Poradna Sencor Element P400

Autor: | Vloženo: 21.05.2014 000 19:46 | Témata: Poradna Sencor Element P400

Je dobrá GPS v mobilu i pro geocaching?

Dobrý den, hledám mobil vhodný pro geocaching. můj předchozí telefon ukazoval přesnost na 2,5km a to je celkem na nic. zato telefon mého přítele má přesnost na 3 metry (nemá ale dual sim, takže ho nechci) má někdo s tímto zkušenost?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    22. května 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Pokud jste měl přesnost 2,5km, pak jste neměl GPS. Každý telefon s GPS má podobnou přesnost (v řádu metrů, v závislosti na kvalitě signálu), v čem jsou rozdíly je rychlost fixace (případně problémy při fixaci) a rychlost aktualizace. Sencor P400 je sice už zastaralejší, ale GPS má myslím bezproblémovou.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • myslenka18

      22. května 2014 - myslenka18

      tak asi vím, jestli jsem měla v telefonu GPS, nebo ne (PRESTIGIO MultiPhone 4322 DUO), ale je to ten druh GPS, kde je potřeba signál WIFI, nebo mobilní data,.. tak nevim no


    • Anonymní uživatel

      22. května 2014 - Anonymní uživatel

      uvedený telefon prestigio pochopitelně GPS má, a přesnost je pak pochopitelně podobná v řádech metrů. Mohly být následující problémy:
      -problém aplikace, která neumí s GPS pracovat (málo pravděpodobné, ale týkalo by se to i nového telefonu)
      -dlouhá fixace, pokud nemáte aktivní přenosy, může fixace trvat i několik minut, a po tuto dobu je k dispozici pouze přibližná poloha na základě triangulace BTS (přesnost v km). Tento problém pochopitelně bude i na novém telefonu.
      -Problémový čipset Mediatek v Prestigio, ten je znám právě problémy s fixací, která často vůbec neproběhne správně, a telefon pak nemůže používat GPS. Což vidím jako nejpravděpodobnější, a pochopitelně u nového telefonu s jiným čipsetem už nemusí nastat.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.