Poradna Nokia N8

Autor: | Vloženo: 07.10.2012 000 14:30 | Témata: Poradna Nokia N8

Navigace

Ahoj prosím o pomoc s mojí navigací na N8 která mě vždy fungovala v režimu off-line a pod annou bez problémů až teď nedávno přestala nejdříve vyhledávat čísla popisné u ulic a nabídne jen ulici přitom před tím bylo vše v pořádku a v klidu mě to vyhledalo trasu a místo polohy i v obýváku takže když jsem dal třeba vyhledat Ludvíka Kuby 417,Březnice tak to našlo bez problému a dojel jsem úplně přesně na 1m na místo určení,ale teď bohužel nic, najde to jen ulici a to je konec takže mě to dovede jen do té ulice a to je vše a pak to už nenašlo dokonce ani mojí polohu a to jsem zkoušel i venku tak půl hodinky a nic.Volal jsem na nokia care ale to mě stálo jen peníze za volání a prd poradili akorát řekli že musí přejít na belle tak jsem přes pc aktualizoval,komplet i naformátoval všechny složky přehrál nejnovější mapy a pořád nic jen jsem přišel o annu ach jo.Nastavení mám také dobře přesně podle návodu operatora z nokia care,takže mám jen zapnutou integrovanou GPS a vše ostatní vypnuto a to jsem asi docela zdatný uživatel.A to jsem to dokonce zkoušel pak i v on-line režimu a to bralo jen data a nic nevyhledalo.Tak vás tímto všechny kteří s tím máte nějakou zkušenost nebo se vám stalo něco podobného moc prosím o radu a pomoc.
Radim K.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    8. října 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj,
    k tomu je těžké se vyjádřit, protože pokud jsi dělal vše podle pokynů, tak je to závada.

    Zeptám se takto: samotné mapové podklady se načtou bez problémů (myslím přes GPS, A-GPS vypnuto) ? (Teď myslím ikonku s kompasem).Mapy jako takové pracují? (Nastavení, oblíbené a ostatní).

    Jde o to, abychom vylučovací metodou zjistili, jestli to hapruje čip GPS, nebo mapy....
    Podle popisu, že jsi ani při připojení na GSM operátora (data - nezapomněl jsi zapnout A-GPS?) to nešlo, ukazuje to spíš na problém s mapami a tím pádem i s navigací.

    No byly tady tyhle problémy, ale jen lokálního charakteru - navigace šla, ale vypadly některé segmenty map....to není Tvůj problém.
    Existuje neoficiální návrat na ANNU, ale je to na forech (švédská verze BELLE má díru, přes kterou pustí zpátky na ANNU....
    Radime, pokud Tě to pustí do aktualizací, nech si je všechny pro jistotu načíst - možná tam zjistíš, že nemáš správnou verzi.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      8. října 2012 - Anonymní uživatel

      EDIT: verzi map......:D)


    • radim

      8. října 2012 - radim

      Ahoj díky moc za odpověď všechno jak jsi napsal mám správně a dokonce jsem telefon dal do servisu na komletní přehrání a tam po kompletním přehrání mě bylo řečeno že je vše v pořádku ale podle mě na půl polohu už to vyhledá skoro okamžitě i v budově což jsem před okamžikem zkoušel a pak jsem dal vyhledat ulici a číslo popisné v off-line režimu a zase nic našlo to jen ulici a to vše tak jsem zkusil ti dát on-line a jaké bylo moje překvapení v online režimu to najde bez problému akorát že to žere data.tak to je nějaký divný že když to najde online tak proč ne ofline a pod annou to fungovalo .nemohl by být nějaký problém v aktualizaci nejnovějších map.Dalo by se nějak vrátit na starší verzi?Jen by mě zajímalo jestli má někdo z tvých známých nokii N8 a jestli mu funguje vyhledávání v offline režimu. Jo a o té díře vím čet jsem postup na foru ale mám z toho docela strach aby telefon neumřel.
      Zatím mockrát děkuji za odpověď.
      Radim


    • miabonus

      8. října 2012 - miabonus

      Nikdo z mých známých nemá N8, ani není mobilní fanda.....mám 6 křížků, to víš, to už jsou jiné starosti...rád bych pomohl, ale s opravdovými odborníky je to bída. Vím pouze o dvou, tady je popíšu, zkus se s nimi nějak (přes vygooglené kontakty) spojit.
      1/GLOBALL SERVICE NITRA, Štefánikova trieda, 949 01 NITRA, SVK - jedničky v Nitře
      2/NOKIA SERVIS, Bojnická cesta ? (u nádraží), pan CRHA - specialista na Nokie, PRIEVIDZA, SVK - když ne ten, tak nikdo.....:D)

      Přeji úspěch! Miroslav z Nitry.


