Poradna Mobilní telefony


Autor: | Vloženo: 21.06.2017 000 00:01 | Témata: Poradna Mobilní telefony

Doporučte mi prosím odolný mobil s velkou výdrží baterie max. do 5000-7000 Kč

Foťák může být úplně mizerný a přehrávání muziky taky. Baterie by ale měla HODNĚ vydržet, mobil by se mi rozhodně neměl rozbít při náhodném pádu z kapsy a měl by být dobře slyšet (obě telefonující strany). Rád bych dobré připojení na Internet, ale žádné hry nepotřebuji, spíše jen wiki, jízdní řády apod. Systém by se neměl sekat či mrznout - na to bych neměl nervy.... A nejlépe, aby se mi mobil vešel do kapsy. Tedy display max. 5 palců.

Děkuji.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    21. června 2017 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Najlepsou volbou je podla mna Xiaomi Redmi 4 Pro - dobre vyzerajuci telefon s Full HD dispeljom, spickovo odladenym systemom, slusnym fotoaparatom a vybornou vydrzou. Jedine negativum by mohlo byt, ze nepodporuje pasmo B20, t.j. si na vidieku na 4G nezasurfujete, budete si musiet vystacit s 3G.
    Dalej sa pozrite na myPhone Hammer Energy, iGet Blackview BV6000, Lenovo K6 Power, Xiaomi Redmi 3S Prime Global alebo Aligator RX550 eXtremo.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (2)
    • Anonymní uživatel

      21. června 2017 - Anonymní uživatel

      Pokial pozadujete skladnost a dobru pocutelnost, nahradzujem obrnene mobily telefonmi Xiaomi Redmi 3 Pro (opat bez pasma B20), Allview P9 Energy Mini, Huawei Enjoy 5 a Allview P6 Energy.


    • J. D. C.

      21. června 2017 - J. D. C.

      komedie


    • Mirek

      22. června 2017 - Mirek

      Dobrý den, Matoo,
      děkuju za odpovědi.

      Ten Vámi doporučený Xiaomi Redmi 4 Pro má opravdu skvělé zákaznické recenze! Kromě skoro trvalých otisků prstů ho všichni v každém směru chválí. Ale protože mám už 5 let tlačítkový outdoorový Samsung Xcover B2710, který nosím v kapse v práci, na pěších výletech, na běžkách i na kole, trochu se bojím, aby se mi ten Xiaomi Redmi 4 Pro brzy nerozbil. I proto by pro mě možná byl dostatečný 4" display, ale zase nechci, aby to byl úplný šunt.

      Proto jsem se podíval i na ty odolné mobily myPhone Hammer Energy a iGetBlackview BV6000: Hammer má o 10 % lepší baterku (5000 mAh) než BV6000, ale protože má zároveň také pomalejší procesor (1.5 GHz), tak PŘEDPKLÁDÁM, že faktická výdrž telefonu (nebudu na něm hrát žádné hry) by mohla být min. o 1 den větší než BVS6000, a to navzdory tomu, že BVS600 má menší display (4.7 "), což by zase naopak mobil činilo skladnější. Je moje úvaha o faktické výdrži baterky správná? A co odolnost obecně? Nezlomí se mobil v kapse? Nebo nepoškrábe o něco? U toho Samsungu mám display pořád v pohodě. Ale v poslední době mě začala zamrzat klávesnice (prostě 5-10 minut nereaguje) a v žádné servisu v Práce (i s certifikací na Samsung) mi nebyly schopni poradit. Proto jsem nucen přejít na nový mobil.

      A protože mám na synchronizačním cloudu 650 kontaktů atd., hledal jsem tlačítkový odolný mobil, ale třeba mobil EVOLVEO StrongPhone X2 s údajně skvělou výdrží baterie prostě NEMÁ protokol SyncML, takže bych si do něj data z cloudu nestáhl (mám je na skvělém serveru Memotoo.com) a navíc umí uložit jen 100 kontaktů.

      Proto hledám teď už ty dotykové mobily, ale jak jsem psal, bojím se, aby se mi takový mobil hned nerozbil (skoro každý okolo mě má mobil s prasklým sklem!) a hlavně, aby mi při nenáročném provozu vydržel aspoň 4 dny.

