Poradna Sony Ericsson Xperia Mini

Autor: | Vloženo: 07.11.2011 000 18:21 | Témata: Poradna Sony Ericsson Xperia Mini

Dobrý den, mám xperia mini black,a pisou ze se da snadno pretaktovat az na 1,9 ghz,me by stacilo 1,6,ale nevim jak nato..??? Mám root a setcpu???

Co ted?

  • Jindřich Křeček

    Jindřich Křeček

    7. listopadu 2011

    No záleží ještě na jedné věci a to, jaký máte kernel v nainstalované rom (od toho je také vázáno jak vysoko to pustí přetaktovat)

    Ale jinak stačí vlézt do aplikace setcpu a pomocí posuvníku si najet k požadované frekvenci (uváděné v Hz, tedy např že max bude 1382400 pro 1,38 GHz)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)
    • Anonymní uživatel

      7. listopadu 2011 - Anonymní uživatel

      není pravda.. Pokud není upravená rom případně kernel tak to ani při ROOtu a setcpu nepustí nad 1024mhz.. pokud ano tak by i mě zajímalo jak jste to udělal


    • Jakub

      7. listopadu 2011 - Jakub

      Jo to vím,mel jsem x8 a mel jsem tam spoustu neoficialnich rom,ale tahle oficialni na mini se mi líbí,a proto se ptám,zda existuje nejaka upravena a bezpecna rom,ktera ma upravene jen taktovani procesoru (k hranici 1,9 ghz) nejlepe jen modul,ktery by mi to dovolil...jeden takovy na overclock existuje pro x8 tak by mohlo byt neco podobneho na xperiu mini...;) jestli nekdo ví jak na to,tak mi prosím napiste jak...stacilo by mi 1,2 gzh...Predem dekuji za vsechny prispevky...


    • Jakub

      7. listopadu 2011 - Jakub

      Jo a mam nejnovesjsi oficialni soft...


    • Jakub

      7. listopadu 2011 - Jakub

      Lukáš:a ty víš jak mini pretaktovat??? Kdyztak prosim nejaky odkaz,nebo navod :)


    • Anonymní uživatel

      7. listopadu 2011 - Anonymní uživatel

      nevím. Kdybych věděl, tak to mám :D jinak projížděl jsem a stále sleduji XDA (rusáky custom romek) a nic nového na mini není. Je to moc nový telefon a navíc má (měl) nejnovější droid.. customky se dělají většinou kvůli funkcím.. X8 z2.1 na 2.3.7 co má kámoš. ALe tady není potřeba.. Takže musíme počkat jestli někdo opravdu uděla customku na 2.3.x nebo až na neofic případné verze 4.xxx ..


    • Jindřich Křeček

      7. listopadu 2011 - Jindřich Křeček

      No vždyť jsem hned jako první větu napsal, že se to ještě vztahuje k nainstalovanému kernelu :-)

      A pak už jsem jen vycházel z toho, že je tam upravený kernel, který dovolí jít více jak 1GHz a popsal jak se to tam nastaví.


    • Jindřich Křeček

      7. listopadu 2011 - Jindřich Křeček

      a například zde je zřejmě rom s kernelem, který to pustí i na více jak 1,6GHz

      http://forum.semania.cz...

      Jen by mne zajímalo kvůli čemu (jaký program) potřebujete u tohoto rychlíka zvednout takt :-)


    • Jakub

      7. listopadu 2011 - Jakub

      Kvuli Gangstar miami vindication hd ...ale popravde hlavne abych neco dokazal kamaradovi v benchmark...jinak ten phone ma uzasny vykon v oblsti 3d grafikyx!!! V antutu jsem mel skore 3d pres 1000!! Ale toho gansgtara rozjedu,jen se to nazacatku 2 minuty vzdy seka,asi kvuli RAM ktera me celkem zklamala pisou 512 z toho 200 mb zabira system a z tech zbylich 300 je volnych vetsinou jen 150...:D


    • Anonymní uživatel

      8. listopadu 2011 - Anonymní uživatel

      v antuitu přes 1k?? nějak málo to má kámoš na X8 1k já mám na tomto mini přes 3k score


    • Anonymní uživatel

      8. listopadu 2011 - Anonymní uživatel

      Jindřich: to je sice pěkný návod ale odemknutím botloaderu se ztratí úplně záruka ! Jelikož to jde pře IMEI a SE stránky, které jsou poté v databázi. Ano, lze uzamknout botloader, ale je to pak už k ničemu. Takže doporučuji NEZKOUŠET


    • Jakub

      8. listopadu 2011 - Jakub

      Lukáš:chtel bych se zeptat zda stim zaruku i po rootu?podle me ne...teda takhle..kdyz si s tim rootem neco poseru,tak mi to nevemou.ale kdyz to rootnu s po pul roce to dak zpet,a mesic na to mi odejde napr grafika,tak mi to vemou,nebo nn?


