Poradna Nokia XL Dual SIM

Autor: | Vloženo: 05.06.2014 000 09:33 | Témata: Poradna Nokia XL Dual SIM

Kde se dá tato nokie pořídit s čistým androidem ?

  • STEPHAN

    STEPHAN

    10. července 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Veldo pokud si myslýš, že Nokia X je dobrý telefon a má budoucnoust, tak to mluví za vše.
    Nepotřebuji nic hledat. Podle tvé odpovědi jsi googlil asi celou noc, ne? Jinak hochu já už mám hooodně dávno po škole!
    Prostě takovej krám bych si vživotě nekoupil!
    A šlo mi hlavně o to, že už 1-ní telefon s Androidem měl Gapps a následně další(Samsung,Motorola,HTC,Sony.... všechny modely), tak nevidím důvod proč to nedělat tak jak je většina uživatelů zvyklá.
    Prostě Android bez Gapps není pro mnoho lidí plně použitelný, je to tak těžké pochopit!
    Nokii už odzvonilo před pár lety!
    A neříkej, že ne!
    Všemožně se snaží, ale každé ´´zlepšení´.....
    To je vše, tak snad jseš inteligentní a už nebudeš odepisovat žádne žvásty....
    Užij si hezký den.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Velda

    Velda

    5. června 2014

    Nikde a čistý Android se pouze na málo čínských zařízeních. Pravděpodobně myslíte Google Play distribuci Androidu...? Z jakého důvodu ji potřebujete? Pokud Vám nevyhovuje vzhled launcheru, nikdo Vám nebrání si stáhnout alternativní launcher z Nokia Store/Yandex Store/... zahrnutých v telefonu, případně je stáhnout jinde na insternetu a nainstalovat do zařízení ručně.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)
    • Pavel

      6. června 2014 - Pavel

      Vzhledem k tomu , že doposud používám android " čístý " bez jakékoli nadstavby , a mám tam z google play nainstalované programy které hojně využívám ( ne hry ) a rád bych je použival i nadále na této nokii , ptal jsem se pro to , jestli už se někomu povedlo přehrát software na použitelný android.
      Vlastním i nokii s Windows phone a na Nokia store není ani zdaleka tolik programů jako na google play. Ale to se možná časem změní ..
      Dohrání programu by mi jaksi nepomohlo, protože to co já používám má dále návaznost na software od google a s WM by to nefungovalo.


    • Velda

      7. června 2014 - Velda

      Pane nějak si pletete pojmy a vůbec Vám nerozumím, máte v tom guláš, nezlobte se na mě.

      WM už dnes neexistuje, existuje WP7 a WP8+ a žádný z těchto 3 systémů nemá dost společného, aby se mohli zaměňovat.
      Je sice pěkné, že vlastníte Nokii s Windows Phone, ale na této Nokii není Nokia Store, ale Windows Phone Store, které má aplikací dostatek, jen se musíte smířit, že totožná aplikace na Androidu nemusí být na WP, ale bude to aplikace s jiným jménem, ale totožným účelem.
      Čistý Android je AOSP a v základu neobsahuje služby Googlu a tedy ani Google Play. Na Androidu jsou postaveny další jeho distribuce jako Fire OS Amazonu, Android od Baidu a také Nokia X Platform, které obsahují své vlastní obchody. Ten Váš čistý Android neobsahuje žádný obchod, žádné služby.

      Nemáte nic snadnějšího, než opustit zahřátou židli a zajít si do prodejny elektra/mobilních telefonů, podívat se na Nokii X, zapnout Store a vyhledat si, které aplikace tam jsou, a které ne.

      A zcela nechápu, čím vám nepomohla tato odpověď, když jsem Vám jasně napsal, že tato Nokie se nědá nikde sehnat ani s čistým Androidem ani s Google Play Androidem.


    • Pavel

      7. června 2014 - Pavel

      Děkuji že jste mne opravil , nejedná se o WM ale o WP. Lumia 610.
      Je vidět , že máte přehled , jestli je to tak jak říkáte nemohu potvrdit ani vyvrátit , jsem pouhý uživatel a od telefonu jen něco vyžaduji . Když Vám tvrdím , že v Nokia Store není to co já využívám v androidu tak mi věřte. Prostě banka kterou mám, přístup přes WP neumožňuje . A spousta dalšího .
      Nikdo nesnědl chytrost světa , tak i vy by jste si měl doplnit informace . https://mobilni-telefony.heureka.cz... od 11 minuty přibližně do 12.12 minuty.
      A protože je evidentně strýček Google chytřejší než Vy , našel jsem prodejnu kde rootnuté nokie s androidem Google Play prodávají.


    • Velda

      7. června 2014 - Velda

      V tom videu není pro mě nic nového, všechno co se tam během té minuty říká jsem vám shrnul v poslední větě první odpovědi.

      "Když Vám tvrdím , že v Nokia Store není to co já využívám v androidu tak mi věřte."
      To myslíte jako tuhle větu?
      "Vlastním i nokii s Windows phone a na Nokia store není ani zdaleka tolik programů jako na google play. Ale to se možná časem změní .. "
      Tahle věta je naprostý nesmysl, protože Nokia Store nemá žádnou souvlislost s Windows Phone, proto její význam chápete asi jedině vy.

