Poradna Sony Xperia Z1

Autor: | Vloženo: 11.05.2014 000 17:20 | Témata: Poradna Sony Xperia Z1

Voda

Když mobil vytáhnu z vody musím ho nějak osušit nebo ho stačí nechat uschnout třeba na slunci, atd.. ? A vadí mobilu chlór? A ještě jedna otázka.. do jaké nejvyšší teploty vody můžu mobil ponořit a na jak dlouhou dobu? Děkuju otázek je moc, ale budu moc ráda když mi někdo odpoví.

  • Petr Čapka

    Petr Čapka

    24. května 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj,
    1.) V návodu se píše, že by neměli být používány 3h po vytažení z vody funkce, které používají reproduktor, nicméně telefon po vytažení špatně reaguje (displej) , takže nezbude nic jiného, než jej lehce otřít, především displej a okolí krytek konektorů. Není třeba jej dávat na slunce, stačí pokojová teplota, naopak přímému slunci bych se vyvaroval.

    2.) Zda mobilu vadí nebo nevadí chlór nevím, ale dá se vydedukovat, že když výrobce garantuje plavání a potápění v bazénu (v návodu) měl by počítat že bazén chlor obsahuje.

    3.) Co se týče poslední otázky, tak výrobce garantuje IP certifikaci za předpokladu, že mobil je ve studené vodě (bazén), někteří ale píší, že s telefonem chodili celý den v termálech a nic se nestalo, já bych to ale neriskoval.

    4.) Dle výrobce je možno telefon ponořit do 1,5m hloubky na dobu 30minut.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.