    • Anonymní uživatel

      8. listopadu 2011 - Anonymní uživatel

      když to rootneš a pak unrootneš nebo přehraješ origo soft tak to nepoznají :) taky mám rootnuto :) ale ten botloader je trochu jiná záležitost. nehledě na klíče DMR. sice existuje způsob jak unlocknout bez jejich ztráty.. ale jak říkám je k tomu poztřeba IMEI a tím jde záruka do kytek


    • Jakub

      9. listopadu 2011 - Jakub

      Skoda,no zatim to treba neni,ale az bude treba vetsi vykon,tak doufam ze SE vyda aktualizaci s pretaktovanym procesorem aspon na 1.2 myslite ze to je mozne?


    • Jindřich Křeček

      9. listopadu 2011 - Jindřich Křeček

      Tak o tom pochybuji, že by takto upravený kernel přišel oficiální testou


    • Jakub

      9. listopadu 2011 - Jakub

      Tak proc tam tedy dali procesor ktery stabilne zvladne 1.6 ghz? Aby se mohli chlubit komfortem,ze je tam procesor ktery zvladne pomalu dvojnasobek??? To asi ne ... :) Já věřím,že za rok az budou vetsi naroky,ze ten kernel upravi ...u nich to neni problem,to je otazka minuty...oni administratorska prava mají,my ne..:) :)


    • Jakub

      9. listopadu 2011 - Jakub

      Tak jinak...nevite nekdo o nejakem custom kernelu,ktery kdyz nainstaluji,tak nestratim 5 mpx kameru ,rychlej prohlizec atd. ono to tak vetsinou bejva...:D Jo a ten Antutu Benchmark,myslel jsem 1k jen v 3d grafice :)


    • Jakub

      9. listopadu 2011 - Jakub

      celkem mam taky pres 3k


    • Anonymní uživatel

      9. listopadu 2011 - Anonymní uživatel

      jj tak to pak antutu souhlasí.. jinak to s tím taktem je MARKETINGOVÝ tah.. proč má asi SGS II "jenom" 1.2ghz dvoujádro, když to xda taktli na 1.6ghz stabilně? asi proto, že chcou vydat oficiální phone pak s tím taktem jako další generaci ne... to je všechno jenom o prachách.. navíc podobně jako iphone.. plo věcí už mohlk dávno mít.. ale proč?? lidi to stejně koupítak jim to dáme postupně.... víš co jinak cena procíku je pro výrobce nízká.. tak proč ten samej procák nedat do 3 generací teelfonů třeba?? když zvládne ty takty až na 2ghz taks tím vykoumámme 3 různý phony a peníze se jenom posypou.. jenom marketing tohodle ****** světa


    • Jakub

      9. listopadu 2011 - Jakub

      Jo,to máte teda pravdu...Fakt jste me dostal :) Prosimte,a nevis (ted mi je jedno ze prijdu o zaruku) o nejakem modulu,nebo kernelu,jak se tomu rika,kterej by mi jen dovolil taktovat,ale zustala by tam stejna ROM ???


    • Anonymní uživatel

      10. listopadu 2011 - Anonymní uživatel

      link tu postoval někdo výš .. a pokud se upravuje kernel musí se upravit i ROM. neheldě na to.. že po úpravě kernelu musíš rom přehrát stejneě a hlavně custom romky jsou odladěný ! a ten nehjlavnější důvod.. ve stock rom nebudeš mít ovládací nastavení ! :)


    • Jakub

      10. listopadu 2011 - Jakub

      prosím cesky...:D co je stock ROM? a co znamena ze jsou odladeny? Jen mi jde o to aby se zachovala HD kamera,Ten uzasnej fotoaparat,a ten rychlej net...? Zustanou mi tyto funkce? Diky za odpoved..


