Poradna Sony Xperia P

Autor: | Vloženo: 04.03.2013 000 23:25 | Témata: Poradna Sony Xperia P

Navigace - problém s vyhledáním satelitů

Má někdo zkušenosti s nefunkční navigací ? Jedná se o situaci, kdy letím x tisíc kilometrů letadlem, po té se v cizí zemi za boha nechce chytit - zobrazuje 0/0 sat. v jakkékoli app. Chytí se většinou tak za tři dny, někdy vůbec...Jinak je v pohodě, šlape jak hodinky... ovšem stejný problém na xperii mini, Péčku i Téčku. :-/
Už sem se ptala i na poradně Jéčka, ovšem zatím asi žádná zkušenost...

  • Martin Káňa

    Martin Káňa

    5. března 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Napadá mě almanach. Zkusit stáhnout A-GPS po té cestě letadlem. Telefon si totiž pamatuje předchozí použité satelity v dané lokalitě nějakou dobu. Stáhněte si aplikaci gps status a po dané cestě letadlem dejte vymazat interní stav GPS a poté stáhnout AGPS

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Clairecka

      5. března 2013 - Clairecka

      No, tak tahle rada stojí za vyzkoušení. Při první možné to vyzkouším a uvidíme. Občas to dělá i při delší trase autem, ale to stačí natvrdo vypnout aplikaci (vynutit ukončení) a většinou se chytne... tak děj se vůle boží.
      Díky :)


    • Martin Káňa

      5. března 2013 - Martin Káňa

      jen upozorním že stáhnutí agps žere internet tak bacha na roaming


    • Clairecka

      5. března 2013 - Clairecka

      Aha..tak to nic neřeší. :-( Protože roaming disabluji už na letišti, pánž nejsem Onasis. :-) Ono se to pak s přítomnou sítí chytí, jenže třeba v Indii sehnat free wifi která funguje bude mazec. Leckde v cizině mají přístupové FW body, ovšem nevím na jakém protokolu to běží, pánž se často nepřipojím. Problém s wifi jsem řešila v Bosně, v Řecku, v Albánii....
      Sakra to je blbý... :-/


    • Martin Káňa

      5. března 2013 - Martin Káňa

      wifi by mělo být všude stejné :) spíš mají jen hlavní přihlašovací nabídky nebo jinou pitomost :) jediné co můžu doporučit je externí BT GPS logger
      za cca 1000 Kč se dá koupit holux s dobrým chipem


    • Clairecka

      5. března 2013 - Clairecka

      mělo, ale není...
      Jako expterní GPS modul? To je otázka, jestli by to vyřešilo tenhle trabl. Nedokážu odhadnout, jestli je ten xperiovej tak špatnej, že se pak v zahraničí trápí... :-/


    • Martin Káňa

      5. března 2013 - Martin Káňa

      Nechci tu rozebírat debatu které nerozumím, ale co obecně vím o GPS v mobilech je že čip je menší se slabším signálem než v normálních navigacích. Navíc je to obvykle čip od výrobce CPU (Qualcomm atd.) rychlost může být relativně dobrá, ale když porovnáte s GPS třeba v hustém lese tak je to velký nepoměr.

      Navigace (outdoor) drží pevně pomalu i v jeskyni ale mobil už v hostším lese uskakuje a nebo má zaměření třeba 50 metrů atd.

      Mobil využívá A-GPS (něco jako poloha satelitů) a pamatuje si (nevím jak dlouho) fixi satelitů tzn. zapnete třeba 5 min hledáte fixne se a když zapnete za hodinu nebo další den tak je to hned. Ale samozřejmě to platí na nějakou polohu.

      Takže pokud budete o 3000Km dál tak mobil hledá na pozici kde byl a ejhle tam nic není tak potom prohledává dál. Navíc pokud ej to plácnu velko město typu NY tak okolní budovy stíní a tříští signál.

      Osobně mám Holux 1000c (BT, takže mi nežere baterku tolik a navíc na kole nepotřebuju koukat na display, ale jen logovat trasu) Když vyndám telefon a položím ho na sedlo tak za pul minutky klidu je fixlý a drží všude přesnost kolem +- 5 metrů i v hustém lese. Obvykle tedy mín do 1 metru. Čip MTK3329 je jeden z nejpřesnějších (starších). Nevýhoda je to další krabice na baterku. Nutný nějaký SW na spárování s telefonem BT GPS.


    • Clairecka

      5. března 2013 - Clairecka

      Vyčerpávající odpověď, moc za ni díky, zkusím co to provede s externím modulem... a když se to nepovede, vsugeruju si myšlenku, že nutně potřebuju Oregona, či jinou turistickou navi.
      Díky moc ještě jednou. C. :-)


    • Martin Káňa

      5. března 2013 - Martin Káňa

      nemáte vůbec zač :) pak řekněte jak to dopadlo a pokud by jste měla možnost wifi tak zkusit ty APGS zajímá mě jestli se to pak fixne s nějakou inteligentní dobou ;)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.