Poradna Sony Xperia Z1

Autor: | Vloženo: 05.10.2014 000 19:52 | Témata: Poradna Sony Xperia Z1

špatná rotace displeje

Prosím poraďte.
Mám Xperii Z1 již skoro rok,vše bylo O.K.Po aktualizaci na android 4.4.4 mě vždy po pár dnech přestává fungovat rotace displeje.
Po vypnutí a zapnutí mobilu opět pár dní /až týden/ funguje.
Diagnostika v telefonu nenašla problém.
Děkuji za odpověď!

  • Petr Čapka

    Petr Čapka

    6. října 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ona aktualizace na 4.4.4, by v tom nemela mit prsty. Mam ji taky a ani nikdo dalsi takovy problem nehlasi, takze bych se priklonil k spatnemu cisteni telefonu, tim padem malou pamet pro bezproblemovy chod, ale spis na 80% vidim chybu v nejake doinstalovane aplikaci, ktera muze v krajnim pripade kolidovat s 4.4.4
    Vetsinou podobne problemy zpusobuji doinstalovane aplikace, ktere se po nejakem upgradu/aktualizaci stanou dosti problemove.

    Doporucuji zalohovat a navrat do tovarka.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • mil.

      6. října 2014 - mil.

      Děkuji za odpověď!
      Vnitřní paměť mám 5GB, což mě přijde dost.Čistím dost často. Návrat do továrního nastavení se mě dělat moc nechce, ale jak vidím, asi budu muset.Jenže hodně apk jsem už odinstalovala, teď mám již jen co potřebuji a apk chodí všechny bez problémů. Tak nevím.
      Nicméně děkuji za vaši odpověď!
      A kdyby vás ještě něco napadlo, budu ráda za radu!


    • Petr Čapka

      7. října 2014 - Petr Čapka

      To že aplikace fungují bez problémů, jak píšete, nemá absolutně žádný vliv na to, pokud nějaká aplikace telefonu rozkazuje to co nemá. Psala jste, že máte problém s telefonem, ne aplikací.

      Navíc pokud Vám říká něco jako činnost "formátování", tak víte, že smazáním aplikace tlačítkem "odinstalovat" nesmažete vše. Formátování se u telefonu provádí právě návratem do továrního nastavení (které se mimo jiné doporučuje provádět minimálně jednou za 12 měsíců), kdy dojde ke smazání všech účtů a všech složek na disku. Dále doporučuji naformátovat paměťovou kartu, pokud používáte.

      Dále doporučuji stáhnout CleanMaster, který pomocí stisknutí jednoho jediného tlačítka a hlavně ZDARMA vymaže nepotřebné a dočasně uložené data, které hyzdí a brzdí bezpečný a plynulý chod systému. Neinstalovat app ve stylu šetřič baterie apod.blbosti.


    • mil.

      7. října 2014 - mil.

      Díky za odpověď!
      CleanMaster používám od samého začátku. "apod.blbosti" nainstalovány nemám.
      Ale nevěděla jsem, že bych měla 1× ročně formátovat, vždy mě říkali (i u předchozích mobilů), 1× za týden vypnout a zapnout přístroj.


    • Petr Čapka

      7. října 2014 - Petr Čapka

      No hold všechny telefony (opravdu všechny-je to systémem ne telefonem) průběžně ukládají miliardy dat, které nikam náhodně nemizí. Speciálně u Z1 je týden již poměrně dlouhá doba, může se to projevit nestabilitou sytému, nadměrným zahříváním, pomalým načítáním webu.

      Jednou týdně, jak píšete, je opravdu maximální hranice. Nic nepokazíte, pokud budete telefon vypínat klidně každý večer. Musím uznat, že ani já to nedělám, ale minimálně 2x jej za týden vypnu, nebo aspoň restartuji.

      Já sám mám ozkoušeno, že po 9. dnech nepřetržitého provozu, začal telefon častěji padat, internet nešel mnohdy načíst a ztrácel jsem signál. Po restartu mi vše okamžitě naběhlo a fungovalo jako druhý den co jsem ho koupil.

