Poradna Sony Xperia Z1 Compact

Autor: | Vloženo: 09.10.2014 000 12:53 | Témata: Poradna Sony Xperia Z1 Compact

Na splátky

Moc toužím po tomto telefonu ,po tom co vlastním S3MINI jsem z mini verzí dost zklamaná. Jenže pro mně je 8600 pořád moc peněz,tak se chci zeptat zda nemáte zkušenosti se splátkami přes internet ,popřípadě mi nějaky doporučit. dík

  • Petr Čapka

    Petr Čapka

    10. října 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Na druhou stranu po technické stránce, nepočítejte, že bys telefon nějak výrazně ještě zlveňoval, ta cena (já kupoval za 14.000) klesla natolik, že jejich výrobní náklady už jsou na mezní hranici, takže pokud ho prostě chcete za každou cenu, tak do toho jděte, ale buďte nadmíru opatrná aby Vám takový malý telefon nezpůsobil více problémů, než radosti.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Ivana Derunova

      10. října 2014 - Ivana Derunova

      Moc ,děkuji, tak že bych si nadělila od ježíška Xperii M ???


    • Petr Čapka

      10. října 2014 - Petr Čapka

      Xperia M, ta urcite neni spatny kousek, pokud Vam nebude chybet vodotesnoat tak je to rozhodne lepsi varianta, nez se zadluzit. Mozna bych premyslel o jeho nastupci M2, ale tam ta cena uz roste.


    • Petr Čapka

      10. října 2014 - Petr Čapka

      Chce to uvedomit si na co telefon potrebujete, jestli musite mit fakt to nejlepsi (na hrani her apod.) nebo jestli Vam staci aby se nesekal a proste fungoval, ja potrebuju kvalitni fotky a vodotesnost, proto jsem volil Z1. Hlavne take proto, ze telefon je mou pracovni soucasti, takze na nej musi byt spoleh a vykon musi odpovidat.

      Pokud jej mate na obcasne foceni a facebook a ostatni nenarocne aplikace, nevidim duvod kupovat to nejlepsi, k cemu?


    • Petr Čapka

      10. října 2014 - Petr Čapka

      Ja jsem se hnal za telefony od 1300 (samsung pocket) az po note 3 za 21.000 a zjistil jsem ze je to k nicemu a uz zase klesam, respektive zustal jsem u Sony, protoze me presvedcili kvalitou a cenou.


    • Ivana Derunova

      10. října 2014 - Ivana Derunova

      Moc vám Děkuji, hodně jste mi pomohl.


  • Petr Čapka

    Petr Čapka

    10. října 2014

    Muj nazor je, ze nema cenu kupovat "drahy" telefon, pokud na nej nemate. Je to jako leasing, ma to sve pro a proti, jedine pro je ale to, ze budete mit telefon hned. Minus je nezpocet. Radsi bych si pockal a nasetril. Kdyz uz tak jsem si bral od cetelemu a do 10splatek jsem nic nepreplatil, vedel jsem ale ze ty penize mam.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Ivana Derunova

      10. října 2014 - Ivana Derunova

      Ja myslela ,že splátky jspo od toho když nemáte hotovost ,ale tu 500 měsíčně např. mám. přeplácet nic nehodlám vše si řádně apočítám ,dík za názor.


    • Petr Čapka

      10. října 2014 - Petr Čapka

      No jak píšete, pořádně si spočítejte jak to bude vycházet, protože velmi rádi umí vytasit skryté poplatky a to třeba i při předčasném splacení, po telefonu Vám řeknou, že nic nepřeplatíte a poplatky žádné údajně nemají. V papírové smlouvě bude naprosto něco jiného.

      A ano, splátky, jinak řečeno půjčka, byla... je ....a vždy zůstane půjčkou, která má prostě svá rizika. Pokud chcete podstoupit toto riziko, kvůli tomu aby jste měla tento telefon, záleží to na Vaší úvaze.

      Nicméně když už na tom budete trvat, je lepší zajít do prodejny elektra a ta mají většinou podmínky k zapůjčení a rádi vše vysvětlí. Také Vás prolustrují a řeknou zda podle nich jste schopna splácet tuto půjčku, což je také jakási ochrana Vás aby jste se nedostala do problémů.

      Jen zopakuji, že já jako študák jsem si ještě bral přes elektro tuto půjčku od Cetelem a bez problémů. Vyfasoval jsem 21 složenek, přičemž buď jsem zaplatil vše v 10 a nepřeplatil jsem nic. Nebo jsem splácel dál 20 splátek a 21.přeplatil.

      Věřte mi zdá se to jednoduše, je to jednoduché, ale ne vždy a za každou cenu potřebné a hlavně rozumné.

      Já sám jsem studoval nějakou dobu na Právnické fakultě v Brně a co jsem se během studií dozvěděl, z toho mi až zle bylo. Tady toto bylo jsou a budou největší lichváři, kteří mohou běžného člověka potkat.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.