Poradna Prestigio MultiPhone 4300 DUO

Autor: Milan | Vloženo: 02.11.2012 000 13:04 | Témata: Poradna Prestigio MultiPhone 4300 DUO

Milan

Milan

Velikost RAM , GPS a displej - ODPOVĚDI I PRO OSTATNÍ

Kontaktoval jsem prodejce a s technickou pomocí jsem dopadl stejně jako uživatel pharaon...
Získal jsem kontakt na distributora, kde už to bylo úplně o něčem jiném !!! a zde jsou získané poznatky:

RAM je u mobilu opravdu 4GB, a na prostoru nad 2,1GB , který se standartně neviditelný je kompletní instalace telefonu včetně podrobné offline GPS map CZ+SK. (Prostor tedy nad 2,1GB je bez pomoci dalších systémových nástrojů neviditelný - pokud do tohoto prostoru zasáhnete bez znalostí systému - riskujete nefunkčnost mobilu, ztrátu předinstalací a podobné katastrofy... :-)

Co se týká GPS, distributor mi sdělil, že zkoušel předinstalované mapy s GPS a nabíhala jim GPS rychle během 2-3sec. Při prvním spuštění aplikace (instalaci GPS map) je nutno v nastavení povolit instalace třetích stran!!!
A co se týká mne, ať už já mám problém ve špatné instalaci (provedu tovární nastavení a novou instalaci systému) či je opravdu problém s GPS se teprve uvidí. Nedělám si starosti, protože distributor mi už nabídl výměnu mobilu pokud by potíže s GPS přetrvávaly.¨

Sklo displeje u Prestigio 4300 není vyhotoveno z Gorilla Glass, ale jedná se levnější sklo , nicméně podobně kvalitní

Poslední dotaz na distributora byl ohledně přídavné microSD (max.32GB), zda-li by mobil neskousl 64GB microSD. Použití 64GB je velmi nejisté , leč možné (zatím karty jsou také v nepříznivé cenové hladině, takže drahá zkušenost) . Co se týká formátu SDkarty, mobil skousne číst FAT32 či exFAT ale asi .nebude mezi nimi podstatný rozdíl pro funkci v mobilu. Formátování karty na NTFS nemá smysl, mobil tento formát nenačte.

Krásný víkend všem. Milan

  • Pharaone

    Pharaone

    2. listopadu 2012

    Myslím, že Ti všichni můžeme poděkovat za informace, pro mě osobně velmi užitečné.

    Jinak můj poslední příspěvek - k vnitřní paměti. Jak říkáš ty, tak jsou v té skryté partition nainstalované mapy a systém + další věci potřebné k chodu telefonu. Jenže v obchodě jsem nikde ani mezi aplikacemi, widgety (prostě nikde) nenašel vůbec nic co by se navigace byť jen dotýkalo. Ptal jsem se na to prodejce, který mi řekl, že se telefon dodává s mapami google, nicméně ani tyhle se v telefonu nepodařilo najít :)

    Je to zapeklité pánové :) Dnes nebo po víkendu telefon dostanu, takže pak to případně můžeme ověřit, i tu tvoji GPS, uvidíme jak bude fungovat u mě.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Milan

      2. listopadu 2012 - Milan

      Ta GPS aplikace se jmenuje Mireo viaGPS... Při spouštění aplikace Prestigio Wizard jsem instalaci odstřelil, protože jsem nevěděl oč se jedná... Budu celý telefon resetovat do továrního nastavení a pak dám vědět. Mimochodem i Googlovská navigace tam je tak také (standartní modrý trojúhelníček) s prostým názvem "navigace", která samozřejmě jen s připojením k internetu...

      Po dnešním rozhovoru s osobou, která smartphonům Prestigio rozumí, jsem ještě větší optimista, že i to GPS bude chodit jak má..

      Věřím, že budeš s ním spokojený. Dnešní smartphony se vlastně podobají jako vejce vejci, a pak je to spíše o dobrém zobrazování, co největším vybavení, stabilitě systému, konektivitě zařízení a přívětivému uživatelskému prostředí, a to všechno PAP4300 DUO splňuje velmi dobře. Možná, že časem příjde aktualizace, která umožní instalovat aplikace na přídavnou microSD kartu, což by zvýšilo ještě její užitné vlastnosti (možná, že tovární nastavení i toto vyřeší) .. Hezký víkend Milan


  • Jirka

    Jirka

    2. listopadu 2012

    Díky. Pokud někdo další napíše zkušenosti s gps, budu velmi rád. Hodlám ji používt na geocching a tam je potřeba aby to trošku fungovalo.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Pavel

      4. listopadu 2012 - Pavel

      Multiphone 4300 mám doma a s navigačním sw SYGIC nabíhá GPS signál během několik avteřin a to dokonce i uvnitř domu za oknem.


