Poradna Samsung i8700 Omnia 7

Autor: | Vloženo: 20.12.2011 000 14:11 | Témata: Poradna Samsung i8700 Omnia 7

Online videa

Tento telefon má a jsem s ním spokojená na 99,9%. Jedna z mála věci, která mi neni jasná je, jak přehrát videa na internetu ( seriály, film online). Předem moc děkuju za odpověď

  • Luky FiRe

    Luky FiRe

    20. prosince 2011

    Videa z internetu jdou přehrávat, ale:

    1) je potřeba mít nainstalovanou aplikaci Youtube z marketplace (Alespoň pro první verze ROM označené 7004 a 7008 to bylo třeba - Pro Verzi 7720.68 (Mango) a 7740.16 (Menší fix po Aktualizaci Mango).

    2) Stačí poté spustit Internet Explorer a skočit např. na www.idnes.cz, kde po kliknutí na video se video začne stahovat a poté se spustí.

    Pozn. Windows Phone 7 či po aktualizaci Mango (Windows Phone 7.5) si neporadí s Flashem (Flash Player). I když společnost adobe při představení OS Windows Phone 7 slibovala, že Flash Player vydá, doposud se nestalo. Tudíž hry na Facebooku, které jsou ve flashi nelze hrát (Např. Farmville), videa, která se přehrávají ve flashi nejde přehrávat (videa na Novinky.cz, videoarchiv TV prima), reklamy ve flashi se nezobrazí atd.
    Vyjímka je třeba server idnes.cz, který sice když videa přehrává ve flashi (např. v PC), ale pokud flash player nemáte nainstalovaný (případ telefonu s Windows Phone 7) tak přepne přehrávání do html5, které telefon s OS Windows Phone podporuje.

    Adobe Flash Player pro OS Windows Phone 7 (či Windows Phone 7.5 - Mango) nejspíše nevydá.
    S Flash Playerem to vypadá bledě a jelikož mám k dispozici beta verzi Windows 8 pro PC, vím o čem mluvím. Tam také internet Explorer 10 při spuštění s Metro UI (nadstavba pro Tabletové notebooky) neumí flash.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • bara

      20. prosince 2011 - bara

      A je nějaká prvděpodobnost, že by se to so budoucna změnilo?


    • Luky FiRe

      22. prosince 2011 - Luky FiRe

      Pravděpodobnost, že společnost Adobe vydá flash player pro OS Windows Phone 7 je v tuto chvíli již zcela nulová, viz článek:

      http://mobil.idnes.cz...

      Takže přehrávat flash videa a hrát flash hry na OS Windows Phone 7 nebude možné.

      Jediná možnost je ta jak jsem psal v předchozím příspěvku.
      Idnes.cz to vyřešil tak, že pokud nelze spustit video ve flashi přepne se přehrávání do html5.
      Toto je v tuto chvíli jediná možnost. Ovšem očekávám, že postupem času se budou přepínat videa z flashe do html5 na většině serverů či rovnou budou videa rovnou v html5 a flash nám tudíž postupně zmizí z webových stránek.

      Ovšem po tom co oznámilo adobe očekávám, že většina webů přizpůsobí videa do html5. Navíc co se týče převodu do html5 nejsme v tom sami, tím myslím my co máme OS Windows Phone 7, ale v tomto nás podporují z konkurenčního iOS od Applu, který si též neporadí s flashem.

      Html5 bezpochyby vyhraje nad flashem, ale otázka je kdy to bude definitivně, a to si netroufám odhadnout.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.