Poradna Sony Ericsson Xperia X8

Autor: | Vloženo: 08.02.2011 000 15:54 | Témata: Poradna Sony Ericsson Xperia X8

Je to složité? :o)

Ahoj, chtěla jsem se zeptat… Chci si koupit tenhle MT, ale trochu se toho začínám děsit… teď mám LG GM360(s tím ale nejsem spokojená) sony je sony. Než se rozhodnu může to mi říct proč musím mít účet na Googolu? A když si budu něco stahovat z android market, tak to je vše placené ? ikdyž budu přes Wifi?
A ještě jednu věc? Zvládne to nainstalovat každý? Jsem totálně mimo v tomhle… díky

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    8. února 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    Google účet je potřebný právě pro stahování aplikací na Android Marketu, pro zálohu kontaktů nebo kalendáře. Buď zadáte již existující účet nebo si můžete přes mobil jednoduše založit nový - telefon Vás navede hned při nastavování nového telefonu. Jinak aplikace na Android Marketu jsou placené i zdarma. Je jedno přes co jste na internet připojená. Buď si stáhnete aplikaci, která bude zdarma (většina aplikací) nebo zaplatíte pár desítek korun za většinou lepší aplikaci než je ta zdarma.
    Stahování není v ceně placených aplikací a že je aplikace zdarma neznamená, že je i zdarma stahování! Musíte být připojená přes nějakou Wi-Fi síť nebo využívat nějaký datový tarif pro mobilní telefony od svého operátora.

    Instalace je velmi jednoduchá - spustíte Android Market, vyberete si aplikaci a klepnete na Instalovat. Telefon sám aplikaci stáhne a nainstaluje.

    Snad jsem Vám moc nezamotal hlavu :-)

    S pozdravem
    www.iANDROIDi.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (1)
    • Adikova

      8. února 2011 - Adikova

      Mobil mi ohlásí že je stahování placené? Děkuji.


    • Adikova

      8. února 2011 - Adikova

      A když už se to stahování platí, kolik by to zhruba bylo Kč?


    • Anonymní uživatel

      8. února 2011 - Anonymní uživatel

      Pro stahování aplikací musíte být nějak připojená k internetu.
      Připojená na internet můžete být 2 způsoby:
      Připojení přes dostupnou Wi-Fi síť - je zdarma a výhodné tehdy, pokud jste neustále (často) v dosahu nějaké W-Fi sítě. V tomto případě budete mít zakázané připojení přes mobilní síť operátora (zakázána placená varianta). Nevýhodou je již zmíněná omezená dostupnost a při zapnuté Wi-Fi se telefon i rychleji vybíjí.

      Druhou možností je využití některého z mobilních datových balíčků operátora, kdy může být telefon připojený k internetu neustále a toto připojení je k dispozici téměř všude. Tento balíček stojí zhruba 100-150 Kč za měsíc a je nutné si ho u operátora aktivovat (objednat), jinak je připojení velmi drahé.

      S pozdravem
      www.iANDROIDi.cz


    • Milan

      14. února 2011 - Milan

      Instalace je jednoduchá. Stačí kliknout na ok a instalovat u té požadované aplikace a zbytek telefon dokončí sám. Ovšem mít telefon s Androidem bez datového tarifu je opravdu zbytečně. Instaluju si tedy taky programy doma na wifi. Je to rychlejší, ale když jsem venku, chci se podívat do online mapy, odeslat zdarma sms, chatovat s kámoši...to budu hledat free wifinu?


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.