Poradna Nokia X3

Autor: | Vloženo: 30.03.2012 000 19:56 | Témata: Poradna Nokia X3

Nelze psát do seznamu kontaktů jména s diakritikou : č,ř,š,ž,ě,...

Dobrý den, nejdou mi do seznamu kontaktů psát jména a příjmení s diakritikou. Mám nastavenou češtinu, ale ve výběru písmen pod jednotlivými klávesami nemám českou diakritiku: č,ř,š,ž,ě,ď, apod. Jsou tam jiná přehláskovaná pro jiné jazyky, které nikdy nevyužiju. Lze českou diakritiku nainstalovat nebo někde v nemu nastavit? Přešla jsem z jiné Nokie a seznam ze SIM se také uložil neúplně, v čem je problém? Musím teď spostu kontakrů upravovat, ale již bez diakritiky. Děkuji za odpověď.

  • 31. března 2012 - Oficiální zástupce obchodu hulici.cz

    Problém bude v tom, že jsou kontakty na SIM, překopírujte je do paměti telefonu a tam by měla jít i didaktika a také by tam mělo jít přidat ke kontaktu melodii nebo obrázek.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Alena

      31. března 2012 - Alena

      Děkuji za Vaši radu. Kontakty ze SImky jsem překopírovala do paměti telefonu, ale bohužel to nepomohlo. Stále mi nelzeupravit kontakt s diakritikou ani vložit nový kontakt s diakritikou. Prostě v mobilu pod klávesami česká diakritika chybí, jsou tam pouze písmena použitelná pouze pro jiné jazyky, u nás nikdy nepoužívaná. Zkuste mi prosím poradit jěště něco jiného. Nechci vždy projíždět celý seznam, abych našla hledaný kontakt, který měl být např. původně s písmenem Š, ale musí být uložen pod ostatní S. Ještě jednou díky za radu, budu vděčná za cokoliv, co mi pomůže tento problém vyřešit. Alena :-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.