Poradna Samsung Galaxy S Duos S7562

Autor: | Vloženo: 05.01.2014 000 21:26 | Témata: Poradna Samsung Galaxy S Duos S7562

Jak na vlastní melodii a správce zpráv?

Jak nastavit vlastní melodii k jednotlivým simkám a jak k různým kontaktům? Myslím tím vlastní hudbu stáhnutou do mobilu. A jak přiřadit obrázek k jménu, nabídne mi to jen přiřadit obrázek ke kontaktům co jsou uloženy v telefonu, ale ne ty, co jsou na simkách.

  • Mikru

    Mikru

    7. ledna 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    To už se tu řešilo. Je třeba číst diskuze.
    V paměti telefonu "SDCARD" je adresář "MEDIA". Ten je rozdělen do tří sekcí: "ALARMS"..., to bude asi budík (nezkoušel jsem). Dále "NOTIFICATIONS"... oznámení (zprávy a tak podobně) A "RINGTONES"..., zvonění. Do těchto kolonek je třeba nakopírovat zvuky které chcete a pak nastavit. Stáhnete si horní lištu (tu černou), kliknete na zubaté kolečko nastavení, dále kliknete na zvuk..., pak na zvonění a tam nastavujete.
    Dejte vědět, zda to pomohlo.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Jana

      7. ledna 2014 - Jana

      Děkuji, ale jak to zkopíruju do Ringstones? Pokud si stáhnu z PC hudbu, tak se mi automaticky uloží do hudebního přehrávače, z něho to už nikam nejde kopírovat, resp. mi to možnost kopírování neukáže.
      A stále neumím vyřešit problém přiřadit si obrázek a hudbu a dát kontakty, které jsou na simkách, nabízí mi to jen kontakty, které si nově uložím, ty jdou zase uložit jen na telefon, ne na simky.


    • Mikru

      7. ledna 2014 - Mikru

      Soubory by se po stažení měly ukládat na "SDACRD" do adresáře "DOWNLOAD". Tedy pokud nemáte nastaveno ukládání někam jinam. Přes ikonu "MOJE SOUBORY" si najdete patřičný soubor, podržíte na něm prst a otevře se Vám nabídka, co se souborem chcete dělat. Dáte kopírovat, nebo přesunout. Potom ho uložíte do adresáře "MEDIA" na "SDCARD"..., jak už jsem psal výše. Je to v podstatě stejné jako kopírování ve WINDOWSech.
      Co se druhé otázky, ohledně nastavení hudby a obrázků ke kontaktům týče, tak to na SIM kartu nejde. Není na to stavěná. Jde to jen ke kontaktům uloženým v telefonu.


    • Jana

      7. ledna 2014 - Jana

      Děkuji, tak bohužel se mi to do download nestáhlo, mám to pouze v hudebním přehrávači.( A jak mám udělat to, aby se mi ty kontakty, které exportuji do telefonu zobrazovali z jaké simky procházeji? Když to zkopíruju, tak se mi to pak zobrazí v kontaktech 2x - s obrázkem nebo číslem simky a pak bez čísla, tedy kontaktu uložený v telefonu.


    • Mikru

      7. ledna 2014 - Mikru

      Tak to nevím, jak to tam máte nastaveno. Budete muset zkoušet hledat po jednotlivých adresářích, kde tu hudbu máte.
      A pokud jde o ty kontakty, tak mě se zobrazují zdvojeně. Jednou z telefonu a jednou z karty. Je u nich malá ikonka s číslem karty. 1, nebo 2. A jsou barevně rozlišené. Ale takhle od boku Vám nepovím, jak to přesně je. Jestli jste z prahy, tak se můžeme někde sejít třeba na kafe a prozkoumat ty Vaše hudební soubory a kontakty. Takhle přes maily je to vše na dlouhé lokty. Tolik času na to zase nemám.


    • Jana

      7. ledna 2014 - Jana

      á děkuji, už jsem na to přišla, bylo to opravdu v jiném adresáři, děkuji za radu. Takže když si to exportuji do telefonu, tak to budu mít dvojitě, ale přiřadit obrázek a melodii lze pouze ke kontaktu uloženému na telefonu, že? A když pak na takový kontakt budu volat, tak mám zmáčnout te kontakt bez čísla sim karty nebo bez (to uložené v telefonu) - pozná ten telefon, že je to uložené na té dané simce, když to u toho kontaktu není?


    • Mikru

      7. ledna 2014 - Mikru

      Mě se kontakty zobrazují také bez čísel. Jen jména. Ale i to snad jde nastavit jinak. Mě to ale takhle vyhovuje, tak to neřeším. Jinak jak už jsem psal. Hudba a obrázky jde opravdu přiřadit jen ke kontaktům v telefonu.


