Poradna Samsung Galaxy A5 2016 A510F

Autor: | Vloženo: 29.04.2016 000 09:26 | Témata: Poradna Samsung Galaxy A5 2016 A510F

RAM u A5 2016

Dobrý den,
některé recenze zmiňují jako největší nedostatek nové A5 malou RAM (pouze 2 GB RAM). Vážně uvažuji o koupi tohoto telefonu, ale obávám se, aby nebyl v budoucnu pomalý. Můžete poradit, zda 2 GB stačí i na trochu náročnější použití? Zvažoval jsem i S6, ale ta baterka je fakt malá.
Děkuji

  • Kubík

    Kubík

    29. dubna 2016

    Josefe, udělal jsem malý test. Bez spuštěných aplikací na pozadí má telefon k dispozici něco okolo 650 MB ram paměti. Po spuštění asi 20-ti běžných aplikací na pozadí jako jsou soc. sítě, hudba, internet. prohlížeče, youtube, slovníky atd. má telefon k dispozici stále přes 500 MB ram paměti. Telefon je stále svižný a multitasking je bezproblémový. Problém je, když si spustítě větší, např. 300 MB hru, takové aplikace potom mají tendenci se na pozadí ukončovat, ikdyž v nabídce pro multitasking stále visí. Obdobný problém jsem ale zaznamenal i u Galaxy s6. Obecně pracuje tel. s pamětí lépe, než když jsem si jej pořizoval a to díky proběhlým aktualizacím. Při aktualizaci na android 6.0 by se měla dispoziční paměť ještě o něco zlepšit, takže budoucnost vidím spíše pozitivně. Samozřejmě vše bude záležet na vývojářích jak tel. odladí v budoucích aktualizacích.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (6)
    • Ne (2)
    • Josef

      29. dubna 2016 - Josef

      Díky moc za podrobnou reakci. Určitě pomohla. Takže telefon byste obecně doporučil? Ještě se zeptám na kvalitu fotek?


    • Kubík

      29. dubna 2016 - Kubík

      Pokud nemáte v plánu hrát náročné hry, tel. určitě doporučuju. Pro běžné používání je skvělý, baterie drží skvěle, velmi rychle je nabitý a za 2 měsíce se mi ani jednou nesekl. Samozřejmě ihned po koupi a po prvotním spuštění je třeba počítat cca 1-3 dny než si Rom androidu sedne (má to tak skoro každý systém, i windows :)). Proto se neděste když se bude v tomto krátkém období trochu zasekávat, není třeba panikařit a tel. ihned vracet a hanět (spousta lidí to tak dělá). Fotoaparát je hodně subjektivní záležitost, doporučuju kouknout na nějaké ukázkové foto v recenzích, pak uvidíte zda by byl dostatečný i pro vaše potřeby. Obecně fotoaparát patří k tomu lepšímu na trhu. Pro mé potřeby je dostačující, ale co se týká fotoaparátu, nejsem náročný uživatel. Fotky pořízené za snížené viditelnosti obsahovaly mnoho šumu, ale hodně to zlepšuje použití HDR režimu. Trošku se s tím člověk musí pohrát :).


    • Josef

      29. dubna 2016 - Josef

      Ještě jednou díky za podrobné komentáře. Je fajn, když člověk může konzultovat někoho, kdo telefon reálně používá. Přece jen odborné recenze jsou trochu o něčem jiném, testující nikdy nemají tolik času se s telefonem podrobně seznámit.


    • Kubík

      29. dubna 2016 - Kubík

      Za málo, rádo se stalo..


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.