Marek P.

    Marek P.

    13. února 2015

    Zdravím, tak postupně...
    1) Klávesnice jde stáhnout z Google play - já si stáhnul SwiftKey keyboard (https://play.google.com...). Instalace bez sebemenších potíží.
    2) Vyhledávací lišta na listu je dílem předinstalovaného launcheru (Co to je? http://androidmarket.cz.... Doporučuji opět stáhnout z Google Play ten, který bude vyhovovat. Já mám Nova Launcher (https://play.google.com...), kde si můžeš nastavit kompletně celý vzhled prostředí telefonu.
    3) Pro ZOPO ZP1000 není a nebude oficiální aktualizace na Android 5 Lollipop. Jde stáhnout neoficiální, ale to nedoporučuji. Možnost zkontrolovat verzi ale v menu je - jde o aplikaci "Wireless update".
    4) Hlavní list je prostřední - opět to lze změnit přeinstalováním launcheru.
    5) Reproduktor není příliš vhodný k poslouchání hudby. To je fakt, který je zmíněn v recenzích na Heurece. Ale co čekat od telefonu s jedním reproduktorem (problém většiny mobilů)?
    6) Widget na kalendář... Doporučuji stáhnout aplikaci Today calendar (https://play.google.com...). Ten má hezké widgety s možností nastavení.
    7) Ikona na zamčenou obrazovku - osobně nepoužívám, ale opět si lze stáhnout aplikaci. Našel jsem třeba tohle: (https://play.google.com...)

    U Androidu je kouzlo v možnosti přeinstalování aplikací = kompletním změnu chování telefonu. Zopo necpe do základu žádní zbytečné appky, nechává prostor majiteli, což hodnotím pozitivně. Chce to jen hledat na Google Play :-) Ještě nějaké otázky?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Camaro

      13. února 2015 - Camaro

      Díky za objasnění jak je to s Androidem. Ten kalendář jsem měl na mysli přímo od Google... Co se týká app, evidentně budu muset na Google Play hledat více. :-) Čekal jsem to v základu, jako tomu je u Samsungu. Jen jedna technicka - klávesnici jsem si nainstaloval, ale problém je v tom, že nejde vypnout ta předinstalovaná androidí. Ikonka na vypnutí tam je, ale nereaguje... Každopádně ještě jednou díky. ;-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.