Poradna Nokia N8

Autor: | Vloženo: 17.08.2012 000 10:00 | Témata: Poradna Nokia N8

Seká se mi telefon

áhojte všici, potřebovala bych poradit.Mám tento telefon už rok a nikdy nebyl žádný problém,až teď se mi začal sekat,a to především když si rozkliknu připojení tak se mi sekne a nemůžu do hlouho rozjet (ať už na wifi,bluetooht apod.).Nebo i když píšu nějakou zprávu tak dlouho čekám než se mi to načte,ale většinou po nějaké chvilce ano ale na něčem ne.Dneska ráno jsem si všimla že jsem měla jen jednu čárku baterky a pochvilce sem měla plnou ale když byl telefon zamčený tak sem tam měla stále jednu.Na reklamaci ho dát už nemůžu protože už vypršela,a baterka je v zašroubovaném krytu takže se mi to moc rozdělávat nechce. Pomůže mi třeba když ho nechám formátovat nebo přeinstalovat ?? a poradíte prosím jak ? v telefonech se moc nevyznám Děkuju moc !! :)

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    18. srpna 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ahoj Petule,
    to je tak, když používáš N8 jako sekáček...pak aby se nesekala...:D
    1/baterka: má svojí životnost - její stáří a kapacitu umí zjistit pouze v servisech, kde jí i umí vyměnit. Když se rychle vybije, jeden z důvodů může být "vyžitá" baterka, ale i přeplněný mobil běžících blbostí...
    2/chování ukazuje na plnou paměť, o tom se dá informovat přímo v mobile:
    Menu - Kancelária - Správca súborov - Pamäť telefonu - dlouze podržet prst - roletka "Detaily" = načte se analýza RAM paměti a výsledek....OVŠEM - není směrodatný, protože neumí zobrazit skryté registry a instalery, přílohy emailů a pod.
    Tady pomůže soft reset, nebo Master Reset - ten druhý ale dokonale vyčistí všechno v obou pamětech RAM i E/: velkokapacitní, čili, příjdete o všechno v mobile, musela byste si to zálohovat, nebo přenést na Pam.kartu.
    3/pak je tady další postup: Menu - Nastavenia - Telefón - Správa telefónu - a zde je položka "PÔVODNÉ NASTAVENIA" - po potvrzení (několikanásobném, protože jde o vážný zásah) se mobil restartuje do továrenského nastavení - nevhodné pro "šedivky" ,tedy ne baby, ale mobily...
    Tamtéz jsou i "Aktualizácie", někdy pomůže aktualizace a mobil se přestane sekat, např.když máte ANNU a nestáhnete další aktualizace k ANNĚ patřící (nemyslím mapy a pod, jsou to důležíté věci pro chod samotného OS), tak se mobil seká a restartuje.
    4/poslední možnost: zajít do servisu a s baterkou hned požádat o nainstalování nového (novějšího) OS Symbian. Záruka je 24 měsíců, takže nečekejte moc dlouho.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      18. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      AAjééjéé, tak už je po záruce, to je nadělení...nedá se nic dělat, samotné přehrání OS není až tak drahé - podle typu mobilu, vždy je nejdražší u nejnovějších modelů a tam, kde ještě servisáci nemají svůj postup,musí kupovat od konkurence.....


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.