      Telefon je sám nastaven, aby v případě přehřátí, nebo přetížení provedl restart, je to ale jakoby jste týden a půl nešla spat a následně upadla při chůzi do spánku/bezvědomí. Sice se Vám po probuzení uleví a tělo nastartuje, ale cítíte, že to asi není ideální volba spánku.

      Je to počítač jako každý jiný a od spuštění prostě začne načítat velké množství dat.


    • mil.

      7. října 2014 - mil.

      Děkuji moc za rady!
      Telefon mě nikdy "neblbnul",vždy šlapal jak hodinky.Jen 1x jsem dělala TR /přes červ.tlač./ kvůli té rotaci.
      Jak píšete :"...ale minimálně 2x jej za týden vypnu, nebo aspoň restartuji. ",mě zaujalo to "nebo alespoň",protože -
      NIKDE ,ani v návodu, jsem nenašla,JAK Z1 restartovat.Když podržím déle tlač.telefonu,nabídne mě to pouze vypnout,režim letadlo a kopii displeje.
      Můžete mě prosím napsat,JAK Z1 restartovat?
      Mám ještě tablet SG Note a ten při delším podržení tlačítka restart nabízí.
      Díky moc!


    • Petr Čapka

      8. října 2014 - Petr Čapka

      Sama o sobě Z1 nenabízí možnost restartovat systém. Používám na to app - mobile restart. Ale pokud telefon zapnete a vypnete tak v podstatě suplujete restart a ani jedno neni víc, či míň. Takže není třeba nic instalovat, já tu app mám součástí dalších které už potřebuji, takže proto ji využívám. Jinak bych telefon vypnul a zapnul, není to zas až tak těžké.

      Další věc, píšete, 1x jsem dělala TR, to je co ta zkratka? Domnívám se, že myslíte Tovární reset, což továrním reset není. Továrním reset se myslí uvedení telefonu do stavu, ve kterém jej koupíte a to po restartu opravdu není. TR neboli tovární restart/reset se provádí jen a pouze v nastvení zabezpečení, tedy v samotném telefonu.

      Červené tlačítko je tam pouze z toho důvodu, že nelze vyjmout baterie a tudíž tam musí být "něco" co tento zdroj opojí od "desky", takže červené tlačítko je když už ve zkratce tak HR, čiže hard reset, kterým se naopak "jen" restartuje telefon, v případě Z1 mám pocit vypne.


    • mil.

      8. října 2014 - mil.


      TR jsem myslela tvrdý restart, někde na fórech to tak nazývali.Takže moje chyba.
      Čím jste mě ale potěšil je to, že, jak píšete, Z1 nenabízí restart.Já hledala všude možně:
      v diskuzích, v návodu, v mobilu-a nic.Já už myslela, že jsem naprosto neschopná.

      Když to tedy vše shrnu, tak 2x až 3x (nebo denně) vypnu mobil a vše bude O.K.!
      A někdy tedy to tovární nastavení.

      Díky za rady a vaši trpělivost !!!


    • Petr Čapka

      9. října 2014 - Petr Čapka

      Podivejte, to se vracime opet na zacatek, je treba telefon zcela vymazat, tedy vratit do tovarniho nastaveni a pote dodrzovat postup pravidelneho vypinani a cisteni telefonu. Neinstalovat aplikace, ktere toto mohou zpusobovat, respektive instalovat treba jednu za den a v momente kdy prestane telefon opet dobre reagovat, tak tuto posledni aplikaci zcela vymazat a jiz dale nestahovat.

      Dalsi moznost, muze byt vada na "hardveru" zarizeni, muze se stat ze ikdyz diagnostika hlasi ok, muze byt gyroskop, ktery ovlada tento pohyb, respektiva snima, poskozeny.

      To ze ted zacnete vypinat telefon Vas pravdepodobne nespasi :)


    • mil.

      12. října 2014 - mil.

      Máte pravdu.
      Ale protože mě rotace opět nešla, dala jsem mobil do nouzového režimu, kde začala opět fungovat. Takže jsem odinstalovala plno stažených apk, mám jen to, co potřebuji.A uvidím.Asi mě opravdu čeká tovární nastavení, ale ještě to zkouším takto.
      A díky!


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.