Poradna Sony Xperia Z3

Autor: | Vloženo: 12.01.2016 000 18:33 | Témata: Poradna Sony Xperia Z3

Sony x Apple

Poradite objektivne jaky telefon Iphone 6 x Sony Z 3. Po vsech strankach..zpracovani, fotak..atd system samozdrejme az tak ne..kazdy je jiny..ale tak nejak doufam ze by nejakej patek Z3 vydrzela na androuidu. Dekuju

  • Var-G

    Var-G

    13. ledna 2016

    Zdravím, začnu vzhledem. Vzhled je velice subjektivní a tady záleží opravdu na každém. Mi se osobně iPhone 6 moc nelíbí a Xperia Z3 se mi líbí dost. Takže tady nemohu hodnotit. Fotoaparát bude asi lepší v iPhonu 6. SONY má sice dobré fotočipy, ale neumí poté postprocesing, takže v konečním výsledku ta fotka nevypadá zrovna nejlépe, ale zase špatně nefotí. Co se výkonu týče, tak oba jsou na tom dobře, ale Snapdragon 801 v Z3 je čtyřjádrový procesor a Apple A8 v iPhonu 6 je pouze dvoujádro, takže je na tom lépe Z3. SONY umí výborně odladit prostředí a vůbec se na Xperiích neseká ( mám odma Xperia Tablet Z a vůbec se neseká a jede bez problému ), takže nějaký ten rok určitě vydrží. SONY má výhodu ve voděodolnosti, takže v dešti nemusíte mít starost, jestli na mobil prší či ne. Baterku má SONY lepší a vydrží bez jakéhokoliv problému celý den a možná i více. Já bych na 100% bral SONY Xperia Z3, jelikož systém iOS nemám rád a iPhony nemám rád a s Androidem už mám dost zkušeností a vyhovuje mi.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne
  • pytlak01

    pytlak01

    16. ledna 2016

    Určitě Z3, popřípadě zauvažovat o Z5. Souhlasím s tím, co napsal Var-G.
    Foťák skutečně tragický není. Vystřídal jsem již hodně mobilů a tento (Z3) fotí zatím jednoznačně nejlépe.
    Co se baterky týká, tak asi nemá konkurenci. Já telefon v poslední době nabíjím 1x za 3 dny (3. den končím tak na 10-15%). Běžné použití je pár SMS za den, 10-15 kratších hovorů, občas Facebook, Messenger a několik fotek. K tomu rychlé přečtení novinek (zprávy), samozřejmě práce s kalendářem a občas nějaká další aplikace, kterou zrovna potřebuji. Mám aktivovánu Staminu, ale povoleny ty aplikace, které potřebuji mít neustále aktivní (a je jich dost :-)).
    Abych byl přesný, mám duální verzi Z3 (Z3 Dual Sim), osazeny oba sloty. Klasická Z3 by na tom mohla být s výdrží ještě lépe.
    Jediné co mi na Z3 Dual vadí je, že se velmi rychle "upatlá" přední a zadní sklo. Zejména na telefonu v černé barvě. Ale jde dobře čistit.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    21. února 2016

    Prošel mi pod rukama Sony Xperia Z3, tak i iPhone 6 a 6S. Musím říci, že ovládání iOS a Android je v úplně jiných sférách a na to bych se zaměřil, co Vám vyhovuje více. Výkonově mi iP6 stačil, avšak limitoval mě paměť RAM, která pak způsobila to, že se mi neustále načítaly záložky v Safari (při více než 5 záložkách), což na Mozille v Z3 jsem řešit nemusel. Zpracování se mi líbilo více na Z3 (sklo), avšak po čase mi přišla velikost displaye už limitující. Fotoaparát na iP6/6S fotí ve dne lépe, podle mého subjektivního názoru. Výdrž byla obdobná - používám mobil dost - 30 minut hovorů, většina dob na Facebooku, Messengeru, Twitteru - každý den jsem musel nabíjet. Staminu jsem na Z3 také používal, ale o moc se mi neprodloužila výdrž.

    Je tam teď obrovský rozdíl v ceně (počítám u 64 GB), takže si běžte oba mobily porovnat (např. v Alze nebo kdekoliv jinde) a rozhodnete se. Přeji šťastnou ruku při výběru :)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.