Poradna Sony Xperia Z1

Autor: | Vloženo: 11.05.2014 000 17:14 | Témata: Poradna Sony Xperia Z1

OTÁZKA

Ahoj, kamarádka mi řekla že když s mobilem hodím třeba na postel tak sev něm může rozbít nějaká součástka a mobil by pak nemusel už být vodotěsný. A nebo třeba že se lehko rozbije displej. Je toto tvrzení pravdivé? Děkuji.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. května 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Na postel asi ne, ale kdyby vám spadl třeba na asfalt čelně, displej by mohl prasknout a je ravděpodobné že tím pádem by ani nebyl vodotěsný (v té chvíli by vás ale asi spíš trápila "pavučina" na displeji)
    Také přestane být vodotěsný například pokud vám netěsní nebo se urvou krytky (stalo se mi u tohoto https://mobilni-telefony.heureka.cz... mobilu)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Miluna

      11. května 2014 - Miluna

      A jak poznám že to netěsní? A i když má mobil odolný display může se lehce rozbít?


    • Petr Čapka

      24. května 2014 - Petr Čapka

      Můžu potvrdit, že displej, respektive krycí sklo není odolné, jak je deklarováno, pokud displej silněji zmáčknete, tak je vidět jak pod prstem běhají mapky, jako když promačkáváte kalkulačku, dokážete si tak představit, co udělá takové nošení v kapse a chůze po schodech,když dáte telefon do ryflí.

      Jinak v crash-testech sklo tedy vydrželo všechny 3pády na beton, nicméně telefon poté telefon nefungoval. Respektive displej nic nezobrazoval.

      Další věc, nevidím důvod házet telefon jakkoli a kamkoli, není nijak odolný proti pádu.

      Že to netěsní poznáte, když telefon ponoříte a v okamžiku máte po telefonu, není žádná jiná možnost toto vyzkoušet.

      Kvůli ochraně krytek bych doporučil dokovací stanici, šetříte tím gumové těsnění, které se pomalu ale jistě od prvního otevření krytek poškozuje. Výměna jedný krytky v servisu 1.000,-Kč


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.