Poradna Xiaomi Hongmi Red Rice

Autor: | Vloženo: 11.04.2014 000 13:24 | Témata: Poradna Xiaomi Hongmi Red Rice

Xiaomi nebo nokia?

Dobrý den, nemůžu se rozhodnout jestli red rice nebo lumii 720? Nebo snad něco jiného v této cen. relaci? Prioritou je pro mě (aspoň trochu) dobrý foťák, výdrž baterie a bezproblémová funkčnost na soc. sítích např. Poradíte mi? Děkuji a jsem s pozdravem...

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. dubna 2014

    Z pohledu běžného uživatele bude největší rozdíl v OS, resp způsobu ovládání, to doporučuji sama vyzkoušet (případně přečíst pár recenzí) a rozhodnout se podle sebe.

    Co se týče výbavy, tak co do výkonu na tom jsou podobně (Xiaomi má výkonnější CPU, Lumia zase GPU), ale Lumia má kvalitnější - lépe čitelný display navíc s možností ovládat v rukavicích a nehty, a také má kvalitnější fotoaparát, větší paměť pro instalaci aplikací, delší výdrž, NFC, a hlavně v ceně je plnohodnotná navigace. Xiaomi má zase větší display s větším rozlišením. Navíc Xiaomi má občasné problémy s nefungujícím GPS.

    Něco jiného v této cenové relaci můžete např zvážit LG L9 II nebo Nokii Lumii 820.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. dubna 2014

    já bych doporučil https://mobilni-telefony.heureka.cz... a to zejména kvůli plynulému systému, EU záruce, dobrému fotáku a výdrži baterie. A rovněž potěší další aktualizace na Windows Phone 8.1 a Celosvětová navigace v ceně

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Franko

    Franko

    11. dubna 2014

    Osobně doporučuji Xiaomi, s GPS problém nikdy nebyl, fixace akorát trvala díky mediateku kolem 20s. Vnitřní paměť je sice jen 4gb ale aplikace lze ukládat na kartu až do 32gb a systém je skvěle plynulý s možností velké škály nastavení podle vlastních potřeb a také funkční notifikační dioda. Systém je aktializován pravidelně každé asi 2 měsíce a je kolem toho velká komunita miui.cz kde vám poradí s případnými problémy a nebo tipy a triky. Display je dobrý, kvalitní, má pěkné rozlišení a fotoaparát dělá také velmi kvalitní fotky za dobrého světla. Navíc velmi kvalitní DUAL sim.

    Dále bych doporučil ještě Huawei G6 nebo G700. Také mají možnost ukládat aplikace na kartu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Honza

      11. dubna 2014 - Honza

      Zajímalo by mě jestli jdou skutečně všechny aplikace přesunout na SD kartu, vím že u jiných mobil jdou přesunout pouze některé. A taky zda je dostupná aktualizace na Android 4.4 Díky


    • Franko

      11. dubna 2014 - Franko

      Ano, automatický se instalují na kartu. Doporučuji přečíst si o Red rice na miui.cz


    • Honza

      11. dubna 2014 - Honza

      Díky, ale na stránkách jsem nic o updatů na aktuální android 4.4 nenašel. A přesun všech aplikací na SD kartu je prý možné jen když mám ROOT, jinak jen ty co povolí vývojář. Asi beru LG L9 II, po přečtení těch diskuzí mi to přijde vše moc složité, nebo se zobrazily stránky v čínštině, díky.


    • Bart

      11. dubna 2014 - Bart

      Když koupíš telefon od zdejších prodejců, už nepotřebuješ dělat root, protože už je to od nich nastavené a nahrané české MIUI, na miui, cz najdeš také seznam prodejců, kteří mají licenci pro českou MIUI.. Takže koupíš od nich a už dělat root nemusíš, prodejce v alze, xiaomimobile, cze, ti to tam už nahrál a stačí telefon normálně používat... Musíš číst důkladně ;)


    • Franko

      11. dubna 2014 - Franko

      Přesně tak, když to koupíš od výše zmíněných prodejců, už máš českou lokaci miui a proto nemusíš dělat root, automaticky se ti budou instalovat na kartu aplikace... navíc na miui.cz najdeš Xiaomi bazar kde prodávají telefony i levněji, přímo dovezení z číny a nahranou českou miui, ale s rizikem, že je roční záruka v číně.

      Co se týče androidu, tak bude aktualizace, ale není potřeba, protože MIUI běží na androidu 4.2 ale díky "nástavbě" MIUI jsou v něm funkce už dávno androidu 4.4..


    • Ivo

      11. dubna 2014 - Ivo

      Jak říkají Franko a Bart, není se čeho bát, doporučuji to risknout a pokud nebudete spokojen, vždy můžete do 2 týdnů zboží vrátit bez udání důvodu, ale osobně si myslím, že podlehnete Xiaomi a jeho MIUI jak mnoho z nás. ;)

      Ještě doplním, že na miui.cz se dá sehnat za podobnou cenu jako Red rice i ZTE Nubia Z5s mini také s nahraným MIUIv5 a je to parádní kousek...


    • .

      12. dubna 2014 - .

      ROOT je pochopitelně nutný pro přesun aplikací na SD kartu (viz http://miui.cz... ) . MIUI je pouze UI nadstavba, nové interní funkce Androidu 4.4 nepřinese.
      Xiaomi je blbost kupovat, za stejnou cenu koupíte lépe vybavený a výkonnější LG L9 II.


    • Bart

      12. dubna 2014 - Bart

      Root je už v základu telefonu, když ho koupíte od alzy, cze, xiaomimobile... takže není nutné ho provádět znova, už byl proveden a automaticky instaluje aplikace, štětě pořádně... UI není jen nástavba, je to ROM, je to postavené na androidu a má už jiné funkce a má jich více než jen současný android. Nevím v čem je lépe vybaven LG...


    • Ivo

      12. dubna 2014 - Ivo

      Tady zase píší lidé, kteří o tom nic neví a telefon ani neměli v ruce.
      Kdybyste si aspoň přečetli o tom něco víc, než jen že telefon potřebuje root na ukládání a instalaci aplikací věděl byste, že místní prodejci, kteří mají "českou distribuci" už prodávají telefon s českou MIUI rom který obsahuje už v sobě root, takže je možné ty aplikace instalovat na kartu a funkčně vybaven je rozhodně lépe než LG.
      A není to pouze nástavba, přináší nové funkce, které vy neznáte neboť jste nikdy MIUI rom nepoužíval, takže až zkusíte tak se ozvěte, do té doby se zdržte klamných komentářů


    • .

      14. dubna 2014 - .

      To záleží na prodejci. Oficiální telefony pochopitelně nebezpečný ROOT nemají, a běžnému uživateli bych telefon s ROOT rozhodně do ruky nedal.


    • Maty

      14. dubna 2014 - Maty

      Proto root musite rucne na telefonu povolit a je tam upozornění. A co vim, renomovane zmacky davaji samy uz návody jak na root jejich teleronu. A do vim bezny uzivatel ani neví co to je a nevyhledává to a ti do ano, stejne si to udělají.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.