Poradna Sony Xperia Tipo Dual

Autor: Anonym | Vloženo: 11.02.2013 000 09:36 | Témata: Poradna Sony Xperia Tipo Dual

Anonym

Občasná nedostupnost účastníka - druhá SIM

Nepozorujete někdo problémy s občasnou nedostupností účastníka v mobilní síti u druhé SIM? Já ten problém mám. Druhá SIM je u mě zároveň datová (většinu času ale data jedou přes WIFI, tedy ne přes SIM). Problém se projevuje tak, že zavolání z jiného telefonu na číslo první SIM funguje vždy, na číslo druhé SIM ale jen někdy, pravidelně dochází k situaci, kdy je číslo i několik hodin nedostupné. Stačí však Xperii odemknout, chvilku s telefonem cokoliv v UI dělat a číslo druhé SIM začne být v síti opět dostupné. Support mě hnal s alibistickou odpovědí pro lamy do servisu, přestože se zjevně jedná o častý problém (http://talk.sonymobile.com... ). Navíc mě zarazila informace, že implementace dual sim není tak dokonalí jako třeba u Nokie čí Samsungu, kde jsou obě SIM akvitní po celou dobu. U Xperie jsou sdílené obvody, které jiní výrobci duplikovali a pro obě SIM od sebe izolovali. Možná to souvisí s tím problémem co popisuji, něco se občas zpětně nepřepne správně.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. února 2013

    Vždycky platilo to, že pokud mobil provozuje intenzivní datové spojení, tak možnost dovolat se na číslo je dost špatná. U tohoto telefonu se starším fw byla možnost, pokud si dobře pamatuju, někde v menu telefonu nastavit preference při příjmu hovoru (tj. jestli se aktivní datové spojení přeruší nebo ne), ale teď, po upgradu na verzi 6.5, jsem to už nikde nenašel).

    V každém případě, já to mám vyřešené tak, že jsem si pro data vyhradil SIM1, která má výhodný datový tarif, ale tak ošklivé číslo, že ho nikomu nesděluju a SIM2 slouží naopak výhradně pro hovory a SMS (výhodou je taky to, že SIM č.2 je nahoře, takže se dá v případě potřeby relativně lehce vyměnit, když je potřeba volat s jiným operátorem - občas toho využívám).

    Možná bych zkusil otestovat, jak se bude mobil chovat, pokud simkarty přehodíte a na data budete využívat SIM1 (ta by měla být totiž určena právě pro HSPA), případně změníte preferenci dat při příjmu hovoru - jestli tuto volbu v menu máte. A taky je možné i to, že se jedná o chování sítě operátora (přeference dat před hovorem), ale to jen tak střílím od boku.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      11. února 2013 - Anonymní uživatel

      Děkuji za odpověď. Firmware tam je 11.0.A.6.5 a pěkně to zapadá do sebe. Jako vývojář sw znám dobře výrobu záplat a tady to vypadá, že vyrobením záplaty na jeden bug vývojář plně nedomyslel dopad. Pochybuji, že v SONY ještě regresivně testují kompletní sadu testů a tohle jim asi uteklo. Divné je, že to co popisuji se mi přihodilo i doma, kde je aktivní WIFI a telefon se k ní automaticky připojuje, vidím to spíše na nějakou chytrystiku, která není úplně domyšlená. Mimochodem, zkoušeli jste tam už někdo dát CM s JB? Novější větev vývoje by mohla systémověji některé problémy řešit. S tím fw co připravilo SONY dost bojuji, pořád nějaké problémy (jak jsem si stěžoval na sd kartu, zřejmě to bylo jen o "divném" mountování a kvůli tomu také je těžké dát aplikace na sd kartu).


    • Anonymní uživatel

      12. února 2013 - Anonymní uživatel

      Dobrý den, tak problémy s dovoláním se, při aktivní wifi i jindy se u mně neobjevují - nicméně, předtím než jsem systém narootoval, tak jsem pozoroval, že je skoro stále přeplněná paměť zbytečně spuštěnými aplikacem od Sony (který bych nazval spíš bloatwarem, protože na playstoru jsou o dost lepší alternativy), díky kterým byla doba reakce systému v některých momentech dost líná.
      Takže by se teoreticky mohlo i stát to, že když někdo volá, tak než systém se systém probudí ze sleepu, vyklíruje paměť a spustí vyzvánění, tak to druhá strana už zavěsí...

      Co se týká paměťovky, tak jelikož používám aplikaci Link2SD, která umí nastavit init skript na namontování dalších partition, tak vše fungovalo bez problému hned od vložení nově naformátované SD karty (první particii SD mám namontovanou jako /mnt/sdcard2 a druhou, naformátovanou na ext4, kterou používám na linkování aplikací, jako /external_sd). Co vím, tak tyhle mounpointy jsou jinak než u samsungu a htc, ale co se dá dělat. Člověku nezbývá než si to v aplikacích, který umožňujou změnu SD složky, přenastavit (do editace init skriptů se pouštět nehodlám).

      K CM bych řek jen to, že duálsimy prý nebudou nikdy podporovat a navíc by bylo nutné odemknout bootloader, což by znamenalo ztrátu záruky... Takže já si počkám na oficiální verzi 4.1 atd. a pak tam dám asi odvozenou custom ROM, jestli na ní budou dobré reference. S odemčením bootloaderu někdy v budoucnu počítám, až skončí záruka :)


    • frtan

      18. února 2013 - frtan

      Dobrý den,
      Já mám úplně stejný problém, ale s první SIM.Je jedno jakého operátora tam mám a zda je první SIM nastavena jako výchozí nebo ne.A mám první SIM nastavenou pro datové přenosy. Prostě je občas nedostupná i pro odchozí hovory.Kdyby měl někdo nějaké řešení,uvítám radu.Děkuji


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.