Poradna Xiaomi Redmi 12C 4GB/128GB

Autor: David Mikač | Vloženo: 16.08.2023 000 11:04 | Témata: Poradna Xiaomi Redmi 12C 4GB/128GB

David Mikač

David Mikač

Pro odemknutí obrazovky nefunguje otisk prstu

Dobrý den,

máme nově zakoupený Xiaomi Redmi 12, nastavili jsme pro odemknutí obrazovky možnost, tuto odemykat otiskem prstu. Otisk prstu jsme nastavili (ořed tím jsme museli zadat další ověřovací možnost a zadali jsme PIN), ale pokaždé když chceme odemknout ovrazovku, tak to místo otisku prstu, chce zadat ten PIN. Nemáme prostě možnost otevřít obrazovku otiskem prstu. Je to telefon dcery, takže tam má nainstalovaný Family link, kdy v nastavení nám to píše:

Možnost zámku obrazovky je zakázána. Další informace vám sdělí administrátor vaší organizace a následně se objeví BLOKOVÁNO administrátorem IT

Když pak dám sdělit další informace, odkáže mně to právě na Famili link, ale tam v nastavní nemám žádnou možnost povolit odemknutí uzamčené obrazovky jakýmkoliv způsobem.

Nevíte prosím, kde může být chyba?

  • elektroshock

    elektroshock

    16. srpna 2023

    Dobrý den,

    pokud máte na telefonu nainstalovaný Family Link a zaznamenáváte problémy s odemykáním obrazovky pomocí otisku prstu, může to být právě kvůli omezením nastaveným v rámci Family Link.

    Family Link je nástroj od Googlu, který umožňuje rodičům sledovat a omezovat aktivity svých dětí na zařízeních s Androidem. Jednou z funkcí Family Link je také možnost omezení způsobu odemykání zařízení.

    Následujte těto kroky k řešení problému:

    Ověřte nastavení Family Link: Přihlaste se do aplikace Family Link na svém zařízení (zařízení rodiče). Vyberte účet vaší dcery a poté se podívejte do nastavení. Zkontrolujte, zda existuje možnost, která omezuje nebo zakazuje odemykání obrazovky pomocí otisku prstu.

    Aktualizace Family Link: Zkontrolujte, zda máte nejnovější verzi aplikace Family Link. Občas může aktualizace aplikace řešit různé problémy.

    Odpojte a znovu připojte zařízení: Zkuste dočasně odstranit zařízení vaší dcery z Family Link a poté jej znovu přidat. Ujistěte se, že máte veškeré důležité informace nebo data zálohována předtím, než toto provedete, protože někdy může tento proces vymazat některé údaje na zařízení.

    Obrate se na podporu: Pokud problém přetrvává, můžete se obrátit na podporu Google nebo Xiaomi pro další pomoc.

    Je důležité si uvědomit, že bezpečnostní opatření, jako je odemykání pomocí otisku prstu, mohou být omezena v rámci Family Link, aby se zabránilo tomu, aby mladší uživatelé obešli omezení stanovená rodiči.

    S pozdravem
    elektroshock.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.