Poradna Sony Ericsson Xperia Neo

Autor: | Vloženo: 11.10.2011 000 16:36 | Témata: Poradna Sony Ericsson Xperia Neo

Xperia Neo nebo Nokia N8

Dobrý den,
uvažuji o koupi nového telefonu, původně Nokii N8, ale zaujala mě Xperie svoji cenou. Můžete mi prosím nezávisle poradit, který z telefonů je lepší variantou? Od telefonu moc nepožaduji, volání, sms, dobrý fotoaparát s AF, rychlost, nesekání se, výdrž baterie...
Děkuji za odpověď
Monika

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. října 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Nokia nemá AF.... Jinak tím co od toho požadujete Vám bude Neo vyhovovat a klidně i Xperia Mini/pro

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (13)
    • Monika

      11. října 2011 - Monika

      N8 má autofokus... je blbost na 12Mpix fotoaparát nedát AF... nový software dokonce má AF i u natáčení videa...


    • Anonymní uživatel

      11. října 2011 - Anonymní uživatel

      Tak to se divím že nokia konečně dodala do svých telefonů AF, v ostatních to tak neudělala. Jinak známý má N8 a nadává na ní a jestli jste to měla v ruce tak můžu říct, že je to o dost větší než Neo.


    • Monika

      11. října 2011 - Monika

      dívala jsem se na rozměry a NEO má být větší :o)


    • Anonymní uživatel

      11. října 2011 - Anonymní uživatel

      To je klidně možné já měl oba v ruce a neo se opravdu zdá menší...


    • Anonymní uživatel

      11. října 2011 - Anonymní uživatel

      Doporučuji si je oba vyzkoušet na živo někde, osobně preferuji androida před symbianem


    • F-mobil.cz

      12. října 2011 - Oficiální zástupce obchodu F-mobil.cz

      Mike: Jak můžete odpovídat na nějaká otázky, když ani nevíte, že N8 má autofocus?


    • Monika

      12. října 2011 - Monika

      můžete mi prosím aspon Vy poradit?


    • F-mobil.cz

      12. října 2011 - Oficiální zástupce obchodu F-mobil.cz

      Sony Ericsson Xperia Neo vypadá doopravdy dobře designově, obzvlášť pro ženské pohlaví (doporučuji ještě mrknout na Xperii Ray - podobná výbava, jiný a líbivý design). Xperia Neo má operační systém Android ve verzi 2.3 a 8Mpx fotoaparát s AF. Samozřejmostí je Wifi nebo GPS.

      Nokia N8 je celokovová (to může být výhoda, ale je těžší a nejde vyjmout baterie bez šroubováku). Má 12Mpx fotoaparát s AF a xenonovým bleskem - fotky by měly být doopravdy pěkné. Má jeden z nejlepších fotoaparátů u těchto telefonů na trhu. Nokia N8 má operační Systém Symbian^3 updatovaný na Symbian Anna. Má bezplatnou GPS (bez internetového připojení, bez licencí), Wifi nebo FM vysílač.

      Výhoda OS Android je určitě větší množství aplikací (her, pomůcek, atd.) nebo to, že si můžete domovskou obrazovku lépe přizpůsobit k obrazu svému (což by u Symbianu měla vyřešit aktualizace softwaru na Symbian Belle). Nevýhoda je, že pokud byste neměla u telefonu s Androidem aktivovaný internet v mobilu, telefon by nemohl využívat celý svůj potenciál. Xperia Neo (popř. Ray) vypadají designově lépe, nadruhou stranu je jejich kryt z plastu (kov při případných pádech určitě vydrží více).

      V případě dalších dotazů se na nás neváhejte obrátit. A určitě mrkněte i na náš e-shop, tyto telefony tam nabízíme - jsou určeny výhradně pro český trh.

      S pozdravem http://www.f-mobil.cz


    • Monika

      12. října 2011 - Monika

      děkuji, myslím, že mám jasno :o)


    • Juras

      13. října 2011 - Juras

      V současné době vlastním oba telefony. Co se týče rozměrů,
      tak telefony jsou v podstatě stejné velké jen hmotnost u Nea je menší (N8 má hliníkový kryt), Neo má o něco větší display(3,7" vs 3,5") a jemnější rozlišení(854x480 vs 640x360).Co se týče fotoaparátu N8 jasně vede.Má mnohem více možnosti nastavení a např. u videa máte možnost použít zoom což Neo neumí(pro mě docela podstatná věc) a má xenonový blesk,který je lepší než LED dioda.Co se týče operačního systému tak se Android opravdu neobejde bez datového tarifu(pořád se něco synchronizuje a stahují se aktualizace).Když oba dva systémy porovnám(Android vs Symbian Anna) tak se mi zdá,že nastavení Androidu je složitější než u Symbianu.U A je sice možnost mít více ploch než u S, widgety nemají striktně danou velikost a A má notifikační lištu, ale to s aktualizací na S Belle přijde taky.Dále mě na A vadí,že nemá profily,které docela často využívám.Další výtka co se týče A směřuje na Android Market.V aplikacích je neskutečný "bordel" a je jich strašně moc,takže najít nějakou kvalitní dá zabrat.Dále mě vadí nemožnost nakupovat aplikace přes telefonní účet(můžete nakupovat jen pomocí platební karty), Nokia Store tuto možnost má.

      S pozdravem Jirka


    • Monika

      13. října 2011 - Monika

      děkuji, jen jste mě utvrdil, že N8 bude lepší volba :o)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.