Poradna Sony Xperia E4

Autor: | Vloženo: 09.03.2016 000 20:13 | Témata: Poradna Sony Xperia E4

Celková paměť Sony Xperia E4

Dobrý den, když jsem dceři kupovala tento telefon, tak všude na internetu jsem se dočetla, že celková paměť telefonu je 8 GB. Např. tady:
http://www.mobilmania.cz...

https://mobilni-telefony.heureka.cz...

ale i na jiných stránkách.

Chápu že z této celkové paměti "sežere" určitou část Android a už nainstalované aplikace. Počítala jsem že tak o dvě GB se paměť zmenši.
Ale dcera si do telefonu nainstalovala Viber, Messenger a Minecraft (ten má samotný 2 GB) a píše jí to, že už nemá paměť.
Když jsem se dívala do nastavení telefonu, tak je tam napsáno:
Celková paměť telefonu: 4,78 GB
Nyní má k dispozici: 76,3 MB
Aplikace 4,32 GB
Obrázky videa: 195 MB
Zvuk 28 MB
Stahování: 65 MB
Data uložená v mezipaměti: 6,26 MB
Různé: 141 MB

Tak jak je to tedy s tou celkovou pamětí telefonu - má těch 8 GB nebo ne?
A pokud bych dceři koupila paměťovou kartu - může si tam přesunout ten Minecraft? Nebo na paměťovku může dát jen fotky videa a hudbu?

Děkuji.

  • Dan413

    Dan413

    15. března 2016

    Rozhodně si pořidte paměťovou kartu, mělo by tam jít přesunout část aplikací, hlavně obrázky a videa. Stejně si myslím, že dcera toho stahovala mnohem více. Je kravina aby měl Minecraft 2 GB, když já jsem ho měl do 50 MB. Když v nastavení dáte aplikace a nastavíte si aby se to seřadilo od největších (nahoře v rohu 3 tečky) uvidíte hned, která aplikace nebo hra zabírá nejvíce.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • zaneta

      15. března 2016 - zaneta

      Děkuji za odpověď. Dívala jsem se co má vše stažené. Nebyl to obyčejný minecraft, který lze normálně stáhnout. Byl to nějaký "minecraft storymode, který opravdu zabral 2 GB - přesně tam bylo napsáno nějakých 2,13 GB). Smazala si to. Aby měla místo pro jiné věci.
      Mi jde spíše o to, jaká je tedy pravda o celkové paměti telefonu - celková tzn. i s věcmi které jsou tam už nainstalované Android a "povinné" aplikace - je to těch 8 Gb. Jak se udává na stránkách prodejců?
      Protože jinak nechápu to že tam má napsáno "Celková paměť telefonu: 4,78 GB"


    • Dan413

      15. března 2016 - Dan413

      No prakticky je to takhle se všema mobily. Mobily mají rozdělenou paměť. Jedna část je systém+data kalendáře, smsky, systémová nastav.... a dalších aplikacích co se týká systému. Druhá část vlastě zbyde na vaše aplikace fotky...Viděl jsem u jednoho modelu že systém může mít i 5 GB.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.