Poradna Sony Xperia P

Autor: Onyxacek | Vloženo: 16.05.2014 000 18:05 | Témata: Poradna Sony Xperia P

Onyxacek

Onyxacek

Celkově okolo Xperie P

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je to v dnešní době s tímto telefonem, když jsem byl v obchodě tak mi řekli že telefon se už více než rok neprodává, z důvodu špatné baterie, a že byl velice poruchový. Ale stejně mě velice láká cena, design a tak různě. Mohl bych případně požádat o nějaké rady na co se ještě zaměřit pokud bych jel do jiného obchodu který je o pár kilometrů dál ale mají ho skladem a opravdu bych jej chtěl koupit ? Hlavně mě láká technologie White Magic a design.
Díky.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    17. května 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Telefon bych nedoporučoval, je opravdu velmi zastaralý, velmi pomalý a zasekává se, a má mizernou výdrž baterie.
    Technologie WihiteMagic dnes nepřináší nic lepšího (má sice vyšší maximální jas, ale o to zase horší kontrast, plus další nevýhody TFT displaye), celkově lze kvalitu displaye určitě označit jako podprůměrnou. Naopak za lepší lze označit kvalitu fotoaparátu, ta sice také nepatří k nejlepším, ale v rámci Androidů v této cenové relaci, patří stále k těm lepším.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Onyxacek

      17. května 2014 - Onyxacek

      Děkuji, chtěl bych se tedy zeptat, bude Xperia SP vhodnější kandidát ?


    • Mirda

      17. května 2014 - Mirda

      Tím si moc nepolepšíte. Display je stejný TFT s mizernými pozorovacími úhly a špatnou čitelností na slunci. Barvy mdlé. Foto průměrné, horší jak P.
      Jestli chcete sony, tak začněte někde od Z1.


    • Onyxacek

      17. května 2014 - Onyxacek

      Z1 je ''lehce'' vyšší cenová kategorie. Nemám zrovna peníze na rozdávání. Proto sahám přímo po nižších modelech ..


    • Anonymní uživatel

      17. května 2014 - Anonymní uživatel

      Xperia SP je má nesrovnatelně lepší výbavu, má již moderní a rychlý procesor, velmi dobrou výbavu a i relativně dobrou výdrž baterie. Nicméně kvalitou display je opět TFT, a v této cenové kategorii patří k tomu horšímu (bohužel v tohle ohledu by vám nepomohla ani Xperia Z1, která má také TFT, ale až Z2 která má konečně IPS display), a fotoaparát bohužel kvalitou také patří k tomu horšímu (dokonce o něco horší než u Xperie P). Nicméně i přesto bych vám Xperii SP doporučil více něž zastaralou Xperii P.


    • Pavel

      17. května 2014 - Pavel

      Pročtěte si pořádně tohleto, ať pak nejste pak zklamán.
      https://mobilni-telefony.heureka.cz...

      Raději bych se poohlídl po nějaké jiné značce (třeba LGD605 nebo Ascend P6)


    • Anonymní uživatel

      17. května 2014 - Anonymní uživatel

      Sony Xperia SP, není až tak špatná. Jinak doporučuji spíše přečíst odborné recenze (např na mobilmania.cz), než ty uživatelské. Z těchto dvou telefonů, resp z telefonů Sony, v této cenové relaci je to určitě dobrá volba. Pochopitelně pokud by jste chtěl vybrat z dalších modelů, tak s Androidem např levnější LG L9 II (trochu hůře vybavená ale kvalitnější), nebo s WP např podobně drahou Lumii 925, nebo levnější Lumii 720, které jsou kvalitnější než Xperia SP.


    • Pavel

      17. května 2014 - Pavel

      Ve starých odborných recenzích se nic nedočtete třeba o tom, jak je skvělá aktualizace na 4.3 a nedočtete se tam dlouhodobé postřehy uživatelů. Technické parametry jsou jedna věc, zkušenosti a praktické použití druhá. A ty se dočtete právě v recenzích UŽIVATELŮ tohoto telefonu.


    • Anonymní uživatel

      17. května 2014 - Anonymní uživatel

      To máte pravdu, ale já znám několik spokojených uživatelů, a to i po aktualizaci na 4.3, to se bohužel také v recenzích nedočtete. Doporučuji spíše přečíst odbornou recenzi, a pak si telefon vyzkoušet, a rozhodnout se podle toho jestli vám vyhovuje, ne podle toho co si myslí ostatní.


    • Onyxacek

      17. května 2014 - Onyxacek

      Moc děkuji, udělal jsem si pěkný obrázek, a myslím že Xperia SP bude nejlepší volbou jelikož s Nokii a LG mám dost špatné zkušenosti, i když se to netýká nových modelů, o těch nevím nic, ale nelíbí se mi design. Takže myslím že je to jasné. Ještě jednou děkuji za rychlou odezvu.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.