    • Jana

      7. ledna 2014 - Jana

      Rozumím, takže prostě máte v telefonu v kontaktech kontaky 2x - bez označení simky (tedy uložené v telefonu) a s označením simky (ty uložené na simce). voláte na ty uložené v telefonu.


    • Mikru

      7. ledna 2014 - Mikru

      Ano. Je to tak. Volám na kontakt, který mi přijde první pod ruku. Většinou ale používám volání z protokolu hovorů. Já moc nevolám, tak si s tím vystačím.


    • Jana

      7. ledna 2014 - Jana

      A jak poznáte z které voláte simky, když to nemá označení a je to uložené v telefonu? A jiná možnost než ta, aby byly ty kontakty v telefonu zdvojené není? Vypadá to hrozně, každý kontakt v adresáři 2x...


    • Mikru

      7. ledna 2014 - Mikru

      I tento postup už jsem ve své recenzi popisoval. Pokud vytáčíte číslo zadáváním přímo čísel, tak Vám to nabídne možnost, ze které SIM chcete volat. Pokud ale voláte číslo přímo z kontaktů, tak potom záleží na tom, jaké číslo SIM karty Vám svítí přímo na horní liště telefonu. To je ten černý vodorovný proužek až nahoře na displeji, tam kde se zobrazuje stav baterie a síla signálu. Když svítí jednička, tak voláte z karty číslo jedna. Pokud chcete volat z karty dvě, tak si lištu prstem stáhnete dolů a ťuknete na kartu číslo dvě a pak voláte z karty dvě.


    • Jana

      7. ledna 2014 - Jana

      Rozumím, děkuji. Jiná možnost tedy, jak tam mít kontakty aniž by tam nebyly ty zdvojené kontakty tedy není.


    • Mikru

      7. ledna 2014 - Mikru

      Je jedna možnost. Všechny kontakty si zkopírovat do telefonu, z obou SIM karet, a v nastavení kontaktů si nastavit zobrazování pouze kontaktů z telefonu. Kliknete na ikonu kontakty, pak vlevo dole na telefonu na menu, otevře se Vám dialog a dáte "ZOBRAZIT KONTAKTY", a tam si dáte pouze z telefonu a nemáte nic zdvojeného.
      Pokud Vám byly informace k něčemu, tak nezapomeňte ťuknout, že Vám byly informace užitečné.
      Díky.


    • Jana

      7. ledna 2014 - Jana

      Určitě to pro mě bylo přínosné, moc děkuji. Je to docela nepraktické, jak zjišťuji. Buď můžu mít uložené kontakty s označením simek a tak, abychc hned věděla na kterou simku budu volat a nemusela je přepínat, ale nemůžu pak přiřazovat obrázky a melodii ke kontatku, anebo můžu mít variantu, jak píšete víše, že i dám zobrazit kontakty pouze uložené v telefonu, takže neuvidím na jaké simce jsou uloženy a když budu chtít volat, tak budu muset stále přepínat. Ideální varianta, že vidím na které jsou simce a zároveň mám u nich obrázek a vlastní melodii neexistuje, což bych u takhle vymakaného telefonu čekala. Nicméně Vám moc děkuji!


    • Mikru

      7. ledna 2014 - Mikru

      Ale dejte pozor. To, že se Vám zobrazí na které kartě kontakt máte neznamená, že automaticky z té karty voláte. Tak vymakaný ten telefon zase není..., a je to škoda. Vždycky musíte zvolit, odkud chcete volat. Myslím ze které karty. :-D
      Je to holt takový nutný kompromis funkce DUALu. Jeden musí být rád, že má na příjmu dvě karty najednou. Už mám pátý dvojsimkáč a tohle neumí žádný.


    • Jana

      8. ledna 2014 - Jana

      To ano, ale pouze pokud volám na kontakty uložené v telefonu, tedy bez označní čísla simky, pokud volám z čísla simky, tak předpokládám, že to volá z té simky, která je pod barvou a číslem simky.


    • Mikru

      8. ledna 2014 - Mikru

      Ne..., bude to volat ze simky, kterou máte zapnutou. Proto jsem psal, ať si na to dáváte pozor a rychle si zvyknete.
      Já jsem si nezvykl do dnes. Stane se mi, že vytočím číslo automaticky a pak volám za draho. A nebo pošlu SMS za dražší sazbu. Ale nejsem volač a tak to nějak neřeším.


    • Jana

      8. ledna 2014 - Jana

      Simky mám ale zapnuté obě. Tak to nechápu. Aktivní mám obě simky. A když volám, tak se mi tam zobrazuje obrázek té simky, ze které volám.


    • Mikru

      8. ledna 2014 - Mikru

      Tak pak nevím. Tak dopodrobna jsem to zase nezkoumal. Ale možná udělali s telefonem nějaký upgrade. Já už ho mám rok a půl. Asi.


    • LARI

      4. února 2014 - LARI

      Tak jsem to vše provedl jak stojí v návodu, a........... nic. Pořád nejde.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.