Poradna Samsung Galaxy W I8150

Autor: | Vloženo: 27.05.2012 000 21:51 | Témata: Poradna Samsung Galaxy W I8150

Pár otázek na Samsung Galaxy W

Dobrý den,
předem se omlouvám za trochu obsáhlejší psaní.
Vlastním asi 4 měsíce telefon Samsung Galaxy W a měl bych několik otázek, týkajících se právě tohoto telefonu. Netvrdím, že je SGW špatný telefon, ale v několika ohledech a věcech mě zklamal a jistě má i své slabší stránky.. Přejdu tedy k avizovaným otázkám:

1. Je nějak možné při psaní SMS zpráv, napsat najednou více, než pouhé 3 SMS zprávy? Když píšu delší zprávu, tak se mi po napsání více než 3 zpráv na displeji zobrazí, že se tato zpráva již převádí na MMS zprávu. To je ubohé, vždyť i můj starý telefon uměl naráz napsat 10 SMS zpráv v jedné dlouhé zprávě! Jde to tedy nějak udělat, abych mohl napsat více než 3 SMS zprávy najednou, bez převádění na MMS zprávu?

2. Ve správci úloh mám skoro neustále stav paměti RAM na hodnotě kolem 315 MB. Je to normální stav? Není ta hodnota příliš vysoká? Nechápu teda, co tolik vytěžuje tuto paměť RAM. A to nemám kolikrát na vedlejší obrazovce v sekci AKTIVNÍ APLIKACE nic aktivního. Samozřejmě, když zmáčknu dole na VYMAZAT PAMĚŤ, tak se stav paměti RAM sníží, na hodnoty okolo 220 – 260 MB. Dále také nechápu, jak to, že je zde za lomítkem uvedena hodnota 351 MB, když všude psali, že paměť RAM tohoto telefonu je oficiálně 512 MB. Tak jak velkou pamětí tedy tento telefon disponuje? 351 nebo 512 MB?

3. Má tento telefon v základní výbavě tak obyčejnou a ve starších telefonech běžně obsaženou funkci, jako je záznamník hovoru? Asi nemá, že? Nikde jsem to tam nenašel.

4. Lze využít přisvětlovací diodu fotoaparátu jen jako baterku, když si chci posvítit ve tmě? Bez použití fotoaparátu, prostě jen a pouze rozsvítit doiodu, aby mi posloužila jako baterka.

5. A konečně snad poslední otázka: Lze nějak nastavit tento “chytrý telefon”, abych se v něm mohl kdykoliv připojit k internetu, využít mapy a navigaci, ale zároveň, aby si telefon sám automaticky nestahoval žádná data, aktualizace a informace na pozadí? Zkrátka, aby si telefon za mými zády a bez mého vědomí nestahoval např. aktualizace a údaje o počasí na hlavní stránce, atd…Ale já, abych měl možnost připojit se k internetu nebo využít mapy kdykoliv.

To je asi tak vše. Ještě jednou se omlouvám za délku mého textu. Budu vděčný za každou radu a alespoň nějakou zodpovězenou otázku. Předem děkuji.
Na závěr jen ještě napíšu, že se mi na tomto telefonu občas seká i tak obyčejná hra, jako je AIR PENGUIN :-) Tak to je síla! A ne jednou, mi při této hře dokonce telefon zamrzl tak, že jsem ho musel restartovat! Celkově se mi občas telefon zdá pomalý a i tak banální operace, jako je najetí do zpráv či telefonního seznamu nějakou dobu trvá. To se hlavně děje, když zadám ve správci úloh VYMAZAT PAMĚŤ, nebo když vyjedu z již zmíněné hry. Opravdu vysoce výkonný telefon :-)
Hanys

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    27. května 2012

    Na většinu otázek Vám mohu napsat odpověď. Píši ji z vlastní zkušenosti a z toho, co jsem již vyčetl na různých forech za odpovědi na podobné či stejné otázky. Tak tedy začnu.

    1. K vaší otázce ohledně SMS odpověď neznám, a popravdě mne to i zaskočilo. Snad na to bude znát odpověď někdo jiný, a pokud ne zkuste se podívat na marketu po aplikacích na SMS, snad vám nějaká pomůže.

    2. Máte pravdu že na papíře je napsáno 512 a v telefonu je dostupných 315MB. Je to velká otázka jak to Samsung vymyslel. Na fórech se dočtete že ta paměť je buď skryta pro systém, anebo že prostě neexistuje.
    Místo kde se dozvíte, kolik jaká aplikace užírá paměti je v: Nastavení - Aplikace - Spuštěné služby.
    Přesuneme se na to co vás trápí, a to je nedostatek paměti. Některé aplikace běží na pozadí, bez toho aby uživatel o tom nějakým způsobem věděl a užírá tak paměti, což má za následek pomalejší chod telefonu a vyšší spotřebu baterie.
    Od toho existují programy - "Task killery" které tyto aplikace ukončují. Je jich na marketu široká škála, osobně se mi však osvědčil tento (https://play.google.com...).
    Druhé a neméně důležité řešení je odstranit live hry (takové co se ukazují v notifikační liště) a jiné náročné programy na pozadí.

    3. Záznamník hovoru neobsahuje, zkuste prohledat market, je tam toho plno.

    4. Ano jde. Aplikace kterou doporučuji: https://play.google.com....

    5. Zatím nevím, mobilní síť mám dosud zakázanou a používám jen wifi. Mapy používám offline a k ničemu jinému net v přírodě nepotřebuji.

    Sekání je způsobeno nedostatkem pamětí, přiložený killer od Samsungu aplikace ukončí jen na pár sekund, jak jste si již všiml...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jaroslav Hanak

      28. května 2012 - Jaroslav Hanak

      Dobrý den, děkuji moc za odpovědi. Moc jste mi pomohl. Budu si muset s tímto telefonem ještě trochu vyhrát a ono to pak půjde :-)


    • nanifak

      19. července 2012 - nanifak

      1. nepíšete náhodou s diakritikou?
      5. dlouze podržet boční tlačítko a a zvolit "Režim datové sítě byl deaktivován" pak se Vám nebudou sosat žádná data


    • jirkah

      6. října 2012 - jirkah

      cast pameti zabira jadro systemu a cast je urcena pro grafiku. co zbyde je pro aplikace.


  • jirkah

    jirkah

    6. října 2012

    5. pouzijete aplikaci droidwall, pomoci ni urcite, ktera app dostane pristup na net a ktera ne.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.