Poradna Nubia Z11 miniS

Autor: | Vloženo: 02.03.2017 000 23:09 | Témata: Poradna Nubia Z11 miniS

Nástavba Nubia UI 4.0

Chtěl bych se zeptat lidí co telefon již vlastní, jak zatím hodnotíte nástavbou Nubia UI 4.0, dnes jsem si chtěl telefon koupit ale prodejce jej prý chvíli zkoušel a strašně jeje kritizoval.
Dík za opdověd

  • Ivanhoe

    Ivanhoe

    3. března 2017

    To se asi takto nedá říct, každému sedí něco jiného, já jsem nenarazil na nic zásadního co by mi vadilo, až na pár chyb v překladu a chybějící detailní informace o spotřebě v nastavení baterky, počítám ale, že s dalším updatem bude opraveno a i tak to není nic zásadního. Obecně bych řekl, že Nubia UI je dost podobné EMUI od Huawey a mě osobně celkem vyhovuje.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • ajl165

    ajl165

    3. března 2017

    Musíte vyzkoušet sám, na názor prodejce se vykašlete. Já osobně s ovládáním nemám problém, vše svižné ... okrajová gesta jsou o zvyku, ale můžete je i vypnout. Podle mě to není důvod telefon nepořídit. Prodejce mají občas názory úplně mimo. Proto já se nikoho neptám a kupuju to, co vyhovuje mě. Nevím ... pokud nemáte možnost vyzkoušet je to složitější, ale vždy můžete telefon do 14 dnů vrátit.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jura

      3. března 2017 - Jura

      Jasné, mě to jen zarazilo. a řekl jsem že počkám na recenze co na to říká více lidí, ale s nějakým zasekáváním jste se zatím nesetkali nebo tak ? Právě chci po dlouhé době přejít na android (po androidu před 4 rokama jsem řekl, že už nikdy a měl jsem dlouho Win a teď chvíli IOS) a mam z toho celkově velký strach co vidím ještě u přítelkyně rychlost droidu na jejím galaxy s5mini.


    • ajl165

      3. března 2017 - ajl165

      Osobně myslím, že jediné co vám může vadit budou ty gesta, protože je to občas divočina než si člověk zvykne :D ale zas je to v některých směrech praktické.
      Se zasekáváním problém není vůbec, naopak vše běhá pěkně. Můj starší LG je naopak hodně tragický v porovnání s Nubií. Je otázka co považujete za pomalé, pro mě ve srovnání s tím LG nebe a dudy, takže za mě spokojenost. Nevím jak Vám běhal Win či IOS, ale není to zasekávací telefon, toho se bát nemusíte.

      Je otázka, kdy recenze budou. Pokud ale na nový telefon nespěcháte, pak klidně počkat můžete :)


    • Robert

      3. března 2017 - Robert

      A já bych se ještě přidal a zeptal se jak je na tom kvalita hovorů,signál a kvalita reproduktoru? Děkuji.


    • ajl165

      3. března 2017 - ajl165

      Signál mám téměř pořád plný, hovory v pořádku, úplně v pohodě je rozumět, i když já moc často jinak nevolám. I signál a příjem WiFi hodnotím velmi kladně.
      Reproduktory neumím objektivně posoudit pokud se bavíme o hudbě. Mě přijdou dostatečně kvalitní, ale hudbu poslouchám ve sluchátkách a za mě super. Jsou ale i hudební fajnšmekří, kteří by možná reproduktory strhali, tož to neposoudím. V tomhle nejsem náročný uživatel :)


    • Robert

      3. března 2017 - Robert

      Já Vám děkuji za odpověď. No jak tak píšete tak si myslím,že to nebude špatná volba. Ještě jednou dík a přeji hezký večer.


    • ajl165

      3. března 2017 - ajl165

      Zkuste a uvidíte :) jak už je zmíněno výše, při nejhorším můžete telefon do dvou týdnů vrátit. Myslím ale, že za tu cenu je to dobrá volba.