    • radim

      9. října 2012 - radim

      mockrát děkuji za odpověďi a radu na koho se obrátit zkusím to je nějak vyhledat a uvidíme.A když ne tak tam šoupnu co jsem dostal radu z jinýho fora a to navigaci sygic aura a bude prý je to dobrá alternativa k ovi mapám.
      Díky moc ještě jednou.
      Radim


    • Anonymní uživatel

      9. října 2012 - Anonymní uživatel

      Vrácení na starší verzi...jedině spolu s přeinstalací OS, a to je škoda....vím, že v nové verzi nešla funkce "turn-by-turn", stězovali si na to řidiči...já pořádne ani nevím, k čemu to je...nejsem motorista...ale už to asi vychytali.
      Slovenský Sygic je vynikající, prodává se i na P.kartách...myslím, že je to placené, ale kvalitní, nevím, jestli je i pro Symbian Sˇ3 - je spíš pro Android. U některých modelů byly mapy Sygic jako bonus.


    • radim

      9. října 2012 - radim

      Tak to by jsem musel jedině přes phoenixe dle postupu co je napsaný na fóru my nokia a to se mě moc nechce.dneska jsem byl zrovna v Praze a zkoušel jsem zadat adresu s číslem popisným a ulicí v březnici kde bydlí moji rodiče a v on-line mě to našlo bez problémů a v off-line ani náhodou Jo a ještě něco v Praze mě to najde čísla popisné i ulice bez problémů v off-line režimu,
      ale řeším tento problém také na fóru na www.my nokia a tam je to vysvětleno co by to mohlo způsobovat tak se můžeš když tak kouknout jsem tam pod nickem RAKRO a je to asi tak jak tam píše holt nejsou nové mapy úplně dodělané tak uvidíme jestli třeba nedodělaj nějakou aktualizaci.Zatím mockrát děkuji.
      http://forum.mynokia.cz...


    • miabonus

      10. října 2012 - miabonus

      Díky, rád se na to podívám. Ten problém s nedodělanými mapovými podklady to může dělat. Vím, že TOM TOM je v tomhle expert -5 let staré mapy.....


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. října 2012

    Ahoj Radime, tak nevím...jestli chceš, mrkni se na podobný problém,který popisuje NINA asi 19-ho září....."Navigace v N8"
    Mně z toho vychází asi tolik, že v on-line najde mobil i ulici i popisné číslo, ale v Off-Line (pouze GPS, nic víc...) to možná ani nejde, protože po odstranění umělé nepřesnosti armádou USA (umělý posun - rozptyl kvůli "národním zájmům USA"), tak stejně GPS umí najít cíl jen s určitým rozptylem = i dyby jen +- 50m - čili podle čísla domu by to asi nešlo....pozeptej se na to.
    Já jsem zkoušel navigaci off-line z předem načtených a zápisem uložených adres ... tak to chodilo, bez zápisu (přesněji bez předem uložené polohy) to hledalo a hledalo a bodlo se to někam do vedlejší ulice.....je zvláštní, že Ti to chodilo na ANNĚ tak přesně, ono stačí zapomenout zapnuté A-GPS a hned je to zkreslené BTS-kou operátora.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • radim

      9. října 2012 - radim

      jo a dneska jsem byl v praze v marimexu a jel jsem podle navigace a jak jsem psal tak tady mě to našlo v poho v off-line a dovedla mě skoro úplně až před dveře obchodu(mají tam parkoviště hved u vchodu :)tak fakt asi nedodělané kompletní podklady pro menší města.


  • Karel

    Karel

    10. října 2012

    Radime podiv se na příspjevek od nina kam jsi psal a přečti sito pořádně a zjistíš co děláš za chybu v tomto ti ani sygic nepomůže.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Radim

      10. října 2012 - Radim

      Tak to teda jsem asi úplná lama protože to nechápu co si mám pořádně přečíst.Tak schválně zadej do navigace v off-line režimu tuto adresu a pak napiš jestli to našla Za Lokšany 393,Březnice mě to najde prostě jen ulici.


    • Karel

      10. října 2012 - Karel

      1 - podivej se kolik je měst s názvem Březnice
      2 - Za Lokšany 393, Březnice, okres Příbram
      3 - proto tě to navede vždy jen na ulici kde je křižovatka nebo přechod
      4 - Pokud mi nevjeříš skus známeho který má samostatnou GPS a i pro tuto to bude tvrdý oříšek, nesmí to bít nikdo který už tuto adresu použil (má ji uloženou v paměti)
      5 - Aby byla GPS co nejpřesnější musi chitit nejméně 4 satelity jede to i se 3ma ale rozptyl přesnosti je velký


    • Radim

      11. října 2012 - Radim

      Ahoj prosím tě přečti si co je tady nahoře v našem fóru s miabonusem popsáno o daném problému a tam se dočteš že před tím vše fungovalo jak mělo a navigace v off-line režimu mě dovedla skoro přesně až před dům.jo a ta úplná adresa je bod 2 a to že je víc Březnic vím taky když jsem byl na vojně v Bežerovicích u Bechyně tak tam zrovna taky jedna Březnice byla. Jo a přečti si taky co je na fóru mynokia je tam nahoře odkaz a úplně s kolegou co tam odpovídá souhlasím.Stáhnul jsem si totiž mapy němacka kam těď pojedu a tam to našlo v pohodě ulici i číslo popisné v off-line úplně bez problémů a to je kam jedu ještě menší městečko než Březnice.Jo a normální navigace toy toy to najde bez problému zkoušel jsem to v práci u kámoše.


    • Radim

      11. října 2012 - Radim

      jo a promiň ne toy toy ale tom tom s nejnovější aktializací map.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.