    • Jakub

      10. listopadu 2011 - Jakub

      a doporucujete tedy custom rom?


    • Anonymní uživatel

      10. listopadu 2011 - Anonymní uživatel

      LOLIK :D stcok -> od výrobce .. custom -> od programátoru z řad uživatelů.. Odladěná -> zrychlená. nejsou tam blbosti a halvně lze taktovat. Se ctockou i když necháš romku tak ti to stejně nepůjde, protože: jednak v romce nebude nastavení pro takty a pod. a to HLAVNÍ : kdyby nebylo potřeba nového kernelu tak se kernel neřeší a přehraje se jenom ROM. Tudíž customka bude fungovat POUZE s patřičným jádrem. TO samé rom o d výrobce má své jádro :)


    • Jakub

      12. listopadu 2011 - Jakub

      a jeste bych se tedy chtel zeptat,kdyz to updatnu na tu neoficialni ROM a prepisu to jadro a pak to projedu SEUSem a dám to do puvodniho stavu,poznají potom,ze jsem tam neco menil? Diky za odpoved.. :)


    • Anonymní uživatel

      13. listopadu 2011 - Anonymní uživatel

      Jistěm že jo... protože na přehrání jádra je potřeba odemknout botloader.. všechno je na odkazu, který tu je výše na semanii. Při odemknutí botloaderu se zadává na stránkách SE IMEI.. no a když si pak v servise podívají do databáze a uvidí tam tvoje IMEI tak je jasná, že si odemkl botloader (i když si ho potom i zamkl což lze taky) a nic ti nespraví. Nehldě na ztrátu dmr klíčů.. lze odemknout i bez ztráty DMR klíčů, ale je to složitý... všechno na xda developers


    • Jakub

      13. listopadu 2011 - Jakub

      A nejde to IMEI nejakym zpusobem zmenit?


    • Jakub

      13. listopadu 2011 - Jakub

      a jeste neco:Napadlo me ze kdyz odemknu bootloader,tak bych mohl taktovat,i bez nove ROM?nebo nn?


    • Jakub

      13. listopadu 2011 - Jakub

      Ano,zamknout jde,ale zde se píše,že když ho zase zamknu,v servisu nic nepoznaj....http://forum.semania.cz...


    • Anonymní uživatel

      13. listopadu 2011 - Anonymní uživatel

      ne nemúžeš taktovat bez rom... poněvadž stock ROM nemá zabudovaný NASTAVENÍÍÍ !! kdyby to nějak šlo tak už to dávno mám taky hotový ne ;) a IMEI je JEDINEČNÉ výrobní číslo telefonu.... omg jo zamknout jde ... ale v servise se podívají do databáze IMEI jeslti někdo odemykal botloader.... bez zadáníí IMEI na SE stránkách to totiý neodemkneš... klidně si to riskni ale já do toho nejdu


    • Jakub

      13. listopadu 2011 - Jakub

      já moc dobre vím co je to IMEI...a já do toho jdu... a cti poradne,v tom navodu pisou,ze tam nemusi byt pravdive informace...uz jsem to udelal,vydal jsem se na strankach SE za vymyslene jmeno,vymysleny email a imei jsem napsal z poloviny,zbytek cisel jsem si vymyslel,a hle! Vyskocil mi tam kod...takze mam stesi,ze jsem to stihl,nez si to budou lepe overovat...takze juchu...jdu odemknout bootloader :) :D akorat tam je,ze je to rpo verzi .368 nebo tak nejak a ja uz mam 2.3.4 .47 ale autor pise,ze uz to aktualizoval,pro nejnovejsi firmware...tak snad to vyjde...dnes vecer se do toho vseho pustím...:)) drzte mi palce! :D


    • Anonymní uživatel

      13. listopadu 2011 - Anonymní uživatel

      hmmm tak to se do toho pustím asi taky :D ale odemkni si botloader bez ztráty dmr klíčů.. http://forum.xda-developers.com...


    • Anonymní uživatel

      13. listopadu 2011 - Anonymní uživatel

      Hele tak až to přehrajete tak mi sem napište pls jaká ta romka je :) ;)


    • Jakub

      13. listopadu 2011 - Jakub

      Ok ;-) diky za ten odkaz...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.