      Děkuju


    • Anonymní uživatel

      22. června 2017 - Anonymní uživatel

      Tak ano, telefon bude zrejme nachylnejsi na poskodenie ako povedzme BV6000-ka, no to sa da ciastocne riesit nejakym tvrdenym sklom na prednu stranu a nejakym "rugged" obalom na zadnu stranu, napr. http://m.ebay.com..., je ich plny Aliexpress a eBay. :) Ziskate tak skvely telefon s Full HD displejom, solidnym fotoaparatom, spickovtm spracovanim a relativne slusnym vykonom. Nevidim dovod, preco by vam, ako nenarocnemu pouzivatelovi, nemal vydrzat styri roky - vykon na to ma, jedna sa o spolahlive zariadenie a najblizsich par rokov este bude aj podporovane. (Menej ako dva roky podla mna podpora trvat nebude, telefony Xiaomi su podporovane az dovtedy, kym su s novou verziou softveru pouzitelne. :)) Vydrz ma velmi dobru, myslim si, ze 4 dni nenarocneho pouzivania pre neho budu hrackou. (Potvrdit vam to ale neviem, svoj telefon so 4000 mAh bateriou (tiez Xiaomi) musim kvoli velkemu (pod pojmom velke si predstavte, ze som vkuse online, na pozadi mam otvorene socialne siete, telefon je prepojeny s infotainmentom v aute + internet, Mobile.de, Whatsapp - bezim od rana od siedmej niekedy az do pol stvrtej dalsieho rana. :)) Pokial mate na telefon len pat tisicok, so styrmi palcami to bude uplny sunt alebo iPhone 5 - ziadna vydrz.
      Vasa hypoteza je mylna. Dane odolne telefony su vybavene procesormi od MediaTeku - mate jedno, ako je vykonny, su rovnako nenazrane vo vsetkych troch. Uhlopriecka displeja sa na vydrzi podiela len minimalne, skor rozhoduje rozlisenie. (HD je uspornejsie ako Full HD.)
      Tie odolne su rovnako neprakticke. Ak hladate skladny telefon, nie ste na spravnej adrese - su hrube, s obrovskymi ramcekmi a velkou hmotnostou. Nebojte sa, zlomit sa nezlomi, no neposkriabatelny telefon zatial nevynasli. Ked vynajdu, informujem vas o tom. :))


    • Mirek

      23. června 2017 - Mirek

      Dobrý den, Matoo,

      děkuju Vám za odpověď. Teď jsem se ještě díval na Xiaomi Redmi 4X 3GB/32GB Global, který je asi o 800 Kč dražší než ten Vámi doporučovaný Xiaomi Redmi 4 Pro. Přijde mi to ZVLÁŠTNÍ, když
      ten Pro má vyšší rozlišení (1920 x 1080 oproti 1280 x 720) a také rychlejší procesor (2 GHz oproti 1.4 GHz).

      Čím si to vysvětlujete?

      Na druhou stranu (protože žádné hry tam stejně hrát nebudu) by mi možná ten pomalejší procesor nevadil a navíc by snad i ušetřil baterii (oba mají stejnou, 4100 mAh). Myslíte, že by tedy mohl mobil Global vydržet bez nabíjení déle?

      Děkuji.


    • Anonymní uživatel

      23. června 2017 - Anonymní uživatel

      Lenze to Redmi 4X ma plne ceske LTE, tym padom si ho predajcovia cenia viac. :)
      Rozdiel v procesore zbadate len pri hrach. No kedze ich nebudete hrat... :)) Myslim si, ze 4X vydrzi dlhsie. :)


    • Mirek

      23. června 2017 - Mirek

      Matoo,
      to máte asi pravdu. Navíc jsem teď někde od poloviny června platí zákon, který zakazuje v ČR prodávat mobily bez LTE, s výjimkou doprodeje těch dříve nakoupených. A pokud si také myslíte, že 4X vydrží déle, pak bych asi zvolil to před 4 Pro, ačkoliv v recenzích uživatelů jsou většinou velké pochvaly na oba tyto mobily.


