Poradna Mobilní telefony


Autor: | Vloženo: 13.01.2020 000 19:31 | Témata: Poradna Mobilní telefony

Mobil se rychle a často vybíjí

Dobrý den, mám mobilní telefon Xiaomi Redmi 3, celkem 3 roky a 4 měsíce. Během dvou týdnů se mi velice rychle vybíjí, musím ho nabíjet 1-2 krát denně. Vybíjel se rychleji již předtím, ale před 2 týdny jsem ho napojila do jiné nabíječky než obvykle a začal se vybíjet dvakrát tolik, tak nevím, jestli na to ta nabíječka mohla mít vliv, když je tomu tak od toho dne. Mobil se mi vybíjí i přesto, že na něm nic nedělám, např. přes noc se vybije kolem 5-10 %. Nejhorší je, když ho vyndám z kapsy venku, vybil se i o 20 % z ničeho nic a doma se potom zase o 10% "nabil". Když ho teď používám venku, během minuty se o zhruba 1 %, někdy i o víc vybije, a je schopný se úplně vybít, když ho mám třeba na 30%. Snažím se na něm tolik nebýt, ale i přesto se vybíjí. V mobilu nemám tolik místa, již přes půl roku kvůli tomu neaktualizuji většinu aplikací (i když jich příliš nemám, skoro žádné, především ty, co tam byly již nainstalované) ani systém. Jiné problémy s mobilem nemám, spíše nedostatek ten místa a nyní vybíjení. Nevím, jestli má cenu kupovat novou baterii (pokud to vůbec u tohoto typu lze) nebo si pořídit nový mobil, což mi radí ostatní. Budu ráda za veškeré rady. Děkuji.
Veronika

  • Registrovaný uživatel

    Registrovaný uživatel

    21. ledna 2020 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    pokud se nepletu Redmi 3 má kapacitu 4100 mAh, což i na výslednou hardwarovou konfiguraci by mělo zajistit cca 2 dny na jedno nabití. Tady bude chyba v baterii, pokud by jste chtěla dávat mobil do servisu, tak tam by provedli tvz test baterie, provádí se přes noc kdy mobil je bez SIM karty a všechny funkce jsou vypnuté, další den se zapisuje o kolik % se baterie vybila, ale tento model je už velice starý, proto doporučuji koupit si nový mobil (např. MI 9, Redmi Note 8 Pro či Redmi 8), protože investovat do nové baterie by bylo už zbytečné.

    S pozdravem Bárek Jakub

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.