Poradna Nokia X3-02.5

Autor: | Vloženo: 22.08.2012 000 12:59 | Témata: Poradna Nokia X3-02.5

Zmeškané činnosti - jejich zobrazení na telefonu, fotka u sms zprávy

Můžete mi prosím napsat, jak telefon zobrazuje např. zmeškaný hovor, či sms? - je vidět nějak (ikonka)na displeji i když je telefon v nečinosti - tzn. v úsporném režimu? Nebo nějak bliká? A pokud bliká, tak pouze chvíli, nebo až do chvíle vyzvednutí zmeškané činnosti?

A ještě prosím jde u tohoto telefonu nastavit totéž co např. u volání - když Vám volá kontakt u kterého máte přidanou fotku - při volání se Vám tato fotka zobrazí. Lze toto i u příchozí sms zprávy? - že je tato sms zpráva než ji otevřeme zobrazena i s příchozí fotkou? (u telefonů Sony Ericsson je toto již normální, tak mě zajímá, zda to umí i tato Nokia, o které uvažuji)

Předem děkuji,
Monika Jarešová

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    22. srpna 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, to, co je normální u SE, nemusí být normální u Nokie....

    X3-02 Touch and Type je vynikající mobil, ale nemá tolik vychytávek, jako chytré Nokie.
    Úvodní obrazovka je jedna, tažením na levo se otevřou hry, tažením na pravo se otevře myslím Sbírka (aplikace).

    Na úvodní obrazovce lze umístit čtyři obdélníkové lišty různého typu, kromě jiného také Lištu zkratek (4 ikonky), lištu událostí = zde se objevují nové sms, nebo zmeškané hovory - přímo nějaký speciální widget, který by oznamoval vše naráz, není, je třeba v rámci nabízené plochy displeje vše zorganitovat do lišt, např. Jde tam vložit lištu s jedním účtem (email, facebook a pod) a lišta, pokud je zapnuto připojení na internet (!!), opravdu ukáže nové emaily.záleží samozřejmě, jak je nastaven samotný účet. Pod levé tlačítko lze nastřádat nejčastější aplikace (email, rádio, fotky, opera Mini....).Email má vlastní aplikaci s přístupem až na 6 účtů.

    Kromě toho, pod displejem jsou přednastavená tlačítka - skratky.
    Signalizace příchozích sms: jednak zvukem, vibrací a později "dycháním" osvětlení pod klávesnicí. Podobně by to mělo být i u hovorů. Ovšem, po určité době tato signalizace ustane - zůstává pouze na displeji informace v liště událostí.
    Displej sám o sobě nebliká, ani dioda. Nokia podporuje spořiče displeje a animované Themy. Po zhasnutí displeje není nic vidět - k rozsvícení displeje a kontrole událostí (kolik je hodin, nových sms a zmeškaných hovorů) slouží boční tlačítko "zámek" - zmačknutím se displej na krátkou dobu rozsvítí, bez potřeby odemknutí.

    Přiřazení obrázku (jakéhokoliv, i z galerie i z fotek i ze stažených ilustrací, tapet) je možné ke každému kontaktu (dokonce krátké video - nezkoušel jsem), ten se zobrazuje u příchozího hovoru i při SMS.
    Počet kontaktů na úvodním displeji záleží pouze na Vás, teoreticky až 4 lišty x 4 kontakty....ale běžně se používá jedna lišta se čtyřmi kontakty...na těchto lištách s kontakty budete mít miniatůru zvoleného obrázku pro každý kontakt, ovšem pouze statickou - bež oznamování....ale kliknutím na obrázek (může být i s popiskem) už voláte...sms se řadí buď do konverzací, nebo samostatně pod sebe - u konverzací je výhoda možnosti přidat do sms smajlíka - opravdického, záleží na mobile příjemce, jak se mu smajlík zobrazí. Na klávesnici se píše výborně a na čtyři řádky si rychle zvyknete- mně vyhovovalo toto rozložení více, než klasické. Nokia má kvalitní repráček, takže i lidé se sluchovým postižením mohou rozumět.Zvonění je oddělěno a má svůj repráček ve spodni hraně (je i pro rádio).
    Kromě toho má jednu z nejlepších wi-fi, připojí se všude a rychle...ale to už je o jiném.






    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      22. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Omluva: je to už delší dobu, co ten mobil nemám, promiňte, ale mám pocit, že něco se v liště kontaktů ukazovalo, myslím, že zmeškané hovory, ale opravdu si už nejsem jist.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.