    • Anonymní uživatel

      23. června 2017 - Anonymní uživatel

      Nie, nezakazuje predaj tych bez LTE, ale zakazuje dovoz telefonov, ktore nie su certifikovane pre EU trh. Dalsie debilne nariadenie Europskej Unie, ktore ja nebudem repektovat. :) Telefon, ktory spada do kategorie zakazanych je aj henten Blackview.


    • Mirek

      24. června 2017 - Mirek

      Jo, asi máte pravu, Matoo. Asi se půjdu podívat do kamenného obchodu v Římské ulici na ty 2 Xiaomi Redmi (4X Global a 4 Pro). Ale někde jsem četl, že temperované sklo právě na tyhle Xiaomi moc nejde, protože mají prý nějak zaoblené hrany. Asi budu muset vidět na vlastní oči, jak by to na ně sedlo.


    • Anonymní uživatel

      24. června 2017 - Anonymní uživatel

      Vacsina skiel na internete je aj tak bez toho zahnutia. Pokial sa chystate mat telefon aj v takom obrnenom obale, tak to, myslim, az tak velmi vadit nebude, ze to nie je najestetickejsie. :)


  • j.

    j.

    22. června 2017

    https://www.testado.cz...

    Jiný solidní odolný telefon mě nenapadá.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Mirek

      22. června 2017 - Mirek

      Dobrý den, J,

      kapacita baterky je u modelů BV6000 a BV6000S stejná (4500 mAh), ale protože BV6000S má mít pomalejší procesor i menší paměť, lze očekávat, že mobil BV6000S vydrží déle třeba o 1 den?

      Děkuju.


    • Anonymní uživatel

      22. června 2017 - Anonymní uživatel

      Vasa domnienka je mylna - oba pohana nenazrany procesor od MediaTeku, vydrz je podobna aj napriek tomu, ze S-ko je menej vykonne.


    • j.

      23. června 2017 - j.

      Rozdíl je malý.
      Telefon má velice dobrou výdrž. Nemusíte se obávat.


    • Mirek

      23. června 2017 - Mirek

      Dobrý den, J,

      prosím tezí "rozdíl je malý" jste mínil rozdíl mezi modely BV6000 a BV6000S, anebo rozdíl mezi nimi a mobilem Xiaomi Redmi 4 Pro, který mi doporučuje Matoo? Stále se totiž trochu bojím toho možná opravdu "nadupaného" mobilu Xiaomi Redmi 4 Pro:

      - Jednak kvůli fyzické odolnosti mobilu jako celku i jeho displaye (nemám žádné zkušenosti s nějakými dodatečně kupovanými rámečky nebo ochrannými skly).
      - Jednak si myslím, že BV6000 či BV6000S má rozlišení HD, kdežto (jak psal Matoo) Xiaomi Redmi 4 Pro má Full HD, takže bude více žrát baterku.
      - Navíc mají BV6000 a BV6000S menší display ('jen' 4.7"), takže by se mi možná lépe vešly do kapsy. Možná.

      Děkuji.


    • Anonymní uživatel

      23. června 2017 - Anonymní uživatel

      Ano, BV6000 ma sice mensie rozlisenie, no treba mysliet aj na ostatne aspekty, a to napriklad na procesor. Redmi 4 Pro pohana procesor od firmy Quallcomm, ktory je vyrabany nanjnovsimi vyrobnymi procesmi a pri jeho vyvoji sa daval velky doraz na uspornost, kdezto BV6000 (aj S) pohanaju procesory od firmy MediaTek, ktora si prilis velku namahu s takymito vecami nedava. Staci si pozriet napr. aj to, ako telefony vybavene jej procesormi zvladaju GPS testy. Taktiez si mozno pozriet recenzie - portal FonTech otestoval MediaTek verziu Xiaomi Redmi Note 3 a nasledne aj Snapdragon verziu Note 3-jky. Rozdiel vo vydrzi bol znatelny a to aj napriek tomu, ze Snapdragon bol o polovicu vykonnejsi. Dalsim aspektom je odladenost softveru - MIUI je spickovo odladene a rozhodne sa nemoze porovnavat so softverom nejakeho mensieho vyrobcu, ako je napr. Blackview (pri vsetkej ucte). :) Netreba sa pozerat len na parametre, treba sa pozriet aj do realneho sveta. Naco mi je fakt, ze moj Superb 3.6 V6 ma cez 260 koni, ked rychlo jazdi len rovno a na normalnej ceste (alebo na okruhu, egal...) ho hravo porazi stare BMW E39? :) Teoria nie je vsetko... :)
      Nevosli, za to vam rucim. :) Blacvkiew BV6000S ma rozmery 152x81x17 milimetrov a vazi 247 gramov, pricom Redmi 4 Pro ma 141x70x9 milumetrov a vazi 156 gramov. To Xiaomi bude kompaktnejsie este aj s odolnym obalom. :))