    • Jura

      6. března 2017 - Jura

      Tak už ho mám :) kupoval jsem ho v ts bohemia za 7999, takže paráda že jsem stihl víkendovou slevu. Zatím jsem spokojeny, nevidím zatím žádný problém na upravě nubia UI 4.0. Akorát bych se chtěl zeptat zda nevíte, jestli jde nějakym gestem nebo poklepáním stáhnou obrazovku dolů jako to umí win nebo ios, aby se dalo pohodlně dosáhnout na horní ikony ? A taky jestli máte nějaké dobré ochranné skla které sedí přesně na displej a nedělají se na něm bubliny na kraji z důvodu zbroušeného displeje.
      Díky :)


    • ajl165

      7. března 2017 - ajl165

      To je hezká cena. :)
      Bohužel co se týče stáhnutí obrazovky neporadím, s tím zkušenost u Androidu nemám . Možná někdo bude vědět, zda to vůbec Android podporuje.
      Ochranné sklo ani pouzdro taky zatím nemám. Spíš si počkám pokud dorazí origo příslušenství do ČR,
      Jinak na stránkách Nubia můžete stáhnout manuál k MiniS a aktualizaci.


    • Jura

      7. března 2017 - Jura

      myslíte stáhnout ROM paměti ? případně která je přesně aktuální na miniS a jakto že se nestáhne automaticky přes nastavení ->aktualizace? případně jste ji stáhnul na mobilu přes internet nebo do PC a nahrál? na Pc mi na stránkách vyskakuje NX549J_Z69_EN_TSXPR1JE00L109 z dneška, a na mobilu na stránkách jsou dvě jedna ta co je výše zmíněný a jedna NX512J_Z39_EU_CSXPK1JF10L105 a tam píšou že jsou obě dvě ze 06/03


    • ajl165

      8. března 2017 - ajl165

      Ano, aktualizace firmwaru. Musíte se řídit podle toho pro jaké je to zařízení. Když si na webu otevřete veškeré aktualizace tak vidíte, které jsou pro která zařízení http://www.nubia.com... pro miniS je určena NX549J

      Můj postup:
      1. staženo do telefonu
      2. záloha dat
      3. instalace aktualizace

      :) v tom novém manuálu z webu je to taky stručně popsáno


    • Jura

      8. března 2017 - Jura

      Díky za návod :) už jsem to tam hodil, všiml jste si nějaké změny nebo novinky ?


    • ajl165

      8. března 2017 - ajl165

      Zatím o ničem nevím, ale ono se spíš těmi aktualizacemi firmwaru zlepšují takové věci jako výkon, výdrž, optilamizace, celkový chod telefonu. :) Takže takové věci, co nejsou úplně zřejmé na první pohled.


    • Robert

      8. března 2017 - Robert

      Prosím Vás to jako nejdou aktualizace normálně v mobilu přes OTA?


    • ajl165

      8. března 2017 - ajl165

      Samozřejmě, že jdou, ale stejně jako u všech ostatních telefonů jsou OTA aktualizace dostupné třeba jen párkrát do roka. Ti, co nechtějí čekat mají možnost telefon aktualizovat pomocí místní aktualizace. Třeba můj starý LG mi nabídl OTA asi jednou za tři roky :D takže buď můžete čekat nebo strávíte pár minut navíc ruční aktualizací.


    • Ivanhoe

      8. března 2017 - Ivanhoe

      Na strankach je verze 1.09, tedy PUVODNI verze firmware z 20.1.2017, zadna aktualizace! Jakmile vyda vyrobce aktualizaci, mela by prijit OTA a objevi se i zde. Pouze ji vcera vyrobce nahral i na CZ stranky..


    • ajl165

      8. března 2017 - ajl165

      Nemyslím si. Můj telefon měl verzi z výroby, kde bylo jasně napsáno 1.08. Jak sám píšete 1.09 je z 20.1.2017 a není to tedy původní verze, ale první aktualizace. 1.08 je původní verze firmwaru z výroby. Jste ale docela optimista, když myslíte, že budou pravidelně chodit OTA aktualizace. Většina výrobců menší aktualizace řeší tak, že nahraje balíček ke stažení na web. Ale necháme se překvapit :p zdaleka ne všechny aktualizace, které výrobce vydá jsou OTA. Alespoň taková je moje zkušenost.


    • Leo

      21. dubna 2017 - Leo

      https://www.anvan.cz...


    • Mirek

      21. května 2017 - Mirek

      Zdravím, lidi mohl bych se ještě pozeptat? V jednom videu pán ukazoval, že se zasekává klávesnice na pravé straně a nejde psát.. Je tomu skutečně tak? :)
      děkuji!


    • Jura

      4. června 2017 - Jura

      čau, ještě se mi nikdy za téměř 3 měsíce nestalo, že by se mi zasekla klavesnice ;)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.