Poradna Xiaomi Redmi Note 5 4GB/64GB

Autor: | Vloženo: 30.07.2018 000 00:19 | Témata: Poradna Xiaomi Redmi Note 5 4GB/64GB

Xiaomi Redmi Note 5 vs Samsung Galaxy A6

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na srovnání těchto dvou telefonů... jako výhodu u A6 beru menší rozměry telefonu a taky umístění 3 slotů..

Zajímalo by mě, jestli jej Xiaomi předčí v jiných technických patametrech (kromě jiného hlavně fotoaparát) natolik, abych i přes mnou zmíněné výhody, šla spíše do něj.


Děkuji

  • Mirek

    Mirek

    30. července 2018

    Dobry den, ja Vam to tedy schrnu. Zacnu tim ze by se Samsung mel sakra stydet za HW vybavu tohoto telefonu zkopiruji Vam to sem:

    PLATFORM OS Android 8.0 (Oreo)
    Chipset Exynos 7870 Octa
    CPU Octa-core 1.6 GHz Cortex-A53
    GPU Mali-T830 MP1

    jedna se o dost slaby procesor a hlavne grafickou cast 1 jadrovou jeste ve verzi s 3gb ram se jedna o skoro low end telefon, takovyto vykon nabizi xiaomi jiz kolem 3000. Tedy asi tak o 50% ma samsung mensi vykon se snapdragonem 636 a adreno 509 s 4 GB LPDDRX 4 se neda absolutne srovnavat.

    co se tyce displeje ma samsung jednu vyhodu a to je technologie displeje Amoled --- tim to konci, treba rozliseni displeje je na 5.6 palce a danou cenovou kategorii spise vysmech HD+ opravdu uz mozna poznate pixely zde kopiruji technicke parametry:

    DISPLAY Type Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
    Size 5.6 inches, 79.6 cm2 (~75.0% screen-to-body ratio)
    Resolution 720 x 1480 pixels, 18.5:9 ratio (~294 ppi density)

    ma drobet starsi android a typicky sekajici se nastavbu u lowend samsungu po par mesicich/letech proste horsi optimalizace prostredi jeste dodelana takto slabym HW.

    co se tyce fotoaparatu oba mobily na tom budou velmi slusne. Note 5 foti velmi krasne na to ze je to xiaomi a vetsinou byly sotva prumerne. Note 5 jiz ale s cockou od sony slusnou svetelnosti a velikosti pixelu se jiz krasne vyrovnava a podle parametru samsungu budou dosti podobne. rozdil je napr. ze samsung nema druhy fotoaparat - tzv. teleobjektiv (hloubka ostrosti) ale ma jete drobet lepsi svetelnost. Predni kamerky na tom budou obdobne.

    Dale note 5 ma mega rychlou a presnou ctecku otisku podporuje rychlonabijeni QC 3.0. Umi rozpoznani obliceje (odemykani telefonu) zaroven ma suprovou nastavbu MIUI napr. Vam dovoli menit teploty a sytost displeje. Take ma predni blesk.

    Defacto je zabava toto psat, jelikoz je mi za Samsung az zle co za cenu kolem 6000 daji do telefonu hlavne co se tyce HW. V antutu benchamrku neda ani 60 000 coz uz je sakra bida na dnesni dobu (note 5 - 117 000)

    Musim rici ze 5 je abnormalne povedeny XIAOMI defacto chybi jen NFC. Displej je TOP vykon je TOP fotak je TOP odladenost TOP a jeste bych zapomnel baterii 4000mah vydrz klidne 3 dny pouzivani

    Pokud realne uvazujete nemuzete o GALAXY A6 vubec uvazovat. Lowe telefony samsungu stoji defacto vzdy za prd. Jedine vlajkove lode S jsou nabite :)

    cituji: Zajímalo by mě, jestli jej Xiaomi předčí v jiných technických patametrech

    ANO A VE VŠECH možná i ve fotáku (nemám jak ověřit jen vím že note 5 fotí skvěle s pár mobily v podobně ceně rozhodně nejlépe, celkem i ve tmě to jde)


    doufam ze jsem Vam otevrel oci, a nebo Vam je otevre samsung za pul roku az se bude sekat treba jen prostredi. Note 5 momentalne porovnavam s jeho samotnou konkurenci MiA1 a okamzite bych si priplatil za NOTE 5. Myslim ze i co se tyce ostatnich recenzi by Vam jaksi mohlo napovedet co bude lepsi. Jeste jednou napisu toto. Samsungu styd se za pouzity CPU A GPU v teto cenove relaci k smichu ale jo ma amoled displej a je to prece samsung :D :D :D :D

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Mirek

      30. července 2018 - Mirek

      tady muzete proovnat a pousmat se :D osobne jsem cekal aspon 625 snapdragon ale ta mali1 to jsem mel snad v mobilu za 2000 :D na tom si nezahrajte pomalu nic i full hd video tomu da mozna zabrat teda vlastne neda vsak to nema ani full HD

      https://www.gsmarena.com...


      https://www.gsmarena.com...


  • Mirek

    Mirek

    30. července 2018

    SRANDA ono je to jeste pomalu hrosi nez jsem si myslel. pixely jsou videt displej neni moc videt z uhlu k tomu fotak je prisernost a vykon smutnej presne jak jsem psal.


    https://www.youtube.com...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Neřeš

      24. srpna 2018 - Neřeš

      Můžu se zeptat? Slyšel jsem že mobil má face id ale jen když nastavíte oblast na hong kong ovlivni to sms a volání predem děkuji za odpověď


    • Mirek

      24. srpna 2018 - Mirek

      ze zkusenosti to ovlivni jen cas, staci prenastavit... nic jineho nezmeni, respektive by mi pritelkyne uz hlasila :D


    • Neřeš

      25. srpna 2018 - Neřeš

      Díky moc rozhoduju se ze si budu kupovat Xiaomi Redmi Note 5 nebo Mi A1 jaký je le lepsi


    • Mirek

      26. srpna 2018 - Mirek

      tak se prestante rozthodavat a vemte NOTE 5. mia1 sam mam pul roku neni to spatny tel ale je videt ze na note 5 nestiha. note 5 jsem koupil pritelkyni je to 2 mesice a zasnu nad tim telefonem jeste ted. dle meho oproti mia1 ma vetsi vykon, lepsi fotak, vetsi vydrz baterky, lepsi displej, gesta,rozpoznani obliceje, dvojklik k rozsviceni displeje a ma MIUI, ktere mi sedi vice a ac je to nezvykle je i lepe odladene nez mia1 s cistym androidem. Jsou to diametralne rozdilne telefony a narovinu by jste musel byt asi opily aby jste zvoil mobil, ktery je ve vsem horsi :D :D


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.