      Mohl by jste sem umístit odkaz na ten obchod, kde prodávají Nokie X s Google Play ať to není jen blbé plácnutí do větru?


    • ententyk

      8. června 2014 - ententyk

      Veldo, ty odborniku, pojmem "cisty android" se bezne oznacuje android bez UI od vyrobcu telefonu. A nokia store nebo wp store to je jako hodinky/holinky. Takto umi opravovat kazdy trouba.

      Nokia s cisty androidem nebo s google apps pujde tezko nekde sehnat, ale na netu je uz spousta navodu, jak si do telefonu nahrat gapps nebo rovnou jinou ROM.

      http://forum.xda-developers.com...


    • Velda

      8. června 2014 - Velda

      Čistý Android je Android, tak jak je, bez přídavků. Takže logicky i bez nádstavby.

      A App Store a Google Play je jak pojem a průjem. Dětem ze základních škol by se měli dávat domácí úkoly, aby na internetu nepsali nesmysli.


    • Valdajejouda

      8. června 2014 - Valdajejouda

      No jo ty chytrolíne, ale to nikoho nezajimá. Romku na X,X+ a XL přehrají tuším někde na Smíchově jestli jsi z Prahy.


    • STEPHAN

      8. července 2014 - STEPHAN

      Veldo tys to nepochopil!
      Pán chtěl prostě android a hlavně Google play (jak má každý normálně dostupní Android na světtě, jen Nokia NE!) Takže na místo chytrosti stačilo napsat, že to pro pána není vhodný telefon a odkázat ho na jiný Android!
      Je vidět, že máš načteno, ale neodzkoušeno, to se to pak blbě vysvětluje, odpovída, když tomu pořádně nerozumíš!
      Já bych pár měsíců počkal, on se nájde nějaký vývojář, který tuto hrubku Nokie napraví a bude z toho použitelnej a opravdovej Android!


    • STEPHAN

      8. července 2014 - STEPHAN

      Jinak pokud se nemýlim, tak Android pochází z dílny GOOGLU, takže mi přijde logické, že čistý Android je vč. Google aplikací,map, bez úpravy prostředí!
      Měl jsi G1, asi ne,že!
      To byl první telefon uvedený na trh s Androidem, jen aby bylo jasno.
      Začalo to s verzí 1.0, byla dostupná verze i 0.8, pak update na 1.5, i na 1.6, pak jen neofiko a byl plně provozu schopný i na Androidu 2.3.7 a to s těmito parametry: CPU:528MHZ(byla možná úprava po rootu na něco kolem 700MHZ)
      :RAM 192MB
      :Pamět 256MB


    • Velda

      8. července 2014 - Velda

      Ne, nepochází. Android pochází z dílen americké společnosti Android, Inc, kterou později Google koupil (Všechno, co Google má, tak koupil, nikdy nic nevymyslel...). Její vývoj poté převedl na asociaci OpenHandset Alliance, kde je Google sice hlavní člen, ale je tam dalších 83 členů, takže celkově váha Googlu není dost velká na vývoji, aby jsi tu mohl plácat takové nesmysly.

      Jinak je Android sources available software (nikoliv open source, jak tvrdí Google; nicméně nevím, jeslti máš dostatečnou mozkovou kapacitu, aby jsi pobral rozdíl.), takže po vydání si s ním kdokoliv může dělat co chce, jak Google, tak Amazon, tak Yandex, tak Baidu, tak samozřejmě Nokia.
      To, co z něho pak každá firma vytvoří je jejich distribuce, ačkoliv je distribuce Googlu nejběžnější, tak je nejběžnější jenom v některých částech světa. Přibližně třetina nebo kolik jsou potom zařízení buď ASAP (tj. prostě čistý Android, bez ničeho dalšího, tj. ani bez Google Play, typické velmi levné čínské tablety, spíš dřív, teď už ne) a ostatní distribuce. V Číně kupříkladu Google Play distribuce Androidu ani neexistuje, tam to má ovládnuté Baidu a Alibaba.
      Tam byl na GPE Android čuměli jak ty hochu na Nokii X.

      PS: Pokud si takový zarýtý fanda Googlu, měl by ses naučit Googlovat, pak by si tu netřepal blbosti. Vždyť ti právě skončila škola, máš prázdniny, udělej si čas a najdi si to na internetu. Za chvíli půjdeš na střední, naučíš se anglicky, a pak už budeš moci hledat i na anglickém internetu a budeš se stydět za to, co si všechno dřív nevěděl.


    • Veldajejouda

      8. července 2014 - Veldajejouda

      Veldo přestaň to tady zaplevelovat tvými kydy nikoho to tady nezajímá. Stephana odpověď je rozumnější než tvoje vygooglované bláboly. Měl by jsi jít občas na vzduch ,aby jsi se trošku provětral ,kouří se ti z hlavy.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.