Poradna T-Mobile move

Autor: | Vloženo: 11.04.2012 000 15:07 | Témata: Poradna T-Mobile move

Účty Gmail na mobilním telefonu

Dobrý den, když jsem si tento telefon zakoupila, při zapínání mi to dalo možnost založit si na telefonu účet Gmail. Nevěděla jsem, co dělat a tak jsem si jej založila. Tak jsem byla celou dobu na své SIM kartě zaregistrovaná, neodhlašovala jsem se a heslo jsem zapomněla. Když jsem si do telefonu ukládala kontakty, tak jsem si je ukládala právě na svůj účet. Jenže, není to tak dávno, co se mi pokazila SIM karta a já dostala novou, na kterou jsem se měla opět přihlásit na ten svůj, už založený,účet. A jak už jsem řekla, heslo jsem zapomněla. kvůli tomu jsem se nemohla dostat na Android Market (nyní Obchod Play). To by mě ani tak netížilo, ale přesto jsem si založila nový účet Gmail, takže mám nyní dva. Ale začala mi dělat problémy wi-fi a já mám takové tušení, že je to tím, že nejsem přihlášená na svůj první Gmail účet. Proto jsem si jej chtěla smazat a tak jsem si kontakty přesunula na SIM kartu a myslela si, že smazání účtu bude v pořádku, jenže se mi ukázalo, že pokud budu chtít smazat účet, tak si na svém telefonu musím obnovit tovární nastavení, čímž se mi smažou všechna data na telefonu. A teď bych prosím potřebovala pomoci. Pokud dám "obnovit tovární nastavení" vymažou se mi všechny obrázky, kontakty, písničky, data v kalendáři i poznámky? Nebo pokud to mám na paměťové kartě SD, tak se mi s tím nic nestane? Předem moc děkuji za odpověď :)

  • Jirka

    Jirka

    12. dubna 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den.

    Myslím, že nefunkčnost wi-fi nemá s účtem u Googlu nic společného. Telefon by měl fungovat i bez registrace na Googlu, akorát se nedostanete do Google Play. Ale kontakty můžete mít uloženy normálně na SIM kartě a pokud nechcete, nemusíte je ani propojovat s Vaším Gmail účtem. Je to jen jakýsi bonus, protože když se potom přihlásíte na Gmail, tak tam budete mít k dispozici všechny kontakty, které máte na SIM kartě a když některý na SIM kartě změníte, změní se i na Gmailu a naopak.

    Pokud zapomenete heslo na Váš účet, stačí si napsat o nové na administrátora (je tam nějaká možnost požádat o heslo, pokud jej zapomenete), nemusíte si účet mazat. Pokud jej ale přesto smazat chcete, zkuste to udělat na počítači přes internet místo na mobilu. Mělo by to normálně jít, nevím, proč by se měl telefon nastavovat do továrního nastavení. Zvlášť, pokud jste na telefonu přihlášená na svůj nový účet. A pokud se snad z nějakého důvodu přece jen telefon dostane do továrního nastavení, neměla by se smazat data na Vaší microSD kartě. Ta zůstanou zachována. Změní se pouze soubory potřebné pro chod systému. Vaše obrázky apod. zůstanou beze změny. Co se týče dat v kalendáři, tak to nevím.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vendula

      14. dubna 2012 - Vendula

      Děkuji, a nevíte co by mohlo být příčinou nefunkčosti wi-fi? Vždy, když ji dám zapnout, tak se mi ukáže: CHYBA. A já nevím, jak to mám spravit. Mobil jsem skusila vypnout a zapnout, vytáhla jsem SIMku a zase ji vrátila zpět, ale nic nepomohlo.
      Díky za rady.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.