Poradna Sony Xperia Tipo Dual

Autor: Anonym | Vloženo: 30.09.2012 000 13:15 | Témata: Poradna Sony Xperia Tipo Dual

Anonym

Dual SIM režim - mýty a skutečnost

Telefon se mi líbí, přečetl jsem si pár recenzí od nadšených po úplné ztrhání. V jednom kvalitním zahraničním zdroji jsem našel nakonec i vysvětlení příznivé ceny a velikosti tohoto dualsimu, která ho ale dělá pro mnoho lidí nepoužitelným:
Takže dualsimy se dělají tak, že se zdvojí obvody (počet součástek), tj. v podstatě nacpat do mobilu 2x elektroniku. To je drahé, žere to baterku, proto se většinou nedělají dualsimy s 3G, protože by tam muselo být řešeno 2x příjem GSM i 3G, tj. 4 moduly. Aby Sony ušetřila, udělala to proto tak, že u verze dual místo jen typo softwarově rozdělila elektroniku na 2 části: pro příjem GSM pomocí 1 karty a pro příjem pomocí 3G pomocí druhé karty. Tj. když jste v místě, kde je jen GSM, funguje natvrdo jen 1 karta, 2. má smůlu.
Může to někdo z majitelů potvrdit?

  • Radek

    Radek

    2. října 2012

    ne není to tak. Pokud jste v místě, kde je jen GSM fungují obě karty normálně. Jiná věc je, že pokud si nastavíte, že chcete data z jedné karty, druhá je zřejmě jen na GSM. Ale vzhledem k tomu, že mi stejně O2 funguje dobře jen na GSM, tak mi to vůbec nevadí. Telefon jsem koupil před cca 14 dny a jsem maximálně spokojen. Baterie, ovládání atd.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne (1)
    • troj

      3. listopadu 2012 - troj

      jsem asi natvrdly, zaroven jsem laik... tak ze se tak hloupe ptam....

      pokud teda chci mit sim1 jen na data a sim2 jen na hovory a sms... a budu v oblasti kde neni 3G, bude to fungovat? abych napriklad byl online ve Skype (na sim1) a soucasne na prijmu pro pripadne hovory (sim2)?


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.