Poradna Samsung Galaxy S3 I9300 16GB

Autor: | Vloženo: 29.08.2012 000 17:45 | Témata: Poradna Samsung Galaxy S3 I9300 16GB

Přesun aplikací na SD kartu

Může někdo poradit jak přesunout aplikace na SD kartu? Nějak na to nemohu přijít ale snad by to mělo jít.V příručce jsem to nenašel.Pokud tady už tato otázka byla tak se omlouvám. Mám ještě SE Neo,tam to jde perfektně. Děkuji za odpověď.

  • bino

    bino

    29. srpna 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Myslím že bez rootu telefonu to nejde.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      29. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Vždyť jsem to tam psal, cituji svou poslední větu "ale upozorňuji, že k funkčnosti módu je třeba mít rootnutý telefon."


    • bino

      29. srpna 2012 - bino

      asi jsme to psali souběžně !!!


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    29. srpna 2012

    Na SGSIII to bohužel oficiálním způsobem nejde, kvůli tomu, že telefon tu kartu bere jako externí zařízení (prostě jako třeba, když tam připojíš flashku). Neoficiálním způsobem to jde tímto módem (mód rozšíří paměť telefonu o velikost karty) http://forum.xda-developers.com... ale upozorňuji, že k funkčnosti módu je třeba mít rootnutý telefon.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jirba

      29. srpna 2012 - Jirba

      Díky oběma za odpovědi.To jsem tedy nečekal a považuji to za nedostatek! Proč tam tedy ta karta jde dát když ji nelze využívat? To je zvláštní že se telefon k vůli tomu musí rootnout když to znamená ztrátu záruky.Opravdu divné. Ale děkuji.


    • Anonymní uživatel

      29. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      No takhle, ono je to kvůli tomu, že v Androidu ICS jsou nějaký problémy s rozdílným formátováním karty (Fat32 nebo NTFS) a telefonu (exFat). Jinak s tím, že root znamená ztrátu záruky, to není zase tak horké, stačí, aby jsi si po rootu přes prográmek triangleaway vynuloval počítadlo Custom firmwarů a potom před případnou reklamací nahrál zpět přes Odina svojí Stock Romku (stáhneš si ji na netu) a telefon je zase v záruce.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    29. srpna 2012

    na SD kartu to jde přesunout, ALE!!! - pokud tam přesunete aplikace nebo navigace tak nepůjdou ( dá se říct že SD karta u S3 je jako záloha na nainstalované aplikace nebo hry, které už nepoužíváte, ale kdyby náhodou by jste je chtěl zas použít, tak je přesunete zpátky do telefonu)
    jinak SD karta slouží hlavně na uložení fotek,videa a hudby, aby zbytečně nezabíraly paměť telefonu

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jirba

      30. srpna 2012 - Jirba

      Ano,děkuji,ale jakým způsobem se přesun dá provést,správa aplikací to nenabízí.Ale stejně je to nanic když aplikace z SD karty pak nejedou.Je to zajímavé,u jiných telefonů to jde normálně.Apk AP2SD tady nefunguje.Rád bych věděl jestli po Rootu to pak vše funguje jak jsem zvyklý třeba u SE NEO.


    • Anonymní uživatel

      30. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Uff, vždyť už jsem to psal nahoře, tak to ještě jednou zopakuji: Na SGSIII to bohužel oficiálním způsobem nejde, kvůli tomu, že telefon tu kartu bere jako externí zařízení (prostě jako třeba, když tam připojíš flashku). Neoficiálním způsobem to jde tímto módem (mód rozšíří paměť telefonu o velikost karty, takže se pak ta paměťovka prostě tváří jako paměť telefonu, prostě v telefonu dojde ke sloučení paměťovky a paměti telefonu) http://forum.xda-developers.com... ale upozorňuji, že k funkčnosti módu je třeba mít rootnutý telefon.
      Takabunga tím přesunutím myslel pouze to, že když nemáš dostatek místa v telefonu, tak si připojíš mobil k PC, pak vlezeš do paměti telefonu, najdeš data třeba nějaké hry, kterou nehraješ, přesuneš je na kartu aby jsi uvolnil místo v telefonu. Samozřejmě, že pak ta hra nejde hrát a pro její hraní je pak potřeba zase ty data zpět překopírovat do telefonu.


    • Jirba

      30. srpna 2012 - Jirba

      Ano,jasně,to jsem si vše přečetl už včera,to nebylo třeba opakovat,jen jsem chtěl vědět jak to právě Takabunga myslel s tím přesunem.Jedná se tedy o překopírování pomocí PC. Ale to je právě pro mě nanic.Žádné hry atd.na telefonu nehraji,takže je nepotřebuji "skladovat".Jedná se mi hlavně o apk jako navigace a jiné větší programy které je ale třeba mít stále k dispozici a ne je muset teprve přesouvat zpět do telefonu.Nevím proč to takhle Samsung zkomplikoval,škoda! Jinak na ten Root si netroufám,nechtěl bych ten telefon "zbourat". Tak zdravím a díky.


    • Anonymní uživatel

      30. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      nenenene nemusíš S3 připojovat k PC, to je úplně zbytečný. Stačí vlézt do aplikace moje soubory, najít si patřičnou aplikaci, hru atd v paměti tel. nebo SD kartě a položit a přidržet na ní prst, vyskočí ti nabídka kopírovat, přesunout atd. zvolíš přesun a zvolíš si cílovou složku buď v paměti tel. nebo na SD kartě. Bohužel jak si zmínil navigaci tak tu musíš mít celou na paměti tel. Mě to taky sere, zkoušel jsem jen mapy z navigace přesunout na SD kartu a bohužel i to nejde. Buď si troufneš rootnout S3 nebo budeš mít SD kartu na S3 jen jako zálohovou kartu a paměť na hudbu, fotky a videa. Inženýři a právníci to blbě vymysleli S3 rozezná videa, fotky a hudbu na SD kartě, ale navigace a aplikace ne. Já osobně si taky netroufnu zatím rootnout S3


    • Anonymní uživatel

      30. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Toho rootu se absolutně nemusíte bát, nic to není. Tedy zpočátku jsem měl taky trochu obavy, ale po tom, co jsem to zkusil se rozplynuly. Nyní mám již za sebou 3 rooty tohoto telefonu. V podstatě jde jen čistě o to, stáhnout ODIN (flashovací program), stáhnout root pro SIII, vypnout telefon, nastartovat ho s podržením tlačítka menu + šipka dolů, v PC zapnout Odina vybrat ten root, zapojit do PC a dát start, o všechno ostatní už se ten program postará, cca po 2 minutách je vše hotovo. Pak už se jen, pokud chcete vynulovat počítadlo CFW spustí program triangleaway a je to.


    • Jirba

      30. srpna 2012 - Jirba

      Děkuji všem za rady a přeji hodně zdraví.
      Jirba


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.