Poradna STK Hero X

Autor: kecy a kecy | Vloženo: 06.11.2016 000 16:31 | Témata: Poradna STK Hero X

kecy a kecy

kecy a kecy

Co je to za značku ? Koupil jsem zn. Navon bt 180,

a v menu je odkaz na STK a nabízí to servisní stránku, přitom Navon je vyrobený v Maďarsku v čínské licenci (jak je uvedeno u telefonu), STK jako britská značka. Ví někdo odkud opravdu značka a výrobky pochází?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    6. listopadu 2016

    S takýmito "trampotami" musíte rátať, keď si kupujete maďarské, poľské, bieloruské a kto vie ešte aké telefóny... :)
    Áno, Navon je výrobca maďarského pôvodu a STK je anglický výrobca. Takíto výrobcovia často vyrábajú len licenčné telefóny, keďže nemajú peniaze na vývin svojho vlastného telefónu. Sú to výrobky v podstate bez podpory, s nejasnými záležitosťami okolo výrobcu, nepresnými špecifikáciami, zložené z najlacnejších komponentov na trhu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (10)
    • kecy a kecy

      15. listopadu 2016 - kecy a kecy

      Dotaz byl na spojitost Navon z Maďarska v čínské licenci a STK. Jinak řečeno kde konstrukčně vznikl. Přestože v menu Navonu v nastavení je položka STK - po označení se neděje nic, nic se neotevře.
      Jinak Navon je docela sranda, je na 3 SIMky + paměťovou do 32 GB, fotit (1,3Mp) se musí telefonem otočeným o 90°doleva aby pak při prohlížení byly fotky rovně. Na to jak co funguje si musí majitel přijít sám, návod je jen potištěný papír, např. že tlačítko vlevo je levé tlačítko, vpravo je pravé tlačítko, když chcete přidat kontakty že si můžete přidat kontakty, že v nastavení se dají nastavit různá nastavení telefonu atd. Nevím jak jiné telefony, ale u tohoto se dá hovor nahrávat. Přestože má displej 2,8" a v menu je dobře čitelný, úvodní stránka na tapetě není moc dobře čitelná, a vzhledem k tomu, že si každý musí na všechno přijít sám, není vhodný pro seniory. Ale za 850 Kč - no nekupte to.


    • Anonymní uživatel

      15. listopadu 2016 - Anonymní uživatel

      Navony su madarske telefony vyrabane v Azii. STK-cka su anglicke telefony vyrabane v Azii. Je mozne, ze ich vyraba jedna a ta ista fabrika. To vam ale nikto nepovie, jedine ak cinski robotnici.
      To je prave vinou nekvalitneho softveru. Nic na tom nieje poriadne dotiahnute, v pripade smartfonov sa tam navyse dost casto nachadza tona balastu. Ano, telefony su sice mimoriadne lacne, no treba ratat s najlacnejsimi suciastkami, nie prilis kvalitnym spracovanim, na prd softverom, ziadnou podporou a s tym, ze v pripade problemu sa nemate na koho obratit. (komunita pouzivatelov nulova, reklamacia v supermarkete... Vela stastia. :))


    • kecy a kecy

      15. listopadu 2016 - kecy a kecy

      U Navon (mám to, tak vím, ne "myslím si") je napsáno vyrobeno v Maďarsku, licence China. Když je výrobce v Maďarsku, tak asi není v Asii. Pořád nevím co Navon a STK mají společné - to byl dotaz - a stále bez odpovědi. Proč Navon je levný a STK drahé, zda je nějaká úměra mezi kvalitou těchto značek ...


    • Anonymní uživatel

      15. listopadu 2016 - Anonymní uživatel

      Nie, rozdiel je jedine vo vybaveni. STK aj Navon su lacni vyrobcovia, ktori nemaju skratka cim zaujat, len cenou. Za telefon s takymto vybavenim si skratka nemozu pytat 900 korun. :)


    • kecy a kecy

      24. listopadu 2016 - kecy a kecy

      Tak ještě jednou - co mají značky Navon a STK společné? Neptám se na vybavení nebo čím by měly zaujmout. Firmy s těmito názvy nejdou na netu dohledat.


    • Anonymní uživatel

      24. listopadu 2016 - Anonymní uživatel

      Okej, tak vam to poviem takto... Nikto vam nevie povedat, ake su suvislosti medzi dvoma malymi spolocnostami, pre ktore su primarne trhy trhy vychodnej Europy, na ostatnych miestach si totizto nikto taketo telefony nekupuje. (Jedine v rozvojovych krajinach.) Neviem vam to povedat ani ja, ani nikto iny v tejto poradni, taktiez vam to nepovedia ani v ziadnom obchode, musite si o to napisat priamo vyrobcovi, no ten vam pravdepodobne neodpovie - ako je zvykom u malych vyrobcov, ktorym na zakaznikovi absolutne nezalezi.
      Navyse nevidim dovod zapodievat sa tym, na tej podpore sa pomoci aj tak nedockate...


    • kecy a kecy

      24. listopadu 2016 - kecy a kecy

      No tak konečně aspoň něco - napsat přímo výrobci - tak mi sdělte o něm nějaké údaje. Když se něco vyrábí, tak nejspíš v nějaké fabrice, objektu, ten sídlí v nějaké ulici, městě, státu, bude mít i nějakou internetovou adresu - svoje stránky. Podle odpovědí víte totéž co já, který se proto ptá, a vy za stejných znalostí odpovídáte nějakými konspiračními myšlenkami. Když nevíte, nemusíte odpovídat. Odpovědi ve smyslu "já si myslím" nebo nějaké obecné teorie jsou k ničemu, to nejsou odpovědi, jen psaní kolem dokola :-))


    • Anonymní uživatel

      24. listopadu 2016 - Anonymní uživatel

      Ehm, akoze nie za to, ale tie udaje si najdite sam. :) Dole mate link, no vsetko ostatne si uz musite vybavit vy sam...
      http://smartnavon.com/?lang=hu


    • kecy a kecy

      24. listopadu 2016 - kecy a kecy

      Děkuji za adresu, aspoň něco - v google to však nenašlo nic, jen prodejce té značky a modely telefonů, adresa udaná u telefonu nebyla funkční


    • Anonymní uživatel

      24. listopadu 2016 - Anonymní uživatel

      Nuz, tak mi uz neostava nic ine, len vam zazelat vela stastia. :) Sice sa dovod, preco je odkaz na STK vo vasom Navone zrejme nedozviete, ale skusit to mozete.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.