Poradna Nokia Lumia 925

Autor: | Vloženo: 27.03.2014 000 02:07 | Témata: Poradna Nokia Lumia 925

Fotoaparát

Mám dotaz jestli 925 , má taky tak pomalé ukládání fotek jako novejší 1020 , jestli dokáže dělat snímky i v průběhu natáčení videa a kolikanásobný má zoom ...

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    27. března 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Ukládání fotek je na rozdíl od 41MPx Lumie 1020 velmi rychlé. Optický zoom nemá, digitální zoom záleží na aplikaci (standardní aplikace má 3x zoom), ukládání fotek v průběhu natáčení také záleží na aplikaci (standardní aplikace to neumí).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Pavel

      27. března 2014 - Pavel

      o dost rychlejší , ale na konkurenci zdaleka nemá.


    • Jan

      28. března 2014 - Jan

      Díky za odpovědi
      Nevím jestli LUMIA 1020 má i optický zoom ? , vím že má optickou stabilizaci .
      Ještě jsem zapoměl se zeptat na dosti důležitou věc , v jakém formátu natáčejí Lumie video , pokud je to u všech stejné , málokterých smartphonů to bývá uvedeno , vypadá to tak , že u telefonů které natáčejí MPEG 2-4 H-263-4 , to bývá uvedeno , a ty u kterých to není uvedeno , umějí pouze 3 GP , které je naho...no , nejde přehrát bez konverze ve smart-tv .
      Nokia Lumia 1020 splnuje až na design má kriteria , tato LUMIE má lepší design , je tenká má 4,5 display , chci telefon do ruky ne pádlo , na značce a systému mě nezáleží jestli Android nebo Windows Phone , chci smartphone s kvalitním fotoaparátem , ostatní je pro mne druhořadé. .
      Tak se tedy zeptám ještě takto , která je ta konkurence , s lepším fotoaparátem , s ,, přídavným mikrofonem ,, podobného designu a max 4.5 palc displayem , a podobné cenové relace , jako Lumie 925 nebo 1020.
      Žádné hry nehraji , čili ani procesor nemusí být osmijádro , je mě jedno jestli Android nebo WP , jen nechci pádlo , chci telefon do ruky a kapsy ,
      Které značky smartphonů mají :

      1.kvalitní fotoaparát s max světelností 2,2 , které udělají slušnou foto i za horších svět.podmínek a mají pokud možno ,,softwarové,, HDR.

      2. video se zoomem natáčející netrhané video rychlostí 30 /s (u některých je to prý uváděno , ale přitom podle testů zdaleka nedosahují ani 25 , což je hranice aby se video netrhalo a bylo plynulé)

      3. Umožnují v průběhu nahrávání videa udělat zároven fotku.

      4. Mají přídavný mikrofon jako Lumie , aby s nimi šel pořídit i slušný zvuk třeba z koncertu , někde v klubu.
      Čínani dělají krásné designové kousky , prodávají se i u nás , ale o fotoaparátech se nikdo moc nezminuje , a funkce a možnosti natáčení videa neuvádějí , všechny zajímá pouze to jestli si na nich zahrají všelijaké hry .
      díky za odpovědi a případné tipy ...


    • Anonymní uživatel

      28. března 2014 - Anonymní uživatel

      -Lumia 925 je podobně rychlá jako konkurence, ukládá snímek cca 0,3s, u Lumie 1020 to trvá cca 3s. Jde ale skutečně jen o prodlevu mezi snímky při uložení, samotná reakce na stisknutí spouště (což je důležitější) je u obou prakticky okamžitá.
      -Lumia 1020 nemá optický zoom, ale díky obrovskému snímači a vysokému rozlišení, dokáže cca 3x až 4x zoom bez jakékoliv ztráty kvality, s větším zoomem pak dochází ke ztrátě kvality jako u jiných telefonů.
      -Video ukládá do formátu MP4 s kódováním H.264. Zvládá skutečných 30fps

      Konkurence pro Lumii 1020 mezi fotomobily žádný není (snad krom už neprodávaného předchůdce Nokie 808 Pureview, naopak Lumia 1020 v určitých ohledech začíná konkurovat levnějším zrcadlovkám. Konkurence pro Lumii 920 a 925, je jednak z vlastních řad Lumia 1520 (to je ale opravdové pádlo), z konkurence pak Sony Xperia Z2 a možná nová Galaxy S5, v určitých ohledech (za dobrého světla) možná i Xperia Z1 a Z1C.

      Zmíněné světelnosti dnes dosahuje již hodně top smartphonů, krom Lumii, a zmíněných Xperii, také iPhony, atp.
      "softwarové" HDR, no ono ani jiné než softwarové HDR není, HDR vždy funguje tak se udělá několik snímků s různou expozicí (bracketing), které se následně softwarově sloučí. Rozdíl je v tom jestli to sloučení automaticky provede přímo telefon, což ale nemusí být vždy zrovna podle představ, nebo zda sloučení provedete až PC, kvalitněji a přesně podle potřeb. Jinak pro kvalitnější foto je důležitější podpora RAW, tu totiž nijak nenahradíte (HDR uděláte kdykoliv později v PC).
      Plynulé video a 30fps je prakticky u všech lepších a výkonných telefonů (včetně Lumii) bez problémů. Fotka během natáčení videa, je spíše otázka aplikace, problém je, že je to vždy na úkor kvality výsledné fotky nebo drobného zastavení videa (a to i u profi přístrojů). Co se týče kvality zvuku i ve velmi hlučném prostředí, tak opět si myslím že Lumie nemají konkurenci.


    • Jan

      29. března 2014 - Jan

      Super , děkuji za obsáhlou odpověd , kdyby neměla ta 1020 ten vystouplý fotoaparát , musím je jít porovnat fyzicky do nějakého obchodu .
      Ta 925 nahrává video ve formátu MPEG -4 H 264 ?
      Díky za odpověd ...

      .


    • Anonymní uživatel

      29. března 2014 - Anonymní uživatel

      Ano, vystouplý fotoaparát působí poněkud masivněji, ale na druhou stranu, i s tímto vystouplým fotoaparátem je tenčí než Lumia 920 (kterou mám a tloušťka mi nevadí). Ale pravda je že 925 je už výrazně tenčí. V každém případě doporučuji někde vyzkoušet na vlastní ruce.
      Jinak ano i Lumia 925 nahrává v MP4 H.264 (MPEG4) (stejně jako všechny telefony s WP8).


    • Jan

      29. března 2014 - Jan

      Super , díky za odpověd ....


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.