    • Milan

      4. listopadu 2012 - Milan

      Máte pravdu.. !!! O víkendu jsem si s ním pohrál, že zmíněný problém byl někde u mne... Testoval jsem offlline navigační systémy Sygic a Mireo (z předinstalace) a naskakují do 2-3sec. Online navigace od Googlu také v pohodě. Trochu jsem mobil zatížil aplikacemi.. kam až se dá zajít.. celkem toho snesl hodně. Pokud někdo bude chtít instalovat hodně souborů, doporučuji instalovat Android asistent a provést backup a kopii disků F a G. Snadno se pak vrátíte zpět, když se nainstaluje některá z aplikací, který mobil nezkousne... Instaloval jsem aplikace HTC i Samsungu Galaxy a z valné většiny fungují i na PAP4300.
      Co se týká předinstalované navigace GPS Mireo viaGPS (Dont Panic). Po restartu továrního nastavení ikdyž jsem povolil instalaci software třetích stran stejně už žádnou instalaci aplikace nenašlo. Vyřešil jsem to pomocí commanderu a prohlédl skrytá místa na 4GB kartě, kde jsem vše našel, zkopíroval mimo a nainstaloval postupně do mobilu (trochu jsem si pohrál s přemístěním do správných direktorářů a promázl zbytečnosti.
      Co se týká formátování vnitřní 4GB, je poměrně dobře ochráněna před nechtěným přeformátováním celé karty a zničení. Je tu standartní možnost si přeformátovat zmíněného volného prostoru 2,1GB. Přeformátovával jsem jak kartu vnitřní i externí na FAT32 (exFAT jsem nepoužil ikdyž asi by nedělal mobilu problém).
      Formátování jsem dělal neboť ikdyž při tovarním restartu z mobilu, Vás vyzvou ke smazání, ale když jsem si kartu prohlédl něco tam stejně zůstalo a chtěl jsem úplně čistý mobil.
      (Asi někde existuje daná kombinace pro maximální restartování mobilu, ale neznám jej) Možná se někde na blogu objeví. Zkoušky pokus -omyl jsem nečinil. Kdyby někdo věděl, dejte vědět...

      Trochu se potýkám s kolizí v hlasovém vyhledávání.. Kdyby měl někdo nějaké zkušenosti, dejte také vědět všem.. Pravděpodobně už v základní instalaci je soubor TTS PICO (text to speech). Za určitých kombinací v nastavení systému zadávání (češtiny a angličtiny) TTS PICO nefunguje ani při překladu. V podmenu TTS PICO jsou viditelné systémové leanguage balíčky ale neprosvěcují se mi k zaškrtnutí..

      Příjemné chvíle s mobilem, Milan


    • Pavel

      4. listopadu 2012 - Pavel

      Na tts pouzivam Svox. Hlasove vyhledavani Google mi taky nebeha. Magneticky sensor kompasu taky nic moc.


    • Milan

      4. listopadu 2012 - Milan

      Na marketu je těch aplikací více. Svox chtěl další přiinstalace, tak jsem jej smázl, ale jsem rád, že vím.. díky
      S těmi aplikacemi jako kompas a jiné, myslím si, že je to otázkou odladění systému, aby nedocházelo ke konfliktům * viz můj problém s dlouhým spouštěním GPS.


    • Pavel

      4. listopadu 2012 - Pavel

      Ještě jeden problémek mi trochu vadí, při nabíjení telefonu nějak pozlobívá kapacitní vrstva displeje. Třeba při psaní znaků s diakritikou to přelétává úplně na jiné znaky. Když vytáhnu nabíječku tak je to v pohodě.


    • Pavel

      4. listopadu 2012 - Pavel

      Po stažení aplikace AndroSensor jsem zjistil, že není problém v magnetickém sensoru, ale v sensoru natočení (kompasu). Vůbec nereaguje. Může někdo další ověřit? Děkuji.


    • Milan

      5. listopadu 2012 - Milan

      Pavle,já ten problém nemám. Osobně bych problém s displejem a kompasem viděl v nainstalované nějaké nevhodné aplikaci, ale ruku do ohně za to dát nemohu..:-) Já bych teď po prvních zkušenostech,udělal backup,smazal nebo raději zformátoval disky , stahnul si několik verzí kompasu a zkusil jinou aplikaci kompasu jako první instalovat dočistého systému, když bude fungovat doplnit zpět z backupu co budeš potřebovat. pak kdyby to přestalo chodit, je jasné, že se s něčím uvnitř bije :-( Asi nic jiného než pokus/omyl...
      Když mi napíšeš na email [email protected] ,dal bych Ti privátní kontakt na technika od Prestigio, nechci ho dávat na veřejné místo, aby mne potom nezatratil :-)

      Milan


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.