    • Mirek

      23. června 2017 - Mirek

      Dobrý den, Matoo,

      děkuju. Navíc jsem teď četl, že BV6000 nevydržel ani krátké namočení do vody, a to má certifikaci IP67 nebo i vyšší! Takže o koupi BV6000 či BV6000S už nebudu uvažovat.


    • Anonymní uživatel

      23. června 2017 - Anonymní uživatel

      Na recenzie jeho starsieho brata, BV5000 sa vy radsej nepozerajte. :)))))


  • Viktor

    Viktor

    23. června 2017

    Jestli chcete odolný, tak vybírejte odolný a ne Xiaomi, který je všechno, jen ne odolný

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Mirek

      23. června 2017 - Mirek

      Ano, Viktore,
      rád bych odolný, ale specifikacím výrobců evidentně nelze věřit. A když pak prodejci odmítají reklamaci u mobilu s certifikací IP67 kvůli lehkému namočení do vody, přestávám těm "odolným" mobilům věřit.

      Navíc mají některé odolné mobily velká omezení - v případě tlačítkových jde o počet kontaktů do 100 a absence protokolu SyncML, takže bych je nemohl sesynchronizovat se serverem, kde mám uloženo svých 650 kontaktů atd.

      V případě dotykových jde o oficiální údaje o výdrži baterií a délce hovorů - většina uživatelů uvádí údaje tak 2-5x nižší!

      Těžko se mi - jako neodborníkovi - orientuje ve lžích výrobců.


    • Viktor

      23. června 2017 - Viktor

      Pak co tu řešíš, vyber si celokovový + obal + temperované sklo.

      Utopit se může každý mobil s IP67 (BV také není bůhvíjaká kvalita)

      A čas se dá travit smysluplněji, než tlacháním o ničem s "expertem"


    • Anonymní uživatel

      23. června 2017 - Anonymní uživatel

      Myslim, ze nie je tvoja vec, kto sa tu s kym a o com rozprava, Viktor. :) Nase "tlachanie" je navyse prospesne pre zadavatela.


    • Viktor

      23. června 2017 - Viktor

      :)) Jo?

      A jenom pozn. já jsem to nedoporučoval tobě!


    • Anonymní uživatel

      23. června 2017 - Anonymní uživatel

      A ja nemozem reagovat? Si smiesny, Viktor, ak si myslis, ze po mojom menovani vo svojom prispevku nezareagujem. :)


    • Viktor

      23. června 2017 - Viktor

      Ja jsem směšný? Se podivej co tu ze sebe děláš? Experte. :)


    • Anonymní uživatel

      23. června 2017 - Anonymní uživatel

      Co tu zo seba robim?


    • Mirek

      24. června 2017 - Mirek

      Viktore,
      myslím, že jsem Vám odpovídal dosud slušně. Ale jen proto, že nejsem odborník na mobily a že mě recenze běžných uživatelů jen utvrdily v tom, že výrobci ve svých specifikacích lžou, ano lžou, Vás neopravňuje označit moje dotazy za tlachání.

      Takže pokud mi chcete poradit (s ohledem na to, co jsem dosud napsal) uveďte pár KONKRÉTNÍCH značek, abych si je pak mohl prohlédnout (včetně uživatelských recenzí), a budu rád. Ale pokud mě chcete jen urážet, pak o Vaše rady nestojím.


    • Viktor

      25. června 2017 - Viktor

      Nikdo tě neuráží kemo, já mám jen vyhrady o tech. znalostech jistého experta.
      Sám si vyber, recenze si umíš přečíst jistě také sám a pak jen nahoď finalisty.
      Jak jsem psal, trávím čas smysluplněji než prolezanim internetu a ještě ti k tomu hledat recenz. Sorry, na to tu máš Matoo.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.