Poradna Mobilní telefony


Autor: | Vloženo: 25.09.2016 000 21:22 | Témata: Poradna Mobilní telefony

Mobil do 5000 Kč

Dobrý den, můj dotaz se týká výběru nového mobilu do 5000 Kč. Prosím ať nikdo nepíše větu: Já bych si připlatil tisícovku a koupil si Honor 7 lite, děkuji předem :). Tedy nejsem si jistý jestli si dokážu vybrat uplně ten top mobil, proto se obracím na zkušenější. Z mého několikahodinového průzkumu vzešlo tohle: Z těch “zaběhlých“ značek bych to viděl buď na Lenovo Vibe K5 PLUS, LG X screen K500N, Huawei P8 lite mi přijde už zbytecne starý, Huawei Y6 II.
Z těch čínských bych to viděl na Xiaomi redmi 3 PRO, Coolpad Torino, Elephone M2 popřípadě P8000, Doogee T6 pro,
Cubot H2, ZOPO 951 speed 7 a Meizu M3 NOTE.

Určitě to není všechno, nebráním se ani jiným mobilům ten seznam jsem dělal prostě z toho co mě zaujalo :).
To co by ten mobil měl splňovat, je RAM 2GB nejlépe 3GB a pamět by měla postačit 16GB, fotoaparát mi je vcelku jedno jen ať to fotí jakž takž slušně, výkon je samozřejmě důležitý, ale nemusí být nijak skvělý, postačí když to rozjede alespoň mírně náročnější hry, co nejvýkonější baterie a velikost displeje je asi lepší tech 5 palců.
Děkuji předem za odpovědi.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    25. září 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Bóóóže, to je ale výber. :) Ihneď vy som vyradil oba Elephony (podpora žiadna, fotoaparáty oničom, povesť výrobcu je veľmi zlá), Doogee T6 Pro (detto, ale výrobca má aspoň dobré meno). Ďalej by som asi nevzal Coolpad, telefóny od nich sú také divné, nemastné, neslané a výrobca má u nás skôr povesť výrobcu hypermarketových a operátorských telefónov. Cubot H2 síce má obrovskú výdrž, no výkon viazne. No a Zopo je kapitola sama o sebe - slušný výkon, dobrý displej a dizajn, no fotoaparát je dosť zlý a telefón je nekvalitne spracovaný.

    Takže, v mojom výbere zostali Huaweie, Xiaomi a Meizu, všetky štyri sú veľmi dobré mobily. P8 Lite veľmi dobre fotí a podľa mňa je z nich najkrajšia, no batéria je veľmi slabá. Y6 Pro nemá nejako extra vysoký výkon a čo sa týka môjho subjektívneho názoru, asi by som si ho nekúpil, nepáči sa mi, aj keď je to veľmi slušný mobil, no sympatie k modelu sú už vás osobný názor.

    Konečný výber: Redmi 3 Pro a M3 Note - veľmi dobré telefóny, Xiaomi bude podporované ešte minimálne rok a pol, dobrú čítačku, má veľkú komunitu používateľov. Meizu je veľmi dobré na počúvanie hudby, výrobca stále nezabúda na svoje korene a aj ich telefóny majú skvelú audio stránku. Dizajn je podľa mňa taktiež krajší ako dizajn R3 Pro, má lepší displej, no, bohužiaľ, mnou neobľúbený procesor Helio P10. Výber je teda na vás, no ja by som vyberal len medzi týmito dvoma (ak by som si dokúpil aj nejakú Powerbanku, tak by sa k nim pridal aj P8 Lite).

    Ospravedlňte ma, prosím, za to, že som to pojal trošku subjektívnejšie. :)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      25. září 2016 - Anonymní uživatel

      Hups a na Lenovo som trošku pozabudol... :) Asi by som ho zaradil do tej poslednej kategórie - medzi telefóny, ktoré by som zvažoval. (dobrý procesor, priemerný fotoaparát, vynímateľná betéria)


    • Jan

      25. září 2016 - Jan

      Děkuji moc za váš názor :). Opravdu to vidím na souboj Xiaomi, Meizu a Lenova. No ještě si to promyslím.


  • .

    .

    25. září 2016

    Asi bych šel nejlépe do huawei p8 lite a pokud vám přijde moc starý tak ještě to lenovo, myslím, že tyhle mobily jsou v této cenovce nejlepší poměr cena/kvalita. Do číny bych šel až v poslední řadě a raději bych zvolil tedy ten již zmíněný huawei.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.