Poradna Samsung Galaxy A3 2017 A320F 16GB

Autor: | Vloženo: 03.01.2019 000 05:15 | Témata: Poradna Samsung Galaxy A3 2017 A320F 16GB

Ctecka, wifi, gsm a jine porodni problemy

Zdravim. Rad bych vedel, jestli nasledujici problemy jsou u Samsungu A3 2017 `bezne`:

Po 6 mesicich jsem vypozoroval nasledujici:

1. po 2 mesich od koupe mi prestala registrovat ctecka otisky prstu, dle webu na 99% hw problem. A to telefon uzivam zlehka a velmi jemne. Mobil neni sroubovany, ale dle noveho trendu natvrdo lepeny z vyroby. Kdyz ho poslu do servisu, rozvrtaji mi sw a bude po opetovnem slepeni opet perfektne licovat hw?
Btw: tlacitko jinak funguje OK.
Jo, a kdyz jeste ctecka fungovala, obcas jsem musel nastavovat prst i 3x (pod stejnym uhlem) nez ho vzala.Brrr.

2. wifi to trva 6.5-7.5 sekundy (mereno stopkami), nez nabehne. Memu starickemu tabletu Alcatel to trva 4.5 a mobilu Moto G5 Plus jen 1.5s! To cekani na web je nesnesitelne!!!!!!

3. sila GSM signalu: telefon ma o carku az dve slabsi prijem nez moje stara tlacitkova Nokia z roku 2006!!!
Cetl jsem ve slovenskych komentarich (bohuzel az po koupi), ze se tak Samsung chova?!

4. Rychlost prostredi: prechod mezi aplikacemi s prodlevou cca 1/4 sekundy, navrat k ikonam na desktop screen 1 sekunda. Opet zpetne jsem proveroval a pry je to stylem, kdy Samsung ma takto nastavenou nadstavbu androidiho prostredi, pry je to nova moda, ten `pozvolne plynuly` prechod. Casto se prepinam mezi aplikacemi, zejmena browserem a poznamkami, a sekunda k sekunde, nemuzu to vystat!!! Moto G5 Plus za 3500kc s 3/32GB CPU 8x2GHz (moje A3ka ma jen 2/16, CPU jen 8x1.6) s cistym Androidem koupene do rodiny pozdeji reaguje OKAMZITE, tj. BEZ PRODLEVY!

5. Kdyz dochazi ulozne misto (mobil plny fotek), nekdy wifi `zapomene` heslo a musim ho najit a zadat znovu. Takhle se chova muj stary Alcatel!

Zacalo to otiskem a postupne zacinam rust i z toho zbytku.
Jsem takto stizen osudem sam nebo se Samsung zblaznil, ze jinak krasny telefon za ne uz tak krasnych oficialnich cca 6500kc tak zmrsil?
Nejake navrhy, triky, jak problemy odstranit, nebo mam odstranit Samsung?
Diky

`Joe DiMaggio`

  • Petr Čapka

    Petr Čapka

    14. ledna 2019 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, ja sám jsem kupoval do rodiny a do práce celkem 4x A32017 protože za ty penize nabízí dobré ucházející specifikace a chtěl jsem vyloženě Samsung.

    Ani jeden A3 2017 se mi ještě nevrátil, že by někomu něco nefungovalo, zvlášť čtečka, tu používá přítelkyně každý den 100x, vždy bere jak má.

    Srovnávat nový a jinak stavěný telefon( který se chová vlastně jako počítač) a starý Nokiácký telefon nedává moc smysl a o ničem to nevypovídá.

    Signál u chytrých telefonů mám taky u všech slabší, než u mojí staré Nokie.

    Máte smůlu na vadný kus a kdoví co všechno v telefonu máte v za balast.

    Telefon je lepený, po opravě v autorizovaném servisu budete mít plnou vodotěsnost a vše bude sedět (vyzkoušeno u opravy s8ky v Brně v Samsungu)

    1. Návrat do továrního nastavení

    2. Reklamace

    Nic víc smysluplného Vám nikdo neporadí.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • JoeDiMaggio

      14. ledna 2019 - JoeDiMaggio

      Díky za reply. Je to pěkný (možná až moc) malý mobil s krásným displejem, dobrou výdrží a rychlým dobíjením. Všechny nedostatky bych překous, ale to pomalé nabíhání Wifi, pomalé přetáčení orientace displeje a slabší gsm signál, to jestli takhle mají všechny Samsungy, tak do budoucna nevím. Pošilhával jsem totiž výhledově po dualu j5.
      A co se servisu týče, půjde to v Praze do autoriz. vsp data. Ta čtečka otisků odešla jako jiným uživatelům (viz. Amazon, děje se to i na zmíněné j5, a S-kové řadě), postupně a bezdůvodně, že snad vadný hw modul. Rozhodně nechci tovární nastavení po tom nastavovacím martiriu. Servis udělá backup.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.