Poradna Xiaomi Mi A1 4GB/64GB

Autor: | Vloženo: 25.04.2018 000 07:51 | Témata: Poradna Xiaomi Mi A1 4GB/64GB

Mám aktualizovat na Oreo?

Koupil jsem tenle telefon a čtu všude po internetu na našich i zahraničních fórech, že aktualizace na android 8 je i po 3 opravách stále tragická (rychlé vybíjení baterie, výpadky signálu, horší kvalita fotek atd.). Má někdo aktuální zkušenost? Mám zůstat u androidu 7 nebo aktualizovat?

  • 25. dubna 2018 - Oficiální zástupce obchodu SmartPanda.cz

    Dobrý den,
    není to zase tak problémové jak píšou různí uživatelé na fórech. Když počkáte, nic se také nestane.

    S pozdravem tým Xiaomi-store.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Bohumil

      25. dubna 2018 - Bohumil

      Děkuji, mě šlo spíše o to, že jsem telefon ještě nezprovoznil. Nevím tedy jestli funguje a pokud bych rovnou bez odzkoušení aktualizoval na android 8 a cosi nefungovalo jak má tak nemám jistotu, zda je to vina aktualizace nebo vada telefonu a tedy jestli jej mám či nemám reklamovat. To byl asi hlavní důvod dotazu. Jakkoli by mě samosebou mrzelo pokud by se ukázalo, že po aktualizaci není výdrž baterie ani 1 den nebo se ztrácí signál. To je pro mne také zásadní.


    • Karel

      27. dubna 2018 - Karel

      Dobrý den.
      Řeším s Vámi stejný problém. Telefon mám od října, ale dosud jsem neaktualizoval a určitě ničeho nelituji. Tahle verze 7.1 je stabilní a nic nepadá. Raději si počkám, až to odzkouší někdo a i kdybych měl jet až na verzi 8.1 a měla být stabilní, tak mi to za to stojí. Ale je jasný, že bych taky měl nejradši aktuální verzi systému.


    • Vaclav Barak

      11. května 2018 - Vaclav Barak

      dobry den,
      ja mam telefon od rijna, aktualizuji tak jak mi chodi vyzvy. android 8 mam od 9.ledna, mam unorovou, breznovou i dubnovou aktualizaci a vse bez problemu. Vse funguje, zadne restartovani, zadne zamrzani. Kdybych ho ztratil, koupim si znovu.


    • Karel

      24. května 2018 - Karel

      Dobrý den,
      a mohu se Vás zeptat na to, jestli jste aktualizoval i květnovou záplatou a jestli je vše zmíněné v pohodě a jak je to s výdrží baterie?
      Děkuji, Karel


    • Bohumil

      24. května 2018 - Bohumil

      Dobrý den,

      květnovou záplatu o vel. 80MB jsem aktualizoval včera a vše zdá se funguje jak má. S výdrží baterie těžko soudit? Já hned po koupi nahrál Android 8.0 takže nevím, jaká výdrž byla se starší verzí androidu? Při vyplé wi-fi, bluetooth, GPS, vyplých datech a fungování v 3G síti s tím, že telefon téměř nepoužívám nabíjím každý druhý den (večer). Předtím než jsem ho utopil jsem měl čínský Oukitel K6000 Pro s kapacitou 6050mAh a nabíjel jsem jednou týdně i při vyšším zatížení. Osobně si myslím, že byl po všech stránkách lepší než toto Xiaomi. Propad ve výdrži baterie je markantní. Ale když odhlédnu od tohoto a nebudu srovnávat nesrovnatelné tak nevím. Pokud na Xiaomi čtu např jen e-book, nic neběží na pozadí nebo poslouchám mp3 mám subjektivně dojem, že ta procenta baterie letí dolů poměrně rychle. Shrnuto podtrženo jsem s telefonem spokojený jakkoli si myslím, že ten starší Oukitel s pořizovací cenou jako nový 3500Kč (tedy o cca 1/4 levnější) na Gearbest měl mnohem lepší poměr cena výkon. Ještě mě u Xiaomi mrzí absence aplikace FM rádia (dohraná z Google Play je dost trapná) a taky v Androidu 8 (nemůžu to najít) nemám možnost nastavit automatické zapnutí/vypnutí telefonu v definovanou dobu a štve mě (vyřešil jsem to nahráním widgetu na plochu) , že u Xiaomi nevypnu display poklepáním na home tlačítko ani nezapnu/nevypnu displej dvoupoklepnutím na něj. To mi u Oukitelu šlo. Jinakl ale docela slušný stroj tohle Xiaomi.


    • Karel

      25. května 2018 - Karel

      Dobrý den.
      Napsal jste to pěkně. Já jsem teda zvyklý tenhle telefon nabíjet každý den, takže by to pro mě nebyla žádná změna. Myslíte si, že jsou změny oproti androidu 7.1 znát směrem k lepšímu? Každopádně doufám, že android P už bude lépe odladěný. Musím se s Vámi ale podělit o zkušenost s mým předešlým telefonem Lenovo P70. Z krabice mi běžel na androidu 4.4. kitkat a nepřišla na něj jediná aktualizace, takže se na něj výrobce pěkně vykašlal. Časté pády aplikací byly na denním pořádku, takže jsem rád, že jsem si tenhle telefon koupil. Mám ho od poloviny října 2017 a nemám vůči němu jedinou výtku, jen si nejsem jistej tou aktualizací na oreo. Příště, pokud si Xiaomi zachová svou cenovou politiku, si zase koupím Xiaomi, protože jsem s touhle značkou spokojenej (hodinky, powerbanka, sluchátka a teď i mobil).


    • Bohumil

      25. května 2018 - Bohumil

      Karle to Vám neodpovím. Já na Androidu 7.1 nikdy nefungoval. Oukitel měl čistý 6 (aktualizace nikdy žádná, ale vše šlapalo bez problémů) a Xiaomi jsem z psychologických důvodů okamžitě po spuštění aktualizoval. Řekl, jsem si, že nějaké ty bugy a neodladěnost risknu. Zatím potíže nebo nestabilitu neregistruji tak bych se asi té aktualizace na Vašem místě neobával.


    • Karel

      25. května 2018 - Karel

      Děkuju za odpovědi :-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.