Poradna Mobilní telefony


Autor: Jan Čermák | Vloženo: 12.03.2024 000 10:26 | Témata: Poradna Mobilní telefony

Jan Čermák

Nabíjení mobilu přes obal, čip, displej?

Lze nabíjet mobil (konkrétně iphone 13) přes obal? Přes čipovou kartu za obalem? Nedo dokonce (ano, zní to šible, ale technicky proc ne) přes displej?
Nemůže tomu pomoct (bezdrátovému nabijeni s tou čip. kartou) nějaký spešl obal?
diky


  • elektroshock

    elektroshock

    12. března 2024

    Ano, některé moderní mobilní telefony, včetně iPhone 13, podporují bezdrátové nabíjení, které umožňuje nabíjet telefon přes speciální bezdrátový nabíjecí obal. Tyto obaly mají integrovanou cívku pro bezdrátové nabíjení, která se spojí s cívkou ve vašem telefonu a umožní nabíjení bez použití kabelu.

    Pokud jde o nabíjení přes čipovou kartu nebo displej, toto zatím není běžná funkce na trhu s mobilními telefony. Technologie nabíjení přes čipovou kartu nebo displej je stále ve vývoji a není běžně dostupná na trhu. Existují však některé koncepty a projekty, které zkoumají možnosti tohoto typu nabíjení, ale zatím nebyly v komerčním měřítku zavedeny.

    Pokud hledáte speciální obal pro bezdrátové nabíjení nebo jiné příslušenství pro vaši iPhone 13, doporučuji prozkoumat oficiální příslušenství od Applu nebo společností, které jsou známé svými kvalitními produkty a kompatibilitou se zařízeními Apple.

    Pamatujte, že před nákupem příslušenství je vždy důležité zkontrolovat kompatibilitu s vaším konkrétním modelem telefonu a zajistit, že příslušenství splňuje vaše potřeby a požadavky.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jan Čermák

      12. března 2024 - Jan Čermák

      diky moc....
      a kazí se ta čipová karta za obalem (karta ke vstupu do budovy) nebo mobil, když bych to přes ni nabíjel?


    reagovat na odpověď

  • elektroshock

    elektroshock

    12. března 2024

    Bezdrátové nabíjení telefonu přes obal by nemělo negativně ovlivnit funkci čipové karty (například karty ke vstupu do budovy) ani váš mobilní telefon. Bezdrátové nabíjení probíhá pomocí elektromagnetického pole mezi nabíjecí cívkou v telefonu a cívkou v nabíjecím obalu. Tyto cívky jsou navrženy tak, aby vytvářely bezpečné a účinné spojení pro nabíjení, aniž by ovlivnily jiné elektronické zařízení v blízkosti.

    Čipové karty obvykle obsahují pasivní obvody, které reagují na elektromagnetická pole a jsou aktivovány pouze, když jsou umístěny v blízkosti čteče. Bezdrátové nabíjení telefonu by nemělo mít žádný vliv na funkci těchto karet, protože elektromagnetické pole používané pro nabíjení je relativně slabé a omezené na velmi krátkou vzdálenost.

    Stejně tak by bezdrátové nabíjení nemělo poškodit váš mobilní telefon, protože moderní telefony jsou navrženy tak, aby byly odolné vůči rušivým elektromagnetickým polím a mají ochranné mechanismy, které minimalizují riziko interferencí s ostatními elektronickými zařízeními.

    Nicméně, je vždy dobré se poradit s výrobcem vaší čipové karty nebo s výrobcem telefonu, pokud máte obavy ohledně vlivu bezdrátového nabíjení na funkci vašich zařízení. Doporučuje se také pravidelně aktualizovat software vašeho mobilního telefonu a dodržovat pokyny výrobce ohledně používání bezdrátového nabíjení.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

    reagovat na odpověď

Odpovězte na otázku Nabíjení mobilu přes